Inte så konservativt nu, snälla?

Det här är INTE ett får. Det här är en flygande drake i maskeraddräkt.

Inte nog med det, jag har ritat det själv.


Jag har ändrat mig

Ni trodde inte att jag kunde ändra mig, eller hur?

Men förstår ni, jag gör framsteg. Idag skiter jag nämligen blankt i hur backarna ser ut. (Nej, det gör jag inte, men det blir bättre inlägg på det här sättet.) Det enda mitt fokus är på nu är (1) att solen skiner, (2) att man kan gå utan mössa och (3) att det känns som vår.

Vanligtvis bryr jag mig inte så mycket om våren. Men det är väl tillfälligt kanske. Njuter av det så länge det varar.


One-track-mind

Under sportlovet har jag skidat. Punkt.

Det är så gott som bokstavligt talat det enda jag gjort hela lovet.

Det är fortfarande något av det enda jag tänker på. Så till vida det enda, att när jag ser på andras skidbilder, tittar jag först på pisten.
Och när jag ser på backen, och inser att den är så gott som nypistad, och att bilden föreställer en person som står och POSERAR, i en NYPISTAD backe,då blir jag lite upprörd.

Mvh. MAN KAN INTE GÖRA SÅ.

PS. Jag lovar att den här bilden är tagen efter att liftarna stängt.


Liten livskris

Jag drabbades av en liten livskris nyss. Jag tror jag flyttar med Vixan till Amerika.
ALLA KÄNNER JU ALLA HÄR!

"Jag har läst om dig i tidningen"
"Jag har gått en kurs hos dig"
"Vi jobbade tillsammans"
"Vi har ridit tillsammans"
Han går på musikklassen, han går på 8a, hon är lärare på vår skola, hon har spelat i mitt (fd) handbollslag ...

Rädda mig någon snälla. Den där asteroiden som passerar jorden typ nu, tar den passagerare?


Blogglov

I en färja i ett hav. Är jag nu. Alla grammatiklärare skulle gråta åt det jag sa just.

I alla fall, vi är på väg till Sverige och vi ska skida och pappa lovar att ingen får skida annat än perfekt under veckan. Jag har ätit kolhydrater i buffén så det räcker till hela veckan.

Det dåliga med det här är att jag inte har internet och inte kan blogga. Dessutom drabbades jag av ett mindre sammanbrott och hann inte publicera mina välutfunderade listor till bloggen.

Nästa gång jag är på resa kanske.


Friluftsdag

Det här är det enda jag tänker säga om den friluftsdag vi hade igår. Mina föräldrar korsförhörde mig i säkert en timme om hur det var, vem som var där, var vi var, varför vi var där osv.

Jag orkar inte diskutera det desto mera. Idag har vi något som heter röda dagen i skolan och alla ska ha röda kläder på sig. Det är tävling. Vår klass kommer inte vinna. 9a vinner. 9a vinner alltid.


Effektiv

Sa jag att jag var det också? I alla fall, det här är vad jag åstadkom på 75 minuter. Det ska bli en bokrecension. Typ. Tur att jag har två och en halv vecka kvar tills deadline.


Väldigt, väldigt, väldigt

Är aningen oinspirerad och väldigt mätt pga/tack vare en stor portion soppa, en och en halv bit pannkaka, två smörgåsar och en fastlagsbulle. Och lite grädde.


Liten redovisning

Idag har jag varit sex timmar och femton minuter i skolan. Av den tiden har jag haft rast i en timme och tjugofem minuter. Av återstående tid (fyra timmar femtio minuter) har jag sett på film i två och en halv timme.
Tid jag har haft lektioner (av sex timmar och femton minuter) är två och en halv timme.

Fint utvecklingsförslag det där om någon rektor mot förmodan skulle läsa det här.


Så här duktig är jag

De här fina mönstren i snön lyckades jag åstadkomma när jag väntade på att scoutmötet skulle börja. I femton minuter.
Att jag var tre kilometer från stället där alla utom jag visste att mötet skulle vara är småsaker.


Äntligen

Jag är klar med vantarna jag lovade er bild på för en eller två evigheter sedan.

