Vad är bättre?

Att jag kommer med korta meningslösa inlägg eller inte skriver alls tills jag kommit på nåt bättre? För idag igen har jag viss idétorka. Det var julpyssel i skolan i kväll och nu måste jag leta efter lämpliga noter att klippa sönder för att göra en fin julstjärna.

Imorgon blir det ansträngande skolgång som vanligt. Två timmar drama, två timmar bildkonst, tre timmar gympa. På kvällen musiklabb för första gången. Men det tror jag att jag nämnde tidigare. Igår kanske.

Nu borde jag endera försöka läsa ut Twilight ettan som jag egentligen inte tycker är en särskilt bra bok men läser den mest för samhällsläran eller hitta en annan bättre bok. Eller så både och förstås.

Hittade lite hissaläxor som jag kanske borde göra. Kanske ska satsa på det.

Tur att lördagen kändes så lång

för söndagen har farit iväg som jag vet inte vad. Vi var till stallet på morgonen och fyrtio minuter efter att vi kommit hem åker vi på en konsert till Villa Gyllenberg. Gitarr och Arpeggione. Ganska speciellt. Men vi är väl ganska speciella också. Efter första låten viskar Albert "Ellen, sista delen var i rondoform".

Nu sa Albert att det inte var första låten utan sista. Men jag vet inte om det var det viktiga här.

Imorgon lillajulsfest-och-pyssel i klassen och på tisdag musiklabb för första gången. Onsdag ridning, torsdag piano, fredag handboll. Fullt som vanligt. Egentligen ganska skönt. Man behöver aldrig vara kreativ och hitta på nåt att göra.

Finnarna skidar jättedåligt i år. Jag borde kanske heja på Norge. Deras damer har det ju gått helt okej för.

En ugn som inte värmer

Vår ugn fungerar jättebra nuförtiden. Det enda är att den inte värmer. När vi skulle sätta in pannkakan i ugnen blev den aldrig varm. Så nu har vi en fin avställningsyta i hålet där ugnen fanns. Det enda som var lite synd var att lillajul blev firad helt utan pepparkakor och lutfisken tillagad i mikron (den blev förvånansvärt god!). Men en bra anledning till att köpa en efterträdare för den danska ugnen från 80-talet.

På tal om den där samma boken (undrar varför en såpass dålig bok kan uppta så mycket av min tid) så tyckte Anni att den var bra. Jag har dessutom framfört min åsikt om dens Augustpris. Med i den föreläsningen pappa oombett fick i bastun fanns bland annat det att "den är en typisk bok som vuxna tycker att är bra för barn. Det märks att det inte finns barn med i juryn. En bok som inte egentligen är särskilt bra men som vuxna tror speglar barnens tankar om sig själva och vad de tänker i "de svåraste åren"". För bäst effekt läs min text jättesnabbt, bitskt och med hög volym. Det var analysen efter att hela kvällen suttit och läst diverse recensioner från typ "Hallands-posten".

För tillfället försöker hela familjen (minus mamma och pappa) lära sig spela Shoreline av Broder Daniel. En keyboard (uppriggad på två barstolar i trä från IKEA), en elgitarr och ett jättestort YAMAHA U3 piano står uppriggat i vardagsrummet. Plus två datorer med olika versioner av ackorden på och en miljon olika notblad (bla. a. Concerto op.34 av O. Rieding, en förenklad version av Paradise Oskars Da da dam med ackord och Kemp´s Jig med två stämmor, easy violin (omdöpt av mig till hard piano för takten var så svår när jag skulle lära mig den) och violin melody). Nu måste hela projektet avslutas efter testande av vilken stil man skulle spela i på keyboard. Pappa säger att han ser fram emot att bli väckt klockan åtta på morgonen den första advent av att vi spelar Shoreline på elgitarr och piano lite halft planerat och sen dessutom inte fått frukost så att det slutar med att nån (vi är tre syskon i familjen och jag brukar inte vara inblandad) börjar tjafsa om vilket ackord man ska spela var eller i vilken tonart det går och alla först spelar nåt jättefalskt, jättehårt, därefter "nästanslänger" (man får inte slänga instrument) sitt instrument i golvet och marscherar iväg.



