Det var det här med grillad korv

Varför är det det enda man äter i slutet av maj? Igår åt jag korv på tre olika ställen. Tre. Olika. Ställen.

För mycket. Visserligen är ju korv väldigt gott och så, men. Ändå för mycket.

Idag har jag den mest ansträngande skoldagen på hela veckan. Vi har en historiafrågesport. Plus att vi ska baka och dessutom lämna in alla skolans böcker annars får vi räkning.

Jag vet inte hur jag ska klara det. Jag kan inte ens bestämma vilken jacka jag ska ha på mig.

Min mycket idylliska framtidsdröm

Vi var på Fölisön med skolan idag. Där såg jag hurdan sommarstuga jag ska ha när jag blir stor. Wilma tittade skeptiskt på huset och läste sedan på skylten.
- Pappila. Ellen, du kan ju inte bo i en prästgård!
- Kan jag väl. Och så ska allt vara så där fint lantligt och en stor gräsmatta som nån annan klipper åt mig och så där fint.
Och får jag inte den så köper jag en kolonistuga istället.
Så så ska det bli. Om ingen klipper gräsmattan gör jag det till en sommaräng istället. Med alla sorters blommor och kravet på att få komma är att man har klänning på sig och blomsterkrans på huvudet.
Gäller pojkar också.
Om de inte skriver en skriftlig ansökan om att slippa.
Det kan dock hända att jag inte hinner behandla den för vad jag minns hade jag ganska många framtida yrken. Frilansande journalist i Bengali, caféservitör (eller konditori, det spelar ingen roll, jag ska stå bakom disken och vara allmänt snygg och trevlig och skoja med alla och få jättemånga nya kompisar), radiojournalist, bloggare, författare (emellanåt, om jag har lust att slänga in nån bestseller här och där).
Och dessutom på fritiden loppisägare och en sån som gör nytt av gammalt och sen säljer gamla pennstumpar för 10€ styck. Plus att jag ska ha ett städat hus som skulle platsa bra i vartevigaste ett nummer av Hus&Hem. Varje dag.
Men om man finansierar det här åt mig slipper man klänningen. Så det kan ni ju fundera på.
Jo just det, i fönstret på prästgården ska det stå röda pelargoner och helst ska det vara trevliga grannar också.

Minnesvärda stunder från Stafettkarnevalen

När jag packade min mat och insåg att den just och just rymdes i en tygkasse.
När Anni ser mig med min hejarklacksutstyrsel och börjar gapskratta så att hon inte kunde prata överhuvudtaget.
När vi kom sist i vårt heat i 600+600+400. Det fanns två heat. Men vi blev ändå 115 till slut. Av 144. Typ
När jag nästan rullade ner för läktaren. Det hände flera gånger. Hände att det nästan hände alltså. Men nästan räknas inte.
När vi kom tvåa i vårt heat i 5x80 och sprang snabbare än pojkarna. 1.00.35 mot 1.00.81. Så inte med enorma marginaler. Men ändå. Vi blev 59:nde totalt. Pojkarna blev 87:nde.
När vi kom 45:te i masstafetten. Men det var inte annars så minnesvärt förutom att det gick bra. För de 36 förtsa går vidare.

Tur att jag fick tröstpris

Igår på seglingen.
Jag gjorde samma som alltid. Först seglade jag jättebra. Sen seglade jag jättedåligt. Sen blev jag förbikörd. Sen åkte jag ikapp. Sen åkte jag förbi. Sen seglade jag på fel sida av märket och blev diskvalificerad.
Känner mig duktig. Det värsta är att det händer varje gång. Att jag blir ikappåkt fastän jag först seglat jättemycket bättre.
Sen blir jag fjärde, sitter och skriker lite, hackar på märket för att allt är dess fel, och startar på nytt och allt börjar från början.

Maskar

Jag har lite inspirationsbrist. Det enda som snurrar i mitt huvud är "ingen tycker om mig, ingen vill ha mig, bara för jag käkar mask".

Det kommer man inte så långt med.

"Långa och slibbiga, korta och klibbiga, jag har dem i en liten ask".

Och vinden ska minska jättemycket till ikväll när jag ska segla så det blir väl att sitta där i hettan och guppa. Ganska sympatiskt det också.

"Ingen tycker om mig, ingen vill ha mig, bara för att mask är gott."

Mindre sympatiskt att jag har tyskaprov imorgon och att det är det eftermiddagen kommer gå till. Mycket mindre.

Man ska aldrig säga så där

"Ihan oikeesti" Förlåt. Det var nödvändigt. Direkt översättning, "helt på riktigt". Och så säger man det lite på helsingforsdialekt.

