Hur tänker en homosexuell häst?

Det frågade Anni vid middagsbordet. Vi dissade idén om homosexuella hästar. Men vem vet?` Ingen har väl pratat med en häst? Eller tänkt som den?

Jag drack för mycket mjöd. Tror jag. Eller åt för många hemgjorda munkar (bara en och en fjärdedel). Åtminstone har jag hicka och är supermätt. Nu hoppas jag på att det var idag det kom smartare än en femteklassare på tv. Man kan nämligen inte se det på svtplay av nån udda anledning. Och jag vill verkligen se vad det är för något.

Har inte haft tid att blogga

Och jag har inte prioriterat det. Hehe... En bloggare borde väl alltid uppdatera så jag missade på den punkten. Igar var det hattparad på skolan och jag vann pris för bästa återvinning med min utklädnad, lampa. Jag klarade väl inte riktigt att vara lugn och stilla som en lampa, det är ju inte direkt min grej, men jag har redan fått erbjudande som golvlampa hos min lärare. =) På skoj förstås. Men ändå.

Jag var hos Beckis efter skolan igår, kom hem, bytte om och packade saker på tjugo minuter, åkte till handbollen, kom hem, åt middag, åkte till varvet med pappa, kom hem och såg på tv, solsidan och så ska det låta, gick i duschen och gick och la mig. Oj då, ytterligare en halvtråkig sammanfattning av vad jag har gjort.

Idag har jag i alla fall ägnat hela dagen på varvet med pappa, vi har fått båten i sjön och nu är den seglingsklar. Tror vi... Den kanske hittar på något ånnu som den inte är nöjd med så att vi måste ändra det också, men i praktiken. Imorgon seglar vi in till stan och firar första maj. Som vi brukar. Det skulle inte blåsa nästan något och de har ändrat prognosen så det borde inte regna men det brukar vara ganska kallt ändå... Speciellt i början av maj. Första maj.
Nu har jag nyss lyckats med bravaden att läsa en hel bok. Och just precis nu kom jag på att jag borde ha lämnat in en bokrecension på fredagen. Men om jag är tillräckligt snabb och skriver en nu kanske jag hinner lämna in den innan vår lärare tar pärmen på måndag morgon. Hoppas det.

Mamma och pappa ropar att jag måste gå upp. Vet inte varför. Hoppas de har städat klart... Är inte på hjälpa-till-humör. Min bok var lite deppig och som känt (kanske?) så lever jag mig in i bckerna så mycket att jag kan deppa i en vecka över en sorglig bok. Nej, inte en vecka. En dag. Men det är också onödigt länge. Väl. Kanske inte ens en dag...
Anni stal två nagellack av mig som hon påstod var hennes så jag tror jag måste gå och göra något åt saken.

Matlagningen gick bra

Jag eldade inte upp köket, korven blev inte bränd, pastan kokade inte över, jag brände mig inte. Och Anni sa till och med att korven var god! Snacka om mästerkock! :D Nästan i alla fall.

Nu har vi brainstorming om hur jag ska få min hatt att hållas på huvudet. det är mer avancerat än man skulle kunna tro. Alberts dräkt är redan ihopsatt. Problemet är bara om han går med på att ha det på sig. Det är inte en dräkt som ger status bland kompisarna direkt...

Anni har dessutom hittat en basker som typ har varit mammas gamla och tänker gå med den till skolan imorgon eftersom alla ska ha hatt. Hon gnäller dock på att ljudisoleringen är på lite väl hög nivå... Kanske bra så är hon tyst nån gång.

Jag tror att jag glömde att skriva det i förra inlägget men igår hade jag flest IP-adresser på min blogg per dag sedan 9 mars. Jippi!

Stafettkarnevalsträningar

Vi hade stafettkarnevalsträningar idag. Jag är troligtvis med i tre lag, 5x80 första laget, 12x80 och 3x600. I 3x600 så behöver vi en eller två till så får vi två lag så nu ska jag hålla på en vecka och övertala alla mina kompisar att komma med.

Tyska provet gick i alla fall inte helt åt skogen. Jag fick några fel tror jag när jag kollade i boken efteråt men det är inte hela världen. Bara lite. Lite. Pyttelite. Pyttemycket.

Jag är på pappas dator och han har uppdaterat firefox så att jag inte fattar vad det är jag gör längre. Men jag lär väl inse snart.
Sitter här och lyssnar på Veronica Maggios nya skiva "Satan i Gatan" och läser bok. Man kan ha det värre.

Imorgon är det hattparad så jag måste lyckas med min fina utklädnad. Imorgon får ni veta vad det var... Dessutom kommer mamma inte hem förräns sent ikväll så jag måste göra middag. Måste ringa till henne och rådgöra om vad det egentligen var jag skulle göra... Till middag alltså. Något med korv tror jag men jag vet inte var korvarna finns eller någonting. Men jag kommer klara det. Hoppas jag...

Ändringarna

Jepp ni hittade en av dem. Men inte båda!

Första ändringen hittade ni.

Jag ändrade rubriken från länkar till bloggar jag följer och satt in några.

Andra ändringen hittade ingen, den var dock inte lika betydande.

Det står äldre inlägg istället för arkiv.

Nu kommer tredje världskriget starta om inte jag stänger ner den här skärmen. Adjö på er.