Den här boken



Jag råkade snubbla över en sån här video av den där boken jag skrev om och har ju en förkärlek till att lägga upp diverse videor på bloggen.

Hur länge kan man ha träningsvärk på samma ställe egentligen?

Jag har mer eller mindre haft träningsvärk i axlarna typ sen september.

Hur lyckas jag alltid avbryta mitt bloggande. Jag började på detr här inlägget när jag kom hem från handisen. Nu har jag hunnit äta en tvårättersmiddag och övat piano innan jag kom på att jag ju hade ett inlägg på hälft nånstans. Jag sparar det inte alls emellan så det är ett under att det går att fortsätta skriva.

Jag läste ut en bok idag. Den hette Pojkarna och var skriven av Jessica Schiefauer. Tyvärr tror jag att jag måste läsa om den för jag fattade inte alls sambandet. Jag tror att den liksom börjar i slutet men jag har gått och grubblat på det hela dagen och det tog jättelänge innan jag fattade det. Undrar om jag var knäpp, om boken var konstigt skriven eller både och. Av nån anledning tror jag mest på det första.
Efter noggranna utredningar tror jag alltså nu att den är uppbyggd på samma sätt som boken Min Typ Brorsa av Johanna Lindbäck, med en början på boken som egentligen är den sista händelsen och beskriven både i början och i slutet men på olika sätt. Väldigt förrvirrande. För en hjärna med gällande vissa saker begränsningar krävdes det ganska mycket för att fatta det.
Nä nu ska jag först gå och lägga mig och sen göra lite efterforskningar om boken på internet. Nej vänta! Tvärtom förstås.

Jag hade ju tänkt ut nåt jättebra

Jag hade helt planerat vad jag skulle skriva för smart och så började jag med annat och dit for det. Det var till och med smart. Trodde jag. Genast när jag ger upp och stänger ner kommer jag komma på det. Jag lovar. Men ikväll hade jag tänkt gå och lägga mig tidigt så det får vara.

Pappa ser på vädret här bredvid och det är sorgligt. Tanten i rutan snackar om regnområden och plusgrader. Det är ju snart december hallå! Kan inte nån högt uppsatt politiker fixa lite bättre väder till oss när de nu ändå håller på. Det är också nåt jag ska ändra på som president. Bättre väder i världen. Jag vet inte riktigt hur men på nåt sätt måste det gå.

Och i läxa tills imorgon: kom på ett musikinstrument som inte är ett musikinstrument som låter som jag kan ta med mig till skolan på onsdag. Typ kastrullock, ni vet, den sorten.

Godnatt! Som vanligt hann klockan bli mer än jag tänkt.

Det gick som det gick

Vi vann inte. Vi förlorade skulle man kunna säga. 5-13. Men vi spelade ganska bra. I första halvlek kan man väl inte påstå att det gick så jättebra. Ingen vågade skjuta och samma motståndare gjorde mål efter mål från samma kant (iofs fortsatte hon med det efter halvlek också). Det var 1-4 i halvlek. Men sen våga vi skjuta och rörde på fötterna lite. Men vi vann ändå inte. Fast jag trodde nog inte att vi skulle göra det heller. Vi är inte direkt bäst i serien. Näst sämst om nån ville veta. Resultatmässigt. Annars är vi förstås bäst på alla sätt.

Jag borde städa rummet. Och fixa vad jag behöver med mig till stallet imorgon. Jag far nämligen dit direkt från skolan. Dessutom borde jag göra nåt åt den där bokrecensionen. Men istället går jag väl och spelar piano.

Idag ska vi vinna!!

Vi är nästsist i serien och det lag vi ska spela mot har vunnit alla sina matcher men vi ska ändå vinna. Dessutom hade resten av laget vunnit över dempå en turnering förra helgen. Så det finns hopp. Så länge jag inte behöver stå i mål så.

