Det är nu det borde komma

En jättefin bild på en blomma eller en glass eller en häst eller whatever. Nåt som har med sommaren att göra. Men jag vill inte ladda upp mina bilder på pappas dator och jag orkar inte göra det heller. Dessutom vet jag inte vad jag skulle ha för bilder i så fall. I och för sig är det lättare att ta bilder på sommaren då allt är fint i sig självt, man behöver inte vrida och vända på det i en bild för att få det att se ut som nåt. Och det är tur, veteranläsarna på min blogg vet att jag inte alltid har så hög bildkvalité... och förmågan att få tråkiga motiv att se roliga ut saknas totalt...

Nu väntar rökta abborrar. Och jordgubbar med vaniljglass till efterrätt. Det måste jag säga, svensk glass är mycket godare än finsk. Men den försvinner alltid snabbare. Dessa påståenden kanske har något att göra med varandra.... Skulle kunna vara, men eftersom min hjärna är på sommarlov så tänker den inte ut just det just nu.


Fast jag skulle gärna börja skolan nu om jag skulle få...

Allt är alltså som vanligt.

Sjöbris och sommarvärme

(Om rubriken, jag måste ju hitta på nåt. Och idag blev det så där, som ur en sån där tidning om vad som ska hända på sommaren, och om hur vackert det är överallt)

Om ni vill veta vad som hänt idag så har det varit ungefär så här. Okej då, ganska exakt så här.
Jag vaknade vid åttatiden. Vi åt frukost (nybakat bröd, om igår kväll räknas som nybakat) ute på verandan i solen och lyssnade på andra avsnittet av radioteatern Koralin. Efter det badade vi. Sen låg jag i solen och läste en Segling från 2005 som jag under juli-månad läser kanske i genomsnitt varannan dag. Efter det badade jag på nytt. Badad och klar åt vi lite frukt och därefter badade vi pånytt. Lunch, sommar i p1 (en gubbe som samlade på ruckel, ganska komiskt) bad, läste en Hus&Hem från 2004, spelade kort, läste bok (Snart är jag borta, av Hanna Jedvik, ganska bra, men jag har bara kommit till sida 71 så jag vet inte) och nu bloggar jag. Pappa sa att maten är klar, gös, fiskad igår.

Och ungefär sådär förlöper en månad. Okej då, inte riktigt, idag har varit en ganska lugn dag. Vi gör nog ganska mycket annat på sommaren. Åker till kompisar och badar där till exempel. Eller så kommer det kompisar hit och badar.
Men ni fattar. Jag litar på er intelligens, även om jag förstår att det kan krävas ganska mycket sådan för mina röda trådar går av emellanåt och så är de ganska krokiga.

Ellens ridlägerdagbok; efterord och person/hästbeskrivningar

Efterord och efterord. Ni märkte att den inte var så mångordig, min dagbok. Tänk om den skulle ha varit kortare...

Fico: Steffis tävlingshäst
Juni-Elmeri: En prickig shirehäst från Cirkus Finlandia som hade ont i benet och därför stod här.
Larsson: Nån konstig människas tävlinshäst, också den på sjukläger vill jag minnas. Ficos absolut bästa kompis.
Steffi: En av hjälpledarna.
Ullis/Ulrika: En liten, snäll, tokig tjej från Kristinestad.
Schumi: Hunden i stallet. En enorm, gosig, lugn hund.
Ludo: Alla andras skräck, min absoluta favorit.
Pixu: Min ex-favorit, lugnare och långsammare än en snigel. Andraplatsfavorit om jag ska uttrycka mig vänligare.
Alla andra hästar jag har skrivit om: Ridskolehästar som alla är underbara men som det inte finns nåt speciellt jag borde nämna just här om. Förutom att alla hästar, inklusive dessa, är underbara.
Ja dte fanns flera deltagare och alla var snälla, liksom hästarna, men det fanns inget viktigt att berätta om dem just nu, liksom hästarna, och nu händer det nåt jätteviktigt säger mamma så jag måste gå. Ett abrupt slut som vanligt.

