Innovativa lösningar

Nu ska jag berätta för er. Så här gör man om man är ute i skogen och behöver överleva och inte har vatten men man har en eld och det regnar.
 
Då gör man faktiskt inget. För om man har en tillräckligt het eld så hinner vattnet börja koka i luften. Så man behöver inte ens ett kokkärl.
 
Fatta kreativt eller hur?

Min mycket stressiga skoldag

eller Nu tänker jag inte träna på två veckor
 
(Alternativa rubriker)
 
Idag när jag åkte till skolan tog jag alla möjliga trevliga färdmedel som vanligt och det var inte poängen.
 
Poängen var, att på sista bussen åkte jag från metrostationen via kyrkan (punkt A), och textilslöjdssalen (punkt B) till skolan (punkt C). Vi samlades i klassen och skyndade iväg till punkt A. Efter det gick vi till punkt C och åt. Därifrån gick vi iväg till punkt B. Efter det gick vi till punkt C. Efter det åkte vi förbi punkt B och C påväg hem.
 
Huvudbudskapet här var: VI HAR GÅTT FRAM OCH TILLBAKA HELA DAGEN.
 
Tyck lite synd om mig.
 
 

Det trodde ingen

Jag HAR faktiskt skickat in den där texten nu. Den blev väl inte särskilt bra, vad vet jag, men nu är den i alla fall inskickad. Det är alltid trevligt med saker som försvinner. Försvinner på det sättet.
 
Nu ska jag övergå till gårdagens aktivitet, att sitta i diverse soffor. Den soffan jag sitter i nu är tyvärr ganska hård. Kanske måste ta och vandra iväg en bit. Det är väl runt tio meter idag igen.

En smutsig smurf

Jag sitter i soffan med en ylletröja som gör mig påtagligt lik en smurf och konstaterar att jag verkligen borde gå i duschen.
Och att jag har deadline imorgon eftermiddag på en text som ska vara en halv till en sida lång. Något valfritt om segling. Det låter lätt men ni fattar inte hur svårt det är.

I helgen var jag på något som heter spejardagar och är en scoutförläggning bara för scouter i min ålder. Det var jättekul och jag träffade en massa nya människor. Det är det absolut bästa med scouting. I'm just telling ni vet. Alla borde prova.

Nu ska jag sluta svamla och eventuellt verkligen ta mig de dryga tre metrarna till duschen.


Hur det är med mig?

Jodå, rätt bra.
Jag söndrade just en ungstermometer och jag är ju ingen elektriker så den är inte reparerad men jag försökte faktiskt.

Men annars bra, tack.


Lite febersjuk kanske?

(Lite gammalt inlägg som inte ville bli publicerat tidigare) (Det var efter det som jag blev arg och tog en liten halvplanerad bloggpaus)

Jag tänkte skriva om mitt lilla beroende av mitt nya spel igår men det kanske var lika bra att jag inte gjorde det.
Idag hittade Vixan nämligen en artikel i tidningen.

Om detta spel.


Byter ämne

Jag skulle kunna dra en kort föreläsning nu om hur elaka mina föräldrar är men eftersom jag sa upp dem spelar det ingen roll.

Istället sätter jag ut en bild på det som stressar mig mest just nu. Min bokhög. Jag kommer behöva läsa som en galning för att hinna med. Det stör inte mig.


Men icke

Jag trodde att jag hade fattat hela den här nya mattegrejen. Men icke. Nu blev allt fel igen och jag orkar inte ens försöka räkna om.
Imorgon, då tänkte jag, då kanske jag kan försöka pånytt.


Jag är så besviken

Årets melodifestivalvinnare. Jag är så besviken. Verkligen. Jag vet inte vad jag ska säga.

Måste komma över chocken först så kan jag ha en vettig åsikt sen.


Ensam och desperat

Ingen i min familj vill prata med mig längre. Så går det när man är ensam hemma tre dagar i sträck.

Därför sitter jag i ett hörn och petar på min telefon istället. Och är inte alls melankolisk och sorgsen.

 

Uppdatering: Det var ett skämt. Nej, det var det kanske inte, men det var väldigt överdrivet. Ni behöver inte oroa er över mitt sociala liv. Inte så mycket i alla fall.


En liten lista

Mest för att jag har lite tråkigt och är helt totalt besatt av att skriva listor över mysko saker. Så, nu spricker jag all mystik kring min långa playlist.
 
Åtminstone mystiken kring dess inledning.
 
Kalla fakta: 113 låtar (in this very moment, lär förändras), 7 timmar speltid, 58 olika artister eller artistsammansättningar.
 