Jag har ändrat lite

Jag har gjort några små finjusteringar i bloggen. Tänkte bara säga det. Inte för att jag tror ni kommer hitta dem... Men om ni hittar kan ni ju alltid skriva. I nästa inlägg publicerar jag de rätta svaren.

Nu ska jag göra allt jag skrev i förra inlägget. Dör av hunger annars. Goodbye på er för ett tag!

Hejsan på er!

Nu sitter jag här hemma och har just kommit hem från en urtråkig skoldag. Jag lovar, inget speciellt hände. Det enda kuliga var att vi fick gott bröd till maten. Nu ska jag först tömma kylskåpet (nåja, inte helt och hållet tömma, bara äta lite) sedan lacka naglarna, sedan läsa igenom matten till imorgon och sedan fråga Vixan på vilka kapitel och vad vi har tyskaprov och läsa det. Och sedan ska jag till scouterna och efter det går jag och lägger mig. Borde jag gå och lägga mig.
jag måste också fråga nån (Wilma, om du läser, vet du?) om jag behöver handduk med till stafettkarnevalsträningarna imorgon. Och packa sakerna till det. För jag ska springa fortare än NÅGON annan. För då kommer jag med i alla lag. Stafettkarnevalen är faktiskt anledningen man går i skola överhuvuudtaget. I Min Värld i alla fall. Och det är ju den som räknas. Eller?

Nu har ni fått en noggrann beskrivning av allt som kommer att hände idag så då kanske jag måste ta och förverkliga något av det där också.

Noggrannare om gårdagen

Jag vet inte riktigt vad jag hann skriva igår men jag tar nog allt på nytt. Inte vad jag skrev utan vad som hände. På morgonen åkte vi genast till Heureka från skolan. Först hittade jag och Wilma en utställning där bara nån annan hade fattat att man fick vara. Så vi var helt ensamma där ganska länge. Sedan såg vi på råttkorgboll. Ganska komiskt, de spelar ju inte mot varandra och de gör mål helt hejdlöst.
Efter det kom det en kvinna och berättade om ett klot med bilder åp så det såg ut som jorden. Hon berättade inte så mycket om just det men på klotet visade hon olika sorters väder hur det såg ut på kartan. Hon visade också alla flygplan som flyger och tsunamin i Thailand då för länge sedan hur långt vågorna gick. Ända till Storbritannien!
Efter att vi var klara där fick vi glass! Bäst på hela dagen. Nästan i alla fall...

Eftersom man inte får ha kamera i skolan. Tror jag i alla fall. Så har jag inga bilder. Men ni får klara er. Snart, när jag har mera tid, kan jag hitta på nån liten bild till er. Om ni är snälla...

Klockan halv nio ska jag träffa Wilma utanför hennes hus och så ska i cykla till skolan. Tyvärr är det ganska långt dit.... Jag måste nog hitta på något kul här under tiden. Kolla mejlen kanske.

På väg till handisen

Inte nån mjukstart inte, har hunnit med både Heureka (med skolan visserligen), kör och nu alltså handboll. Måste alldeles just åka så jag har en känsla av att jag kanske ska ta och leta reda på mina handbollssaker. Alltså ingen mera bloggning för tillfället. Om det går snabbt hem ikväll och mamma och pappa är på bra humör kanske jag kan lägga upp något. Men inte nu. Adjö!

Så här blå är himlen

Idag är en sån där dag då jag måste vara extra filosofisk för att komma på något vettigt att skriva. Egentligen kan jag ju bara lista upp ovettiga saker men bloggar med bara ovettiga saker i är bajstråkiga att läsa. Så jag måste väl komma på nån filosofi nu. Eller så struntar jag i att komma på en filosofi och skriver inget mer än att jag har skrapat bort mitt nagellack idag. Jag har det. Så nu ska jag komma på ett jättefint mönster att måla på dem. För jag vill ha något. Det känns skönare har jag märkt. Dessutom behöver man inte bita ner naglarna då. Man kan skrapa bort nagellacket istället. Då blir det ju väldigt fult i och för sig men det är ännu fulare att ha nerbitna naglar. Tycker jag. Jag dissar er inte.

Så här blå är himlen. Den har varit det hela helgen.

Fint eller hur. Inte fint foto men fint att himlen är blå. Tycker jag. Och inte gråvit. Bläää.

Sorkarna smakade på godiset...

Här råder full harmoni. Jag och pappa var på varvet på förmiddagen och sen kom vi hem och åt. Nu har jag städat mitt rum och bakat en rulltårta. Den ser i alla fall god ut. Det är bra. Min erfarenhet av bakpulversbakverk är nämligen dålig. När jag bakar dem alltså. Att äta dem funkar hur bra som helst, så länge inte jag har bakat det... Jag har bakat tegelstensscones pch tegelstensmockaruta (som de som har läst min blogg från starten har sett en bild på).

Anni hade sitt godis ute på verandan och lekte något. När hon skulle äta en chokladbit hade en sork varit fram och gnagat på kanterna på den. Aja baja sork! Fast jag tyckte det var lite komiskt...

Nu sitter jag och äter godis och bloggar. Helt okej...

Påskägg!

Vi målade ägg idag. Det var kul. Ni får förstås igen äran att se dem.



Mitt ägg med blommor


och mitt ägg med ränder.

Dessutom har jag virkat en liten utomjording från regnbågsplaneten.