Igår hade vi gäster här och det var väl trevligt. Bara det att jag är lite trött.
Egentligen borde jag trolla ihop en bokrecension. Jag skrev första halvan på bokrecensionen, den del om vad boken handlade om, sen skrev jag vad jag tyckte om boken. jag ansåg mig klar och läste igenom det. Sen deleta jag hela andra halvan för att det var så skit. Och där blev jag. Finns det nån som kan formulera åt mig vad jag tyckte om boken Underfors? Dessutom borde jag skriva om den där tigermamma boken innan jag har glömt bort vad den också handlar om. Fast det lär man väl inte glömma bort i första hand. Tror jag måste gå och öva mina sex timmar nu =) (det är ett stående talesätt i vår familj)


Vet ni förresten var de gamla korna bor?

på MUUUseét förstås!!!

Och var bor de andra korna?

i KUUUUsamo!

Vad är en ko när den är rolig?

KOOOmisk!!

Vilken är kornas favoritfilm?

MUUUmin

Kornas favorit NHL-lag?

VanCOUver

Jag tror faktiskt att det finns ännu en till men jag kommer inte på den nu. Jag och mina kompisar har kommit på alla de här alldeles själva. Det är för tillfället vår största hobby. Det enda problemet är att vi inte kan berätta dem för vi skrattar alltid så mycket när vi försöker. Och den vi ska berätta dem för skrattar alltid bara för att vi skrattar så mycket åt så dåliga skämt.

Nu får jag snart kramp i armen. Jag håller nämligen uppe datorn med min arms hävstångskraft. =)

En ansträngande skoldag

Mycket ansträngande. Jag har inte gjort någonting idag. Jag var hos läkaren på morgonen så jag kom en timme försent. Då hade vi musik och sjöng typ Brevet från Kolonien (det är den enda sång vi nånsin sjunger, med viss överdrift). Därefter gick jag ut på rast, kom in rättade ett kapitel i matematiken och gick och äta. Sen gick jag på rast. Efter rasten hjälpte jag ettorna en timme med att skriva på datorn och sen gick jag hem.
Om en och en halv timme ska jag och träna men tills dess ska jag spela piano.

Jag borde gå och lägga mig!!

Det kändes som en ganska typisk rubrik från min sida men jag måste skriva nånting coh jag borde ha gått och lagt mig för typ en timme sedan.
Allt är bra här. Tyvärr har jag valt fel stol att sitta i. Bredvid dörren till matsalen, den måste hållas stängd men ingen kommer nånsin ihåg att stänga den. Så gissa vem som gör det?
Oj nej, jag måste hinna i duschen ännu. God natt!

Internet är så långsamt idag så man blir gråhårig

Finns det nåt viktigt jag borde ta upp på elevkårsmötet imorgon? Vi har i och för sig inte så mycket tid så det kanske är bar att  jag i princip inte har nåt att komma med.

Handisträningar ikväll, imorgon till stallet. Jag behöver aldrig fundera över vad jag ska hitta på. Inget negativt med det, det var ett konstaterande. Om det skulle vara så att nån tycker att jag gnäller. Tänker främst på en diskussion i skolan för en vecka sen. Alla tyckte att alla gnällde på allt och alla och så bestämde vi att man inte fick gnälla alls. Då när nån sa till nån som gnällde sa den att den själv gnällde på andra som gnällde och så vidare. Det kan hända att jag skrev det tidigare. Troligtvis fattade ändå ingen någonting den här gången. Jag själv gick vilse bland gnällarna.


Godnatt gomorron o gokväll. Nu ska jag åka på träningar. Ja, först spela lite piano förstås.

Om att bli bäst

Jag har varit och ridit idag. På myrkky.  Bästa stallet i världen. Samma var jag var på ridläger.

Nu kan jag the Phantom of the opera på piano. Jag vet inte om jag nämnde det tidigare man jag har övat ganska flitigt på sistone. På just den. Jag läste en bok om kinesisk barnuppfostran (Tigermammans stridsrop av Amy Chua) och har nu som mål att bli bäst i världen. På allt. Nä, inte riktigt. Men sugen på att också få spela i Carnegie Hall blev man.

Jag tror jag ska gå och lägga mig. Annars orkar jag inte öva mina sex timmar imorgon. =DDD (För er som inte förstår min bisarra humor så menade jag inte allvar)

Nejmen Goddag!

Jag har ingen aning om vad för intressant jag borde berätta om här nu. Jag har piano imorgon. På fredag ska vi till Österbotten. Jag ska rida!!!