Come Night - Sibille Attar
Lär mig om - Laleh
Just give me a reason - Pink, Nate Ruess
Don´t you worry child - Swedish House Mafia
Push play - Miriam Bryant
Mitt rum i ditt hjärta - Linnea Henriksson
Stopp - Veronica Maggio
När solen går ner - AKI, Kapten Röd
Alla mina låtar - Veronica Maggio
Try - Pink
Let her go - Passenger
Losing you - Solange
Från och med du - Oskar Linnros
I could be the one - Avicci, Nicky Romero
Troublemaker - Olly Murs, Flo Rida
Jag vet nåt som inte du vet - Linnea Henriksson
De e dark nu - Alina Devecerski
Håll om mig - Petter, Daniel Adams-Ray
Stanna kvar - Timbuktu, Damn!
Diamonds - Rihanna
 
Ifall ni nu har läst igenom listan kan ni säkert lägga märke till en liten detalj. Nämligen den detaljen att ALLA andra också lyssnar på exakt det här. Åtminstone alla de som lyssnar på svensk radio. Jag tror/tycker att det är lite lågt. Egentligen vill man ju inte vara en sån som "hävdar att de gillar att lyssna på musik fast de egentligen bara råkar lyssna på radio ibland och inte kan ett enda bandnamn" (förstås, stulet ur ungdomsbok, närmare bestämt Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo). Även om det eventuellt är bättre än att vara "prettodjuping med svår trettioårskris" (ungdomsbok, oh yes, Välkommen hem av Johanna Lindbäck).
 
Slutsats, jag är i en knivig situation. Bäst skulle väl ha vart att bara sitta tyst och lyssna på musik och aldrig berätta för någon men sån är inte jag.
 

Me, ett under av effektivitet

Titta på det här! Jag är sjuk, och ändå lyckas jag åstadkomma två plåtar bullar. Och två plåtar bröd. Och en grönsakssoppa.

I och för sig är jag nere på 36.1 i feber nu. Då kanske man inte är sjuk längre. Oavsett så är jag JÄTTEDUKTIG. Pilutta.




Idag är en stor dag

Första gången i historien har jag lyssnat igenom hela min playlist på Spotify oavbrutet.
Först var jag jättestolt över min bedrift, men efter närmare eftertanke insåg jag att det betydde att jag hade lyssnat sju timmar oavbrutet på musik. Och dessutom har det känts som att ingen tid alls har gått. Aningen oroväckande.

En ny form av knark

Fram till nu har jag knarkat bokbloggar (Onekligen, Bokhora, Boksystrar, Tonårsboken osv.) samt radio (Morgonpasset i P3).
 
Nu ägnar jag mig åt bokbloggar på radio (Allt vi säger är sant). Två flugor i en smäll liksom.

Uttråkighet

Kan ni föreställa er hur uttråkad man måste vara när man sitter och läser i arkivet i sin egen blogg och skrattar åt sina egna skämt?
 
Alternativt hur egoistisk man måste vara.

Jag är sjuk

Jag har helt säkert haft den här rubriken tidigare. När jag är sjuk är mitt fokus inklusive fantasi inte på topp. Typ på o-topp. Botten kallas det väl också.
 
Men, eftersom grundregel 1A gäller (Tyck Aldrig Synd Om Dig Själv) (Lånat ur I det här trädet av Katarina Kieri och Per Nilsson som är en jättebra bok) så ska jag, istället för att berätta om hur synd det är om mig och hur mycket jag HATAR att vara sjuk, berätta (1) vad jag har gjort idag och (2) vad jag tänker göra idag.
 
Vad jag har gjort idag:
(Tänkte skriva en sak men kom på att jag inte vet hur man böjer huvudverbet)
Lyssnat på radio
Ätit frukost
Lyssnat på radio
Funderat över varför håret alltid blir smutsigt när man är sjuk
Hostat
Lyssnat på radio
Lärt mig saker om seriemördare
Lekt stalker på facebook
Lyssnat på radio
 
Vad jag tänker göra idag:
Lyssna på radio
Äta nudlar med korv
Äta upp mammas choklad i smyg
Gå omkring i pyjamas
Aktivt inte göra läxor
Slösurfa
Fundera över totalt meningslösa saker
Se på TV
 
Jag utvecklar listan om jag kommer på något mera.

Scoutläger

Jag är på väg på scoutläger. Det innebär (1) att jag inte kommer blogga, (2) att jag kommer irra omkring i skogen hela helgen (3) tillsammans med 53 barn mellan 7 och 9 år.


Två iakttagelser

(Varav den ena formulerad som en retorisk fråga)

Iakttagelse nummer 1 (den retoriska frågan): Varför lär sig nya lärare vissa (VISSA) elevers namn snabbare än andras?

Iakttagelse nummer 2: Jag är så dålig på att åka telemark att den vingliga streckgubben jag försökte rita som ett tecken på detta (föreställde mig) såg oroväckande stabil ut.
Detta stressar mig lite för resten av familjen pratar entusiastiskt om toppturer och offpist och Lappland och vad vet jag.
Tur att jag har övningsmoral.


RSS 2.0