Haha, jättefin...

Nån dag, om jag orkar skriva ner mönstret kan ni få det. Jag har nämligen hittat på det helt själv! *stolt* Det var inte särskilt avancerat.


Ut i skogen på blomfotografering

Jag och mamma var ute i skogen och fotade blommor. Jag tog kanske 60 bilder. Gissa hur många jag blev nöjd med? Tre. Ni får se dem.
Förresten verkar det som om ni gör annat på påskafton också. Egentligen kanske det är positivt, att ni inte sitter inne och ugglar framför skärmen och väntar på att jag ska uppdatera. Fast det skulle ju vara kul med lite flera...


En blåsippa.


Mera tussilagon, utan grus dock.


En skilla (eller stavas det scilla?) som tyvärr inte blev så fin.

Varvet en aprilförmiddag

Jag var nere på varvet med pappa idag. Tog några bilder. Inte jättefina, men det ser ut ungefär sådär. Faktiskt. Dessutom har jag döpt vår nya snurra till Platypus.





Världens snyggaste bilder. Inte. Nu ska jag skypa med Johanna. Adjö.

Bastu första gången på två månader

Vi ska i bastun nu. Egentligen gillar jag inte det särskilt mycket. Men jag går ändå. Det var inte det jag skulle säga.

Här är jättefint, solen skiner fastän det är kväll och det är helt stilla. Vi var just ner till bron och promenerade och så här ser det ut där. Ungefär i alla fall.



Mina läsare verkar göra annat på långfredagen. Jag har kommit på hur man gör tidsinställda inlägg, det var lätt, konstigt att jag inte har fattat tidigare. Jag har bara inte kommit på någon anledning att göra det nu så det får bli någon annan gång.

Här pågår ytterligare en av A´s o A´s "konserter" (de har oftast inte så mycket publik, för tillfället noll). Nu "You give love a bad name" med mikrofonen i förstärkaren.

Utebilder. Och innebilder.

Nu har jag varit ute. Ända sedan det förra inlägget faktiskt. Så inte så illa. För mig alltså, andra människor är nog ute jättemycket mera än jag.

Här kommer några bilder då som jag sa. Ingen särskilt jättebra direkt men ändå.


En krokus. (Ser du mamma, jag lär mig=))


Samma krokus men från annan vinkel efter att Anni och Albert har tyckt att det absolut måste vara lite snö där för det var det tidigare och det var faktiskt det som var det fina.


Havet från simstranden sett. Inte nån jättebra bild men jag tyckte att det var lite fint när trädet speglade sig i vattnet.


Tuusilagon. Solen sken inte så de var "stängda" och de råkade växa i ganska grusig miljö... Men jag tog förstås ändå foto på dem. Det finns säkert någon som tycker att det är fint med tussilagon i grått grus.


Annis och Alberts "påskutställning". Jag tycker faktiskt lite synd om den där stackars häxan och haren som måste stå ut med så där många kycklingar på en gång. I och för sig tycker de säkert att det här är helt okej med tanke på att de vanligtvis bor med ännu fler kycklingar i en skokartong. Det kan inte vara kul.

Fjäderjakt =)

Vi har letat efter våra påskfjädrar som tokiga. Utan framgång. Anni hittade 4 stycken tror jag men det skulle behövas flera. Mamma säger att hon har satt undan dem på något bra ställe. Det stora problemet är att inte ens hon vet var det där braiga stället är.

Solen skiner och vi har precis ätit lunch. Mamma ropar att jag ska gå ut och jag tror att jag nappar på erbjudandet den här gången. Jag kan ju alltid ta nån jättesnygg bild till bloggen.


Då var man hemma

Vi är hemma nu. Jag sov hela natten utan att vakna en enda gång men det var kanske inte så konstigt, även om man har jetlag så är man lite trött efter 36 timmar på "resande fot".

Idag ska vi väl inte göra annat än att packa upp. Tråkigt. Just nu väntar jag på frukost. Eller väntar på att någon annan ska ta initsiativet till att börja. Efter det ska jag starta upp den andra datorn, pappa var just på toaletten när jag skulle försöka och efter som jag inte vet var vare sig musen eller tangentbordet är så måste jag vänta. Vi har nämligen ganska många väskor med ganska mycket saker i där det skulle kunna gömma sig en datormus. Och de som känner mig vet att jag inte är så bra på att leta igenom väskor utan att det ser ut som om ett utsvultet vildsvin har trott at det fanns ett äppel längst under.

Förresten så är det lite synd. Typ det enda stället där det ligger snö kvar på marken är VÅR gård. Så jag får väl ta och slänga över den på grannarnas eller något liknande. Be det där vildsvinet böka iväg den.

Abu Dhabi flygplats

Vi ar i Abu Dhabi nu. Efter att ha gatt fel en gang star jag nu vid en dator som man far lana. Internetet funkar inte i var egen. Darfor finns har inte alla bokstaver (som ni sakert har markt) och mellanslagstangenten ar supertrog sapa typ vartannat ord maste jag ga tillbaka ochgora mellanslag.

Resan hit gick jattebra. Jag sov 8 timmar av 14. Egentligen 13.45.

Har ar jattehogt ljud och mycket annorlunda folk. Nu ska vi flyga till Manchester (omvag...) och det ar forst om tva timmar.