Men idag är igen en sån där dag då jag bara lyckas med konstiga saker. Eller kanske snarare, inte åstadkommer något överhuvudtaget.
Jag sa ju det igår. Man ska aldrig säga så. Det vet jag nu.
Man ska heller aldrig säga vilken häst man inte vill rida. Då måste man alltid rida just precis den hästen. Det lärde jag mig för länge sen. Ungefär då när jag först absolut inte ville rida Atte. Och ja, då fick jag honom. Sen insåg jag att han inte var ett problem för mig och så spelade det inte så stor roll vem jag skulle få för "jag får ändå inte Nelli för hon är för svår för mig".
Och gissa vem jag då rider?

Nu, handboll.

Mycket framgångsrik dag

Det har nog aldrig gått så bra för mig så där i största allmänhet som idag. Fulla poäng på ett projekt, snygga växlingar, godispris på seglingen efter en serie på 1, 4, 1.
Mycket trevligt.
Kommer säkert också att betyda att jag imorgon misslyckas med allt, som kompensation. Men det gör inte så mycket egentligen.
Annars så. Har jag pianolektion imorgon! Det hade jag inte tänkt på. Bra att jag kom på det i alla fall. Och så ska jag ut och springa. Efter det handbollsträningar.
Och nu lät det väldigt, väldigt stressigt, men det är ganska lugnt egentligen.
Nu ska jag gå och lägga mig. Intressant va?

Matvrakets bild av en handisturnering

Idag har jag. Ätit ägg. Ätit köttbullar. Och dessutom spelat lite handis.

Ganska mycket egentligen.
Vanliga människor skulle säga att de har spelat handis. Punkt. Men, det kändes som att det enda jag gjorde var att sitta och plocka i mig köttbullar precis hela tiden. Så därför blev det som det blev.

Själva handisen gick väl ganska bra egentligen. Jag har till och med gjort mål. Två stycken. Och släppt in åtta eller så. Dessutom så kan jag nog inte ta åt mig äran  för det andra målet direkt. Bollen studsade på försvaret och kom sedan rullandes mot mål. Där målvakten lyfte benet och sparkade den. Men missade. Och så rullade mitt lilla skott in under benet och så blev det mål.
Känns som något jag skulle kunna lyckas med. Den där målvaktens del alltså.

Så egentligen gjorde jag ett mål och släppte in åtta. Ligger på minus sju då. Eller minus sex om man är snäll.

iameffektiv

Jag är helt slut.

Lite i alla fall.

Jag spelade handboll hela morgonen. När jag kom hem började jag med att tvätta mina shorts och strumpor för hand i handfatet. No questions. De blev renare.
Det här var innan jag ens hade ätit och duschat.
Sen duschade jag. Och åt. Och bakade rabarberkaka, som mest just nu luktar friterat smör. Och efter det städade jag hela köket. Med handdiskning och allt vad det innebär.

Ni kanske märker att en detalj saknas i min lilla berättelse? Jag har inte fått äta rabarberkaka-som-doftar-friterat-smör! Mycket, mycket sorgligt. När mamma och pappa kommer ska jag nog åtgärda saken.

Jag fusklänkerar er

Jag la ut en recension på världens bästa bok på min andra blogg (tredje blogg, whatever) och om nån är intresserad får man ju kolla (ELLER INTE INTRESSERAD! JAG HAR TRE BESÖKARE IDAG OCH DET ÄR REKORDET OCH SJÄLV HAR JAG KOLLAT FRÅN TVÅ DATORER hälsningar iamgnällen)

Men tänker ni kolla, så kan ni fusklänkera er dit här. Fusklänkera. (Jag brukar inte använda smileyn eller så på bloggen men det här är ett undantagsfall.) <3

För er som inte kommer ihåg vilken som är världens bästa bok eller annars bara har annan åsikt och därför inte riktigt hängde med, så är det förstås Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo.

Fågelskådning

Jag har faktiskt sett tolv fåglar idag. Mycket coolt. Speciellt med tanke på att jag steg upp klockan sex och att jag den första halvtimmen av vår fågelskådning var helt totalt frånvarande.

Ikväll ska jag på handisträningar. Det kan bli ganska intressant hur jag klarar det, jag har inte tränat på en månad och under den tiden har jag förutom magsjuka också varit förkyld i en vecka. På helgen är det dessutom turnering. Helgen efter är det stafettkarneval. Jag ska springa 600 meter (bland annat) och det är ännu oklart om jag alls kommer runt. Men det ser vi sen.