Jag tycker fortfarande att de är lite stora och nu tycker jag också att vikningen är lite kort och att sömnaden i och med det blev lite ihopträngd men jag är ju också en aning pedantiskt lagd.
Nu är de klara och rätt varma. Färgskalan har jag döpt till "försiktig".


Bristande logik? Eller bara normalt.

Vi (jag och min kompis) hade en liten flamsattack på musiken idag. Vi tittade på varandra och brast ut i skratt.
Om och om igen.

Och ni vet då? När man utbrister "Du har så dålig humor!", men inte klarar av att få ur sig en sammanhängande mening för man skrattar så mycket.
Ni vet det? Är inte det aningen ologiskt?


Liten morgoniakttagelse

Jag sitter på metron nu. Jag vet inte om ni känner till det men jag är en liten metrostalker. Jag sitter alltid och kollar in folks mössor och halsdukar. Nu sitter jag mittemot en tant med en mössa som ser precis ut som en yllesocka. En stickad. Skillnaden är att istället för självaste fotdelen sticker hennes ansikte ut där. En förstorad yllesocksmössa. Jag är så otroligt imponerad.

Alltså oroa er inte, jag tänker inte skaffa en sån, men coolt var det.


Om att sova

Igår kväll (19.15) drabbades jag av tillfälligt internetförbud.
Då åt jag lite och bakade lite bröd. Sedan bestämde jag mig för att gå och sova (20.00).
Jag sov tills jag vaknade (07.45) och där någonstans är jag nu.

Att jag fortfarande är trött, beror det på min vanliga morgontrötthet eller på riktig trötthet?


Saker jag går i gång på (utökad lista)

5. Mellannummer i melodifestivalen
6. Dåliga skämt


Lite fakta

Jag köpte The fault in our stars. Det känns bra. Jag ser fram emot den. Dessutom tror jag att jag aldrig köpt en bok tidigare. Jag äger väl knappt ungdomsböcker. Jo, några, tror jag, tror att det går att räkna dem på mina två händer också.
 
Jag läste ut Jellicoe Road. Den tog plats på min tre-bästa-böckerna-i-världen-lista. Det är ganska starkt gjort. Jag ångrar intensivt att jag inte läste den genast. Verkligen.
 
Min tre-i-topp-lista är: Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo, Alif the Unseen av G. Willow Wilson, Jellicoe Road av Melina Marchetta. Utan inbördes ordning. Förutom att Det är så logiskt(...) kanske är lite, lite bättre än de andra. Den är min kompis, min bästa vän. De andra är bara bekanta än så länge.
 
Kriteriet på en bra bok är att det inte bara är ord utan text.

JAG kommer explodera

Jag väntar på en bok från biblioteket. De har inte ens köpt in den ännu så snart överväger jag på allvar att köpa den för mina surt förvärvade pengar. Boken heter The fault in our stars (Förr eller senare exploderar jag på svenska, därav rubriken) och den har fått hyllande recensioner precis överallt. ALLA älskar den.
 
Nu är det ju bara så, att jag i och med all hyllande kritik har skyhöga förväntningar. Verkligen skyhöga. Det känns inte bra.
Jag har jättemånga minnen från böcker jag verkligen sett fram emot men som inte uppnått förväntningarna. Vissa har inte ens närmat sig målet (som Thirteen reasons why av Jay Asher) andra har liksom snuddat men inte riktigt nått upp (Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo, och okej att den var bra, men den skulle ha kunna varit ännu bättre).
Jag vet inte ens om jag kommer våga läsa den här boken när jag får den. Jag kommer ju inte ens kunna säga att den är dålig om den är det. För tänk om den är dålig. Eller jättevårläst. Eller har en seg inledning eller jag inte fattar poängen och tänk om jag hatar huvudpersonerna.
 
Nu kämpar jag mig dessutom igenom Melina Marchettas Jellicoe road som jag också hade stora förväntningar på innan, tänk om den är dålig? Tänk om resten av boken är lika suddig som de första femtio sidorna?
 
Det här är mitt livs stora dilemma. Kanske måste åka och köpa ett par strumpor eller något.

Saker jag går igång på

1. Onda andar.
2. Att köpa strumpor.
3. Morgonpasset i P3.
4. Paket.
 
Jag vet redan att jag är ett freak.

RSS 2.0