Nu maste jag ga, det finnss andra i kon och min tid ar snart slut.   


Vi fortsätter packa...

Jepp. Egentligen så fick man inte kolla mejlen eller blogga nu men jag slank undan den regeln. Men nån mera bloggning blir det nog inte idag. Kanske på flygplatsen, vi har tre timmar tid på oss från att vi kommer till flygplatsen tills flyget far. Jag tror vi hinner...

Men det ska bli ganska kul att komma hem. Jag har hört att vi ska till Heureka första dagen när jag är tillbaka och att jag sitter längst fram bredvid Vixan. Och att det dessutom börjar bli vår och ska vara 15 grader varmt och sol på lördag.


Nu ska jag klä på mig. Sedan måste jag väl ansluta mig till den packande skaran. Bläää....

Cockatoos!

Vi kom just hem från vår middag och eftermiddagsfika som jag skrev om. De var inte samtidigt och inte i den där ordningen men ni förstår.

Fikat var trevligt, jag fick Cross Buns som jag älskar och vi såg jättemånga cockatoos, en sorts fågel.


Mammas respons: "Man ser ju till och med några!"
Men de sitter med ryggen till så det blev inte så bra.


Inte min egen bild, men så där ser de ut. De bästa är de med chocolate chip även om David påstår att det bara är ett tecken på "European chocolateobsession". Men jag tror inte på det.

Efter det så åkte vi till "Palms Food Court". En ganska cool upplevelse, man satt i ett stort rum (som en vanlig restaurang) som var gjort så att det skulle se ut som utomhus. Runt omkring fanns det olika "stånd", som definitivt inte var stånd men jag har inget annat ord för det nu, med olika sorters asiatisk mat. Egentligen indisk, kinesisk och malaysesisk, har inget bra begrepp för den delen av världen, kanske Asien, kanske inte.
Så vi åt jättemycket mat av alla världens sorter (eller Asiens sorter eller vad vi nu kom fram till att det var) och inte ens JAG ville ha efterrätt. Surprising.

Jättefin bild eller hur =(. Om jag skulle ha varit en annan bloggare skulle jag ha sagt att det var med min mobilkamera, men det är inte. Bad luck, även om ni snart börjar vänja er med dåliga bilder. Fast egentligen har alla Australienbilder varit ganska bra jämfört med dem jag tar hemma.

Klockan är ganska mycket igen. Måste nog gå, men om ni någonsin kommer hit (Australien) kom ihåg att smaka Fish n Chips, Borek, Hot Cross Buns, TimTams och Lamingtons. Och om ni äter stark mat, drick en lassi till, det får ni göra även om ni inte är här.

Vi har börjat packa

Supertråkigt, men iaf lättare så här på vägen hem. Man behöver inte alls fundera på vad man ska ta.Man tar bara allt.

Vi ska åka ut till Dandenong och titta på Crishas (Davids dotter) nya hus och sen ska vi till något intressant ställe och äta middag. Minns inte exakt vad det var.

Vi var idag på en av de där Free School Holiday Programs i Blackburn Lake Sanctuary, Who´s Hiding?. Jag lyckades se en "Tawny Frogmouth", en fågel som är jättebra på att gömma sig. Som "pris" fick jag en bok om South-Eastern Australian birds, The Ranges.


En sån där fågel såg jag, inte just den här men en likadan. Ganska bra kamoflage va?


Äkta bevis på att vi faktiskt håller på och packar.

Men jag måste gå.




Det här var inte lätt...

Jag försöker göra en egen kaleidocycle (jag skrev om det för ett atg sedan). Jag kan inget annat än säga att det är jättevårt. Jag har kommit ganska långt nu och håller på och ritar motiven, det är jättesvårt, de vägrar ju passa ihop. Mycket irriterande. Hela skrivbordet ser dessutom ut som en katastrof just nu. Efter två dagars ritande, tejpande och klippande och ingen städning emellan kanske ni kan ana. Fast jag tror att jag borde börja plocka ihop alla saker här, vi åker ju hem om två dygn! Hjälp! Tiden har gått alldeles för fort! Nu har jag dessutom kommit på att det är hattparad genast veckan efter påsk och jag har ingen aning om vad jag ska vara, dessutom är det stafettkarneval om en månad, sommarlov bara nån vecka efter det. Den här våren har bara farit. Fast när man kommer hem kanske man tycker att den är jättelång och tråkig. Vem vet.

Jag borde stänga av musiken och gå och lägga mig nu. Fast efter som det är spotify och jag inte har premium så pågår det för tillfället reklam för sonera. På finska, ungefär så där lagom intressant.

Jag har fått en ny simdräkt. Och ett par Uggs, men det var för nån dag sedan.

Sightseeing på Bellarine Peninsula

Vi startade imorse och åkte ner till Bellarine peninsula. Där var vi hela dagen och så på tre olika små byar, främst stränderna och pirerna egentligen, själva byarna såg vi som vanligt inte så noggrannt på...

Först stannade vi Williamstown, det är definitivt inte på Bellarine och det var en omväg men vi ville se hur det såg ut där. Pappa hade varit där en gång för tio år sen och då hade det varit 11 grader och ösregn hela dagen och jag kan bara säga att det var trevligare den här gången, stilla, sol och varmt.

Inte jättehemskt väder direkt...