Mycket, mycket typiskt

Jag har inte riktigt bloggat så aktivt de två sista dagarna. Igår hade jag datorförbud så jag skyller på det.

Just nu sitter jag och funderar på om det a, åskar b, de skjuter på Sandhamn eller c, både och. Har inte ännu kommit på ett bra svar. Troligtvis alternativ b.
Fast hur jag forskar så kommer jag inte fram till någonting. Bara nya frågor. Är vi i östra eller västra Finland? Östra eller västra finska viken? Inte i Saimen va, för där var det varning för åskbyar. Och varför täcker inte SMHIs blixtradar oss också?

Mycket viktiga frågor som ni märker. Ni kan få fler också. Hur ska man göra för att orka gå ner och klä på sig? Hur ska man göra för att somna i tid ikväll för att skolan börjar sju på fredag? När man dessutom steg upp 10.19 idag.

Japp

OJ NEJ. Min rubrik vinner alla priser. Jag tror förresten en häst i Sigge-o-Sam-böckerna heter så. Min bild av den är att dens temperament påminner om Javes. En häst i stallet. Som alltid rymmer eller bockar eller segar eller annors bara hittar på något fuffens. Men den är i grunden, alldeles otroligt lat.

Förutom att min näsa rinner och att jag är hungrig och what not, så gjorde jag ett sista försök att ge lite liv åt En värld av Böcker. Vår otroligt oaktiva bokblogg. Och jag begär inte att ni måste lusläsa men det skulle ju vara kul om det inte under statistikfliken skulle stå "Ingen data att visa". Så ni kan väl göra mig en tjänst på den punkten. Det räcker med en ynka person.

Min Plupp

Jag hittade Plupp. Den var i en väska i hallen.


Magen har fått väldigt mycket negativ feedback. Den är ännu hemskare i verkligheten.

Annars är jag hemma idag också, dock mera "återhämtningsprocess". Alltså har jag en massa energi åt att göra konstiga saker. Och nu ska jag "tuuna" en av mina blusar. Som jag faktiskt aldrig har använt. Men jag har gjort den själv. Och planen är att det ska bli att se ut så här:


Men när jag testade att sy på en provbit så blev det inte alls så bra. Det blev typ ganska platt.

Och klumpigt.

Så nu är jag i stort behov av goda råd. Pappa är visserligen hemma men det enda han kunde säga var vad som skulle bli bättre. Inte hur.
Mycket sorgligt. Nu ska jag äta "förmiddagsyoughurt". Citat av pappa.

Morsdagsbilder

(Mina fotoinläggs rubriker är alltid lika kreativa)












Tänk att rabarbern redan är mogen. Om nu rabarber mognar.


En fjäril!

Ganska mycket som vanligt

Planen idag, var att fota min nyaste amigurumi. Som visserligen blev klar typ för tre veckor sedan. Planen funkade en bra bit. Eller, jag hittade kameran. Och den var laddad. 2 poäng.
Dessutom visste jag var datorn var.

Lite olycksaligt var det ju så att jag inte visste var själva amigurumin var. Som förresten heter Plupp. Se tidigare inlägg om den här.

Så nu sitter jag här utan bilder och har ingenting att skriva om. Såvida ni inte är intresserade av exakt hur mycket jag har suttit på datorn idag (kanske 50% av dagen) eller hur många Hus och Hem från 2003 jag har läst (otroligt nog bara en).
Och jag har inte sett en endaste en fågel idag.

Mycket stolt

Med huvudvärk och rinnande näsa och ögon. Ibland funderar jag på att döpa om min blogg till iamgnällen med tanke på hur mycket jag hela tiden gnäller om saker och ting.
Men det var inte det jag skulle säga. Jag skulle säga att det här med att länka bloggen på facebook gör mycket gott för besökarantalet. Och att jag, även innan jag länkade, hade mycket fler besökare än vanligt. Eller, än på sistone. En period hade jag faktiskt ganska många. Men sen så hände något och nu gnäller jag så där igen så nu ska jag ägna mig åt att se positivt på saker och ting. Jag var ju faktiskt optimist ett tag innan jag blev en pessimistisk realist.
På tal om optimist, har någon förslag på vad jag ska döpa min optimistjolle till? Enligt en av mina kompisar ska det vara sex bokstäver långt och innehålla tre A:n. Då är det enda jag kommer på Amanda (men så heter åtminstone två av mina kompisar så det går inte), Amalia (men det hette min farmor och farfars båt) och Annaka (version av Annika som jag kom på under någon av dagens tråkigare stunder).
Fast jag kanske inte följer den regeln alls. Jag kanske döper min båt till något helt annat.