Nu ska jag förhandla mig till en kanelbulle. Sen gå och lägga mig. Jag ska upp "aptidigt" (pappas uttryck) imorgon.

Det blev ganska kort det här men kort är fort. Fint rim... Jag försökte komma på nåt bra ordspråk och sen när jag inte kom på det så försökte jag hitta på ett eget. Som ni kanske märkte misslyckades det lite.

Int hade jag väl läxor?

För i så fall har jag inte gjort dem. Ännu i alla fall. Har varit i stallet typ hela eftermiddagen, väntat på skjuts till stallet i ungefär 35 minuter på "Viikin kylmäbensaasema". Bensinmacken vid Prisma i Vik. Ett mycket trevligt ställe om nån undrar. Speciellt i duggregn.
Imorgon tre timmar gympa, sen två timmar träningar. Innan det drama och bildkonst. Kanske fysiskt ansträngande, men inte psykiskt. I och för sig har vi historiaprov på onsdag så jag kanske skulle behöva plugga. Men man vet aldrig.
Jag sitter och leker med delete och enter knapparna i takt med när mamma spelar piano. Stressigt.

Hemma igen, tror jag

Man kan ju aldrig veta egentligen. Det kanske man visst kan. Men jag måste skriva nånting dit. Just stod det nånting helt annat men jag kom efter långa överläggningar med mig själv fram till att det inte passade där. Och jag har en känsla av att utan det där tror jag så skulle det vara typ femte gången jag använder den rubriken. Det känns även för att vara jag lite väl uttjatat.

Bussen var bara fyrtiofem minuter försenad på morgonen när vi skulle åka dit men annars var allt bra. Nu märker ni ju inte det men här var ungefär en halvtimmespaus för jag stod och höll i ett lysrör som pappa försökte skruva upp fastän låsmekanismen var sönder. Men nu lyser det.
I och med den lilla förseningen av bussen hann det bli ganska mörkt innnan vi kom till sista kontrollen. De yngre scouter vi hade med oss konstaterade förskräckt inne i skogen "Jag visste inte att det blir mörkt så här snabbt". Men vi klarade det och vann över killarna. Dessutom hann vi under förläggningen hissa upp en ledares mössa i flaggstången (den hängde där hela dan, och det var faktiskt på förläggningschefens order den hissades upp, inte på min), bara hugga mig pytte, pyttelite försiktigt med en yxa i fingret och kasta lite ägg på varandra.

Under orienteringen hoppade vi över ett dike (med mycket vatten i för att vara ett dike), i vissas fall dessutom genom det och kröp under ett taggtrådsstängsel. Men som sagt vann vi. Det var lite konstigt egentligen med tanke på att elden vi skulle göra slocknade, tältet vi skulle sätta upp föll ner och gungan vi byggde inte gick att gunga på. Men de andra var ännu sämre. Tydligen.

Men allt var jätteroligt och vi blev inte väckta förräns halv sju av vargungarna. Nästa projekt; fundera ut hur jag ska ta mig till sommarens storläger i hangö. =)

Jag borde ha packat klart

Det är allt mycket jag borde ha gjort när jag bloggar. Men jag ska på soutförläggning imorgon och det skulle vara helt smart att ha med sig rätt saker. Så det är väl bara att börja. Jag har de viktigaste sakerna nu. Tror jag. Men det är mycket kvar och imorgon klockan åtta ska jag vara på brändö.
Så det är väl bara att återgå till den mycket roliga sysslan.

Inte världens bästa eftermiddag direkt

Först hade jag finskaprov. Men det var väl helt okej, det var ju planerat och så. Sen skulle jag hem och till stallet. Men, bussen var fullsatt och stannade inte på hållplatsen. Alltså sitter jag här och ugglar när jag egentligen borde rida. Jag hatar bussar!!! Och datorer. Speciellt skolans har varit förvånansvärt dumma med mig på sistone. Om en knapp timme ska jag cykla iväg till Brändö. Scoutmöte. Det var det enda som var tur i oturen, jag missar alltid scouterna annars.

Jag borde sova nu

Absolut. Högra foten är den fot du skriver med.

RSS 2.0