Efter Williamstown körde vi ett bra tag på jätteplatta, jätteraka vägar tills vi kom till Queenscliff, en ganska liten, ganska tråkig stad. Men vi fick glass på en "Scandinavian Ice Cream Bar". På vilkens fönster fanns Danmarks, Finlands, Sveriges, Islands, Norges och STORBRITANNIENS! Och det skulle då vara skandinavien... Det var dessutom med "a taste of Italy".

Från Queenscliff tänkte vi att vi skulle ta och ta en snabb titt i Point Lonsdale och det var tur, det visade sig vara det finaste stället på vår lilla sightseeingtur.

Piren


Fyren

Efter det blev det Barwon Heads där vi kollade på lite flera stränder (jag hade redan gett upp hoppet om bra bilder...), åt Fish and Chips (borde införas i Finland, anledning man borde bo här) som mamma och pappa ansåg var de bästa de ätit någonsin och, det mest förvånande, hamnade i en affär som hette kiitos och sålde marimekkoprylar.

Sen åkte vi hem. Och jag sitter här framför min dator som vanligt.

Footy, Carlton vs. Essendon

Skid-Vm var roligare. Men för mig är det en självklarhet. Men footy i Melbourne är som längdskidåkning i Norge, så det var en hel del folk. Egentligen tyckte jag nog att det var ganska tråkigt, ändå roligt på något konstigt sätt.

När man är i en så stor arena (heter det så?) så länge så märker man ganska tydligt hur solen flyttar på sig. Intressant eller hur?:P

jag märker att jag inte egentligen har så mycket att komma med just nu. Jag tror ni får några bilder och sen går jag och äter.


Ganska mycket folk...   Ännu mera folk.....       Självaste planen


Ni fick dem i miniatyr för jag lyckades inte ta någon riktigt bra bild och det laddar så länge med stora.

Det blev jämnt förresten.

86:an!

Jag har lite tråkigt för tillfället för alla andra sover och jag har inte något intressant att berätta egentligen men jag kom på att jag har en bild på självaste 86:an i mitt "förråd". För de som inte vet så är 86:an "min buss",
den enda som går hem till oss.


Mycket vacker. Fast "den riktiga" är bättre. Man behöver inte fundera så mycket på var man ska av med den.

Vic Market, med bilder

Vi var på Victoria Market idag igen. Vi köpte väl inte något egentligen intressant, mamma köpte rosa och ljusgröna cupkakeformer. Den här gången tog jag lite bilder men eftersom Iphoto för tillfället är lite tjurigt (inte så lite heller, har tvångsavslutat det två gånger i rad nu) så har jag inte kunnat kolla så jättenoga vilka bilder som är bäst men det får väl bli som det blir.





Bildbevis! Jag sa ju att bananer var dyra!

16.90 kilot!



Mera grönsaker...

DEt finns en så kallad "krims-krams-avdelning" men därifrån har jag inga bilder. Det finns också en köttavdelning och en ost-och-salami-och-färdigmat-avdelning. Men från dem har jag inga bilder.

Nu tror jag att jag missar måltiden snart igen om jag inte går.

Är gitarr det svåraste instrumentet?

Jepp, det svåraste instrumentet att stava. Det är ett av de få ord jag ALLTID stavar fel. Men nu tror jag det blev rätt. Vi hade den diskussionen igår när Cameron och Erica (ännu dessa pappas jobbkompisar...) kom över på middag. Cameron spelar gitarr och Erica fiol, på operan. Cameron, Anni och pappa var helt övertygade om att gitarr var svårast, Cameron hade ett argument som var "Titta i orkestern, där finns inte en enda gitarr. Det finns ingen som är tillräckligt bra för att komma med. Men fioler finns det säkert tjugo stycken, alla kan spela fiol." Det var egentligen ett ganska bra argument. Det enda ni får höra, jag minns inga fler...

Men gitarr är ändå lättare, jag kan spela ackorden till Idas Sommarvisa på den, kan jag det på fiol? Nej.

Den evige blomfotografen...

Jag tar ju alltid en massa halvdåliga bilder på blommor, som ni säkert har märkt. Igår så hade det regnat och det var små droppar på allt och då kunde jag ju inte låta bli. Inte för att någonting blev särskilt bra men jag brukar ju lägga upp ganska mycket dåligt också...


Den här bilden var nog den enda där jag verkligen lyckades med dropparna. Även om den inte heller är alltför mycket att skryta med.


Den här bilden gillade inte mamma men jag tyckte att den var ganska kulig ändå. Så ni får den också.

Bra låt

Ganska. Det är väl mer ett test av om jag lyckas infoga en länk hit eller inte. Men låten är faktiskt helt okej.
http://www.youtube.com/watch?v=lKQT1B6fGk0


JAG TROR JAG KLARADE DET!!!

Min Kaleidocycle

Jag vet inte vad det är på svenska. Kaleidocycle. Men i förrgår där i parken så gjorde jag en sån. Det var ganska avancerat speciellt för en Ellen. Men om ni inte vet kommer här nu en högklassig (inte) bildsekvens.

Let´s fight climate change Let´s take care

of wetlands                  for tomorrow.
Man snurrar alltså lite på den varje gång så byter den bild. Mycket proffsigt! Eller hur?=)

Igår bakade vi dessutom muffins men jag har förstås glömt bort att visa foton från det... Men det kanske ni får nån annan dag. Förresten, lovade inte jag bilder på något idag? Men vad var det på? Jag har förstås glömt bort helt och hållet. Men ni fick faktiskt fyra bilder.