Ellens ridlägerdagbok; den oavkortade originalutgåvan, del 5

Fredag:
Tog in Ludo.
Ludo. Gick bra igen. Övade skänkelvikningar och galoppfattningar. Gick väl ganska bra. Ludo var ganska "icke" idag. Blev rädd för Schumi, "Den Snälle Minivargen" =D=D
Potatismos med köttfärssås.
Ludo. Vi hoppade en bana. Blev rädd för gräsklipparen.
Plättar.

Ludo

Ellens ridlägerdagbok; den oavkortade originalutgåvan, del 4

Torsdag:
Tog in Pixu.
Ludo. Envisare än en åsna. Gick ändå superbra. Hoppade kort bana.
Köttfärssoppa.
Ryktade Fico.
Pixu. Utan sadel igen. Ulrika föll av Barbi.
Kycklingrisotto.
Förde ut Ludo.
Ryktade Fico igen.
Förde ut Fico.

Pixu

Ellens ridlägerdagbok; den oavkortade originalutgåvan, del 3

Onsdag:
Tog in Toni. Hamnade promenera genom precis hela valackhagen. Nice.
Förde ut Larsson.
Ropsu. Red ut. Gick bra.
Korvsoppa.
Putsade Ettans sadel och träns.
Fick sitta på Juni Elmeri. Steffi stod på han i skritt.
Tintti. Känd som stallets bockare. Tack gode gud att han inte visade sina talanger. Istuntatunti [sitslektion]. Galopp. Börjar bli vana vid det här laget. =)
Tortilla.
Åkte i lavoaren i en hästlastbil till Peurajärvi och simmade. VISSA hade skräck för eventuella blodiglar. Efter det färd till en å. Myggparadiset nr 1. Man stod still en stund, plötsligt anföll säkert tjugo myggor samtidigt. Schumi badade.

Toni

Ellens ridlägerdagbok; den oavkortade originalutgåvan, del 2

Tisdag:
Tog in Givano och Ropsu.
Red Ropsu. Estetunti [hopplektion]. Aika vauhdikas ja kiireinen hevonen [ganska fartfylld häst]. Lite galopp emellanåt. Oplanerad alltså. Men kiva [rolig] häst.
Spaghetti med köttfärssås. Godare än igår.
Kalle. Gick inte jättebra. Fick spö först efter 45 minuter. Då gick det bättre. Galopperade en volt.
Förde ut Kalle.
Ullis inser charmen med Blondis mage.
Skinkfrestelse.
Vattenkrig.

Kalle

Ellens ridlägerdagbok; den oavkortde originalutgåvan, del 1

Måndag:
Ettan, "vanlig timme", galopperade två volter. Ganska okontrollerad galopp =D.
Makaronilåda
Pixu. Barbacka, galopperade. Gick jättebra, fick stå på hästryggen.
Förde ut Pixu. Full koll gummiboll.
And I mean it.
Potatis med köttfärssås.


Ettan

Ja, vad ska man säga

Fröken packningsångest har blivit en regelbunden gäst vid det här laget. Fast för tillfället så har jag väl det mesta fixat. Hoppas jag.
Har läst en bok som är så bra att när man har läst sista sidan vänder man tillbaka till första och känner att man skulle kunna läsa den pånytt med lika stort nöje. Så läs boken "Det händer nu" av Sofia Nordin. Det var dagens goda råd. Nu måste jag gå och vanka omkring i huset och hitta på någon slags sysselsättning i två timmar innan vi åker. Fast först ska jag sätta på Veronica Maggio så att det kommer ljud både från datorn där nere och från högtalarna här uppe. Så att man hör musik var man än går... =)

Back on track

Men inte länge. Imorgon bär det av på handbollsturnering och efter det blir det sorgligt tyst här igen. Jag såg att jag hade haft jättemånga (för mig) läsare nu när jag inte har uppdaterat. Typiskt...