Bilder från Grekland

Äntligen har jag fått det fixat, mina foton. Tänk att det kan vara så svårt. Dessutom har jag sett en talgoxe och en ringduva (jag visste inte att det fanns ringduvor, sen läste jag det i mina papper, googlade, och JA! det var en ringduva) idag.












En svampaffär på ön Kalymnos. (Wilma, din svamp är därifrån)






Stilleben. Eller, som i min värld, stille-ben.








Tänk vad soffan är en bra uppfinning

Det är ganska coolt det här. Klockan ett när pappa kom hem hade jag inte gjort något annat än legat i soffan. Eller sofforna, jag har hunnit testa alla vi har hemma.

Jag är alltså sjuk. Väldigt, väldigt irriterande. Men nu har jag bara 38 graders feber. Dessutom hittade jag ett inlägg från i tisdags som av någon anledning inte hade publicerats. Också irriterande.

Vill nån hjälpa mig att "bonga" fåglar. Jag ska se typ sjutton till tills på onsdag. Men jag får väl gå ut och göra det när jag blir frisk.

Fiskfärgläggning

Här sitter jag och färglägger fiskar. Samtidigt som jag läser om huggormar som äter sorkar med huvudet före och grodor som äter flugor så att de bara försvinner. Och så inser jag att det här knappast behövde vara gjort imorgon. Men det gör kanske inget. Förutom att jag har två förhör imorgon och dessutom två prov i slutet av veckan som jag borde läsa till.
Fast vi har matte imorgon. Så det är lugnt, jag gör det då istället.
Idag har jag varit och hälsat på i min högstadieskola och jag tror jag kommer överleva de kommande tre åren också. Hoppas. Det skulle vara synd att dö så ung för att man inte överlevde högstadiet. Men det finns säkert nån som gör det också. Some die young. *Känner mig stolt som kunde citera en låt*
Låten. Hoppas det funkade för det bådar inte gott nu när jag inte alls ser den. Men ni kanske gör det. Det skulle ju liksom vara en del av poängen.

Det KLIAR!

Jag borde säga att jag kom hem så sent igår så att jag inte hann blogga. Men det skulle inte vara på pricken sant. Flyget landade fyra. När jag kom hem orkade jag inte. Jag laddade upp alla bilder och raderade dem från kameran, tyvärr inte på den här datorn. Plus att jag gjorde lite faktarutor om djur (vet ni vad en bjur är?).

Nu sitter jag och kliar mina myggbett fastän jag inte borde och väntar på att pappa ska göra vad han nu håller på med och komma till hamnen och fixa i ordning min namnlösa optimistjolle med mig. Eftersom någon har kommit på att vi ska segla redan imorgon. Jag hoppas verkligen att det inte blåser för mycket. Min kärlek till segling är nämligen otroligt väderberoende.

Rhodos i full skala

Det är ganska turistiskt men fint här. Minus är att jag började veckan med lite magsjuka. Men jag är så gott som frisk nu. Och ingen annan har fått magsjuka efter mig. Även om vi har testat ett antal andra sjukdomar (1).
Jag har tagit en del bilder även om de håller sig på min nivå. Vi har bara mammas dator med så jag laddar inte upp dem nu, ni har något att se fram emot när jag kommer på lördagen. Innan det måste jag trots allt prioritera mina läxor, en faktaruta om havsörnen och en om bävern. Jag tror jag klarar det. Om jag bara tar tag i det och gör det.
Datorn får mer och mer "ladd" fastän jag inte har strömmen i. Gillar det här.

"Åh, nu är det vår!"

(Förlåt, förlåt, det var ett direkt citat som jag stal utan tillstånd men det är ju inte direkt så unikt så det får vara)

Jag och Vixan hittade vitsippor på vägen till tyskan. Sen kunde vi ju inte låta bli att plocka dem. Och vet ni vad? De slog faktiskt ut i klassen sen!


Det blev lite så där diskret urbant för man ser ju faktiskt de orangea metrobänkarna.

I och med att vi var i metron var det också lite svårt att få det skarpt, även om metron jämfört med bussen rör sig hur stilla som helst så skakar det ganska mycket. Dessutom måste man hålla i kameran med två händer för att få en bra bild och då kan man inte hålla i sig nånstans.
Alltså tog jag den när vi stod stilla på en station. Därför är dörrarna öppna.

Om ni undrade alltså.

(Jaja, jag medger, det här var också tidsinställt fusk)

(men jag är inte övertygad om att det verkligen är att fuska för det är en ganska bra lösning)

RSS 2.0