Middag på restaurang

Det var faktiskt ganska trevligt. Vi kom "bara" 53 minuter för sent. Pappa hade trott att det var en timme senare än vad det var. Nu kommer säkert pappa säga att vi alla faktiskt trodde det och det gjorde vi väl egentligen men det var hela tiden han som gav informationen åt oss. Så det är nog ändå hans fel. =)

Klockan är ganska mycket nu och jag borde nog ha gått och lagt mig så ni får inte bilder på det jag lovade i förra inlägget. Men jag har en känsla att jag skrev imorgon och det är faktiskt idag ännu så. Egentligen så är det ju aldrig imorgon. Så egentligen skulle jag aldrig behöva visa de där bilderna. Men eftersom jag är en så snäll människa (hrmm...) så visar jag nog dem till er.

Och för att det är roligare att läsa en blogg med bilder och då får jag fler besökare och sidvisningar...

Men nu ska jag gå och lägga mig. Och jag ska inte dra ner gardinerna. Om man inte drar ner dem vaknar man passligt lite över sju och hinner träffa pappa och gröten hinner inte kallna och man kan ta datorn först. Många positiva saker där, bara beroende på en gardin!

Översvämning!!

Som ni kanske märker är jag ganska förtjust i naturkatastrofer med mera så länge ingen skadas. Även om det är lite coolt då också.
Igår gick vi alltså dit till parken som jag pratade om. Det slutade regna när vi gick iväg. När vi kom fram dit visade det sig att programmet egentligen var inställt men vi hade fått mejlet så sent att vi inte hade hunnit se det innan vi gick iväg. Vi var alltså de enda där. Det var "Wetland Wonders" som "turen" hette och det passade utmärkt. Det finns en sjö i parken som är själva wetlandet och den var helt översvämmad. En liten bäck som Anni och Albert har för vana att hoppa över var kanske två-tre meter bred och när vi skulle gå stigen närmaste sjön så simmade ankorna på den....
När vi kom runt sjön ut till andra sidan av parken så kom det en man emot och sa att vi nog inte kunde gå den väg vi hade tänkt oss igenom parken tillbaka efter som den enda bron över sjön var översvämmad med runt en meter vatten! Så då fick vi gå runt hela parken.

(Här borde det vara en bild men ni får den en annan dag för det blev lite hastiga ändringar i planen och min dator är så sjukt långsam på att ladda upp bilder så jag hinner inte vänta)
Nu ska vi åka till nån människa som pappa kände när han var utbyteselev här och vi ska vara där klockan fem och klockan är nu kvart före fyra och det tar typ en och en halv timme att komma dit. Så jag måste gå.

Flood watch!

Igår var det igen en sån där dag då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om, dessutom lyckades jag förtränga det...

Men nu är det Flood Watch här ("varning för höga flöden") och det har ösregnat hela natten och gör det ännu. Vi såg just att vår tågstation är översvämmad och att det går bussar till två tågstationer in så om man ska åka tåg nånstans så var det väl inte en så bra idé. Nu kändes det iaf som att det blev lite ljusare här men det kanske bara var jag som öppnade ögonen lite mera. Men det går inte nån större nöd på oss, varför skulle det? Förutom att vi ska på nån "Free School Holiday Activity" till en park och om det ösregnar är det kanske inte så kul. I och för sig så var det något med Wetland så det passar ju bra idag.

Pappa säger att jag måste gå och klä på mig, jag är nämligen ännu i pyjamas...



Förresten, knepet för en bra kväll. (Gammal bild)

Ingen spotify här!

Efter att ha ätit indisk take-out (bland annat tandoorikorv, nytt fenomen för mig) pågår här för tillfället konsert med all sorts uppträdanden, Anni och Albert är förstås artisterna. Först var det Celine Dion, efter det Paul Anka, lite modern balett till en menuett av Johann Sebastian Bach gjord för keyboard, lite armhävningar som pausunderhållning och nu skalor. Full rulle! Dessutom gillar båda mina syskon att ha ganska hög volym på allt och från en o-van sett skulle det nog inte vara annat än total katastrof. Men jag är van.

Idag har vi varit lite och promenerat i stan, jag vet knappt i vilken stadsdel, Prahran tror jag. Dessutom har jag läst ut en 400 sidors bok idag vilken jag läste typ 80 sidor av igår så jag har väl inte varit så jättetillgänglig för omvärlden direkt. Men ibland måste det vara så. Finns det bra böcker i närheten, oftare. Finns det inte, mer sällan.

Förresten så är det här ett konstigt ställe, man får inte springa till metron på stationerna och det finns inte spotify. Weird.

Nu ska jag väl se till att få den där efterrätten gjord, nån talade nämligen om glass med jordgubbar...

Australiensisk musik på två olika sätt

Dagen började med att jag och pappa var och handlade. Det var dock inte en så avgörande händelse så ni får nog ingen närmare rapport. Det mer intressanta (intressant och intressant) var när vi åkte till Montsalvat Barn för en konsert med stråkkvartetten Flinders Quartet. Där Erica, vars hus vi lånar spelar. (Det är typ en av Australiens bästa stråkkvartetter så vi känner ett proffs!) Konserten var väl ungefär så där som klassiska konserter brukar vara, förutom att den här dessutom var ovanligt varmt eftersom fläktarna var av för att de lät för mycket och dörrarna stängda.