Fast vänta! Geniet (jag förstås) kom med en idé. Jag lägger ut ridlägerdagboken i tidsinställda inlägg så att det kommer ett inlägg per dag i fem dagar! Så blir det inte så tyst. *Ellen känner sig stolt*

Ludo

Vi är hos farmor och farfar och två av farfars kusiner är här så det blir nog inte riktigt ännu som ni får ridlägerdagboken men här finns en länk till stallets hemsida och på "hevoset" finns alla hästar. Ludo är den bästa. Och Fico, men han är inte en ridskoleponny, han är Steffis tävlingshäst, alltså har jag inte ridit honom men han är ändå underbar.

Jag är tillbaka!!!!

Jajamen, och imorgon utkommer "Ellens ridlägerdagbok; den oavkortade originalupplagan" här på bloggen. Så ni får vänta tills dess. Just nu dör jag av hunger och trötthet och alla möjliga bekymmer så det blir nog inte så mycket nu.
En av dem som var på ridlägret har den här bloggen. Nay. Alltså Nina.

Enda nackdelen med rökta abborrar

MAN MÅSTE RENSA DEM!!! Jag är jättedålig på att rensa fisk. Jättejättedålig. Faktiskt. Jag tror jag måste öva lite. Synd bara att det tar så lång tid. Kanske jag borde öva ganska mycket.
Här dukas det upp till kalas. Min kusins försenade åttaårskalas. Very nice. Med fika alltså...

Att njuta av sommarlovet fullt ut

Det gör jag. Alltså gör jag ingenting. Annat än försöker göra en visselpipa som först är ljudlös, sedan spricker. Tur för mig att morfar gjorde en åt mig. Den har kvar alla löv så nu är jag en stolt trollflöjtsinnehavare. Snart blir det rökt abborre till lunch och en av mina tio kusiner kommer hit. Solen skiner och väderleksprognosen är ändrad så nu ska det vara över tjugo alla dagar och sol. Imorgon ska jag på ridläger. Nån som är avundsjuk? =)

Ett sorgligt besked

och ett glatt. Det glada först: DET ÄR SOMMARLOV!!! Det sorgliga: När det är sommar har jag inte så mycket till internetuppkoppling så det blir ganska få inlägg. Idag och imorgon kommer jag kunna blogga i rimlig mängd, fram till fredag är jag på ridläger så då blir det inga inlägg. På helgen efter det borde jag kunna blogga ända fram till torsdag. Efter det är det lite oklart. Det blir nog mest korta inlägg från pappas telefon. I början av augusti borde jag vara "back on track". Senast 16, då är det skola igen. Äldst i skolan, ser fram emot det.... Med fasa. Och lite ofasa.

Ett "Hejsan-jag-är-hos-beckis-och-kan-inte-skriva-inlägg"

Jag är hos beckis nu, därför blir det inte så långt. Har varit på kampen hela eftermiddagen och ni kan få se mina fynd ikväll. Ska och köpa regnkläder med pappa senare.
Beckis hojtar om att jag ska be er läsa hennes blogg. Och jag är ju en snäll kompis... =)

Sommarlogistik

Ja, mamma och pappa sitter här och diskuterar samma saker om och om igen och jag har redan gett upp alla försök att försöka förstå vad de snackar om. Annis kommentar om deras planer var i alla fall:
- Stackars alla lärare som tror att vi kommer vara utvilade efter det här sommarlovet!

Det är en ganska bra sammanfattning på vår sommar. Eller snarare på logistiken. Men vi borde vara vana, det har alltid varit så. Nu är det bara två dagar skola kvar och jag längtar verkligen efter sommarlov. I think I need it... Och så får jag äta godis. Efter fem månaders godisförbud.

Borgbacken!!

Jepp, kalaset var på borgbacken. Det skulle vara en överraskning så vi visste det inte innan. Alltså åkte vi dit med ögonbindlar...

Men det var superkul! Verkligen. Jag måste övertala att vi snart kan åka dit pånytt. Jag sov till halv tio imorse. Men adjö. Jag ska ägna mig åt något kul. Ni kanske kan få ett "maj-månad+första juni-i-bilder-reportage" ikväll. Om ni e snälla.

RSS 2.0