Efter denna stråkkonsert på ett ganska intressant ställe åkte vi hem till Reggie, pappas arbetskamrat, före detta rockbandsgitarrist (eller basist eller sångare eller nåt i den stilen, med i ett rockband iaf) och rockproducent med egen studio i nedrevåningen. Dessutom byggde han egna bilar. Så där kan man säga var ganska stor kontrast till stråkkonserten.

Så lyckades vi dessutom med ett typiskt vår-familj-scenario, eftersom Reggie var och hämtade sina barn från nånstans när vi kom dit så gick vi på en liten promenad medans vi väntade på att de skulle komma. På vägen tillbaka i absolut inte regnkläder och brant uppförsbacke så började det VRÄKA ner regn. Så vi blev förstås dyngsura, men ingen tog störra skada, vi är inte gjorda av socker (även om vissa i familjen tror att de är åtminstone lika söta som det, och dessutom alltid tar med sig såna där små påsar med socker från olika restauranger och sätter i fickorna) och vi är rejält vana vid regn.

Men nu missar jag snart en måltid igen (middag den här gången) så jag får väl ta och avbryta nu.


Botanisk trädgård

(Jag borde absolut få pris för mest fantasilösa rubriker)
Jag glömde verkligen bort att blogga igår. Efter en liten "dansteater" av Anni och Albert såg vi på en film och nästa gång jag kollade på klockan så var den 21. Då hade jag inte ens varit i duschen. Så som ni kanske förstår är det anledningen till att jag inte bloggade nåt. Fast jag tror inte att det hände något särskilt viktigt. Förutom att jag sprang ganska många varv runt cricketplanen.

Idag har vi varit i botaniska trädgården var jag mest kollade kartan. När man kollar kartan är det inte så lätt att ta många fina bilder. Så det blir nog ingen bild av det heller. Sen åkte vi ner till St. Kilda och promenerade lite på stranden och åt en glass. Efter det träffade vi pappa uppe vid hans jobb (eller okej, det var väl inte direkt hans jobb men jag orkar inte förklara så noga just nu, tror det var en väskbutik i Fitzroy) och sen åkte vi hem och stannade bara på 5 stationer av 17 möjliga!! På tåget alltså.

Nu ska jag troligtvis se på ponnyakuten så jag får hoppas att mamma och pappa inte kollar bloggen inom de närmaste 30 minuterna och säger att jag måste göra något annat. Fast de verkar laga mat.

Jag ska iaf inte bli djurfotograf

Nej. Never. Se nu så bra det blev när jag skulle ta ett foto på ett djur som jag pinsamt nog inte ens minns vad det heter.

Men som försvar till mig själv (försvar till mig själv...intressant fenomen...) kan jag säga att det faktiskt rusade fram och tillbaka hela tiden. Hela tiden. De var helt frenetiska (om det är så det heter).

Förutom att vara på zoo, där det var ganska varmt och jag var ganska hungrig åtminstone i början (har kommit på att jag borde skaffa en t-skjorta där det står "Always hungry") men annars kul, vi lyckades spendera sex timmar där, så fick vi gå upp i en skyskrapa. Men bara till 21 våningen.

Ganska skyskrapisk utsikt. Mamma konstaterade att det var bra att veta att det inte kan bli jordbävningar här. Men som ni ser så fanns det hus på sidorna som var bra mycket högre.

Dessutom fick jag nya gympaskor (lenkkare) och jag åt mitt liv godaste pizza. På en väldigt högljudd restaurang.

Förresten, vill ni se min närmaste släkting på djurparken?

Den lilla alltså. Och de där citronisbitarna blev goda. Som jag skrev om igår, fast nästa gång lägger vi i lite socker tror jag. Och man kanske kan blanda med lite jordgubbssaft eller något annat kul.

Vad ska jag berätta för kul idag då?

Vi åt lunch i parken. Det var kul. Men jag har inte så mycket intressant att säga om det. Men visste ni att bananerna här kostar ca. 12 dollar per kilo. Åtminstone. För alla bananplantager spolades iväg när det var så mycket översvämningar i Queensland. Så de dyraste bananer jag har sett kostade 17 dollar per kilo. Det är 12,30 euro. Det där jag sa om 12 dollar kilot är alltså 8,70 euro. Per kilo! Bananer! Så vi har inte ätit så mycket bananer de senaste fyra veckorna.

För tillfället är det klokaste ordet här att pappa har konstaterat varför surdeg heter surdeg; man blir sur av det. Fast det var nog något av ett skämt. Tror jag. Och Anni och Albert lagar citrongodis genom att frysa citronsaft i iskuber. Ni får mera rapport när jag har smakat. Jag lovar.

Imorgon ska vi till Zoo. Då ska jag ta bilder på en himla massa djur! Bra att jag skrev det där förresten, måste ladda kamerans batteri. Dessutom är det omiljövänligt att ha daton påslagen så här länge.

Lunch i parken

Nu har jag skrivit typ fyra sidor till på mitt projekt om Australien och vi ska gå ut och äta lunch i parken. Tror jag. Annars har det som vanligt inte hunnit hända särskilt mycket så här på förmiddagen. Nu ser internet ut att vara superlångsamt så sannolikheten att det här inlägget inte kommer ut när det borde är jättestor. Men jag kämpar! Ja! Nu kankse det funkar. Måste testa.

Cricketplanen är stor på eftermiddagar också

Vi hade stafettkarnevalsträningar med "skolan" och mamma tvingade mig springa fyra varv runt cricketplanen. Fast jag var väl ganska lättövertalad. Men ändå. Och jag hade mina nya converse på mig efter som jag har växt ur mina andra braiga skor. Som ni ser i rubriken så är den inte stor bara innan frukost (som jag skrev för ett tag sedan), den är minsann bra stor på eftermiddagar också. Dessutom är den en sådan form att det känns som om den aldrig tar slut.

Annars har jag inte gjort något annat än insett att en uppgift i matten var konstig och inte gick att lösa och därmed slutade försöka efter inte ens en uppgift, ett kapitel tyska (som knappast ens blev rätt) och dessutom läst klart min bok. Den jag påbörjade i morse.

Men nu missar jag kvällsmålet igen så tyvärr, adjö.

Flowershow och nya skor

Jag tror jag måste gå nån kurs i att hitta på bra rubriker och inledelser på blogginlägg. Speciellt med tanke på hur tråkiga mina senaste har varit. Dessutom alla likadana. Men innan jag gör det kan ni få veta vad jag har gjort idag. Om ni är snälla.

Dan började med att vi fick två timmar extra. Det blev ju vintertid här men pappa hade tänkt att det blir sommartid. Eller åtminstone att man vrider klockan framåt. Men när vi satt på tågstationen och trodde att klockan var elva på morgonen så visade det sig att den var nio. Och att vi hade stigit upp typ halv åtta. Jag hade vaknat tio före sju.

Sen gick vi till den där show saken och mer lättförståerligt så var det en blommässa. Med en massor konstiga saker. Som jag tog väldigt många bilder på. Allt som allt 254 bilder på hela dagen. Så det var väl ganska bra. Fast det var tur att vi kom tidigt för det blev ganska mycket folk där senare. Vilket alla i familjen inte uppskattade fullt ut. Rättare sagt ingen. Även om det fanns såna som uppskattade det mindre.

Djur gjorda av blommor som var en del av ett av väldigt, väldigt många konstverk.

Efter detta blev det mera böreks på victoria market, en snabb koll nere i stan på federation square och dessutom en show av Carl-Einar Häckner. Som mamma och pappa tyckte var jätterolig. Vi tog "tram" 86 (fatta! 86!) till Fitzroy och kollade lite och där hamnade vi på en conversestore och jag fick ett par!!


Nu ska jag äta kvällsmål. Jag har redan missat halva måltiden tack vare mitt bloggande.

Färska citroner!

Victoria market imorse var väl helt okej. Det bästa var att jag fick min kamera!!! Och jag har faktiskt bara putsat den tre gånger idag...
Den där träffen eller vad det nu var var helt okej. Jag fick en milkshake. Sen gick vi till en surfshop och jag fick en våtdräktstshirt. Dessutom fick jag imorse på Victoria Market en annan t-shirt. Med aborigineemönster. Men det hörde inte till saken. Efter surfshopen åt vi en bulle och sen åkte vi tillbaka till de där typerna och fick färska citroner från deras citronträd. Och jag tog förstås bilder på blommor. Fast jag fick ingen särskilt bra.


Citronträd


Nån blomma jag hade lust att fotografera

Men nu ska jag typ läsa klart min jätteintressanta bok som jag bara har läst två gånger innan. De gångerna var dessutom på svenska och den här är på engelska. Så det är inte helt samma. Till exempel så heter en typ Dave i den här boken och på svenska hette han David. Faktiskt.

Tusen trappsteg. Uppåt.

Vi var nyss och promenerade en hajk som hette Thousand Steps. Det var alltså tusen trappsteg uppåt. Fast Anni och Albert fick det räknat till typ 755 steg och på infotavlan hade nån ristat in 959 steps. Så jag vet inte vad jag ska tro på. Men det var högt i alla fall.
Imorgon har mamma och pappa hittat på att vi ska stiga upp tidigt och gå till Victoria Market. Och sen ska vi köpa en ny kamera till mig!! Ungefär som den förra men en mycket nyare modell. Eller, mycket och mycket, nyare. Efter det så ska vi åka och träffa nån av de som pappa bodde hos när han var utbytesstudent här. Ungefär så där lagom roligt...

Förresten så är det första april idag och jag har inte lyckats med ett enda aprilskämt. Inte gått på nån annans heller. Och det är ett år till nästa gång! Men jag kan typ luras att jag har gått och lagt mig och så sitter jag här och bloggar. I och för sig så ska ju aprilskämt vara kuliga. Och ingen annan utom jag tycker väl att det där är kuligt. Dessutom är min mus sönder. Eller i alla fall så händer inget när man rör på den så jag måste använda musen på själva datorn (vi har ett ganska intressant system här och det är helt okej om ni inte fattar för jag fattar väl knappt själv) och det är irriterande för jag gillar mer att använda musen. Ibland.

Vi såg en wallaby!! Ute på hajken när vi skulle grilla. (Snyggt byte av ämne där)

RSS 2.0