Bara en aning missbildade

Namnet på den ena vante jag har lyckats göra här hemma. Vad ska man säga? Jag är elevkårsordförande!

Jag kolla just på klockan och insåg att den var lite mer än planerat. Jag har träningar typ ganska snart... =)

Rubrikproffsets hjärna strejkar

Lämpliga rubriker är inte min grej idag. Hur översätter man Wall of Fame egentligen? Det slutade med att det fick heta wall of Fame på engelska. Vi byggde nämligen en sån idag. I skolan.

Jag måste tyvärr medge att mina senaste inläggs kvalité inte varit på topp direkt. Jag har inte haft så mycket tid och inte så mycket lust heller att blogga. Men jag ska bli bättre. Har jag tänkt ... =) (Ser du pappa, nu har jag lärt mig det därmed flera punkter och mellanrum)

För tillfället har jag väldigt mycket ogjorda läxor som ska vara gjorda imorgon så jag tror jag ska satsa på det istället. Vad är till exempel Kromatografi? Eller hur böjer man verbet helfen på tyska?

Den andra kan jag men den första har jag inte en blekaste aning om svaret på ...

Nu borde jag definitivt gå och lägga mig

Absolut. Men först får ni en liten rapport så att ni vet att jag lever.

Jag håller på och virkar ett par vantar i skolan. Väldigt intressant. Fast de blir ganska enorma så jag måste nog virka lite i mudden (eller vad det nu heter) så att det blir smalare. Men det blir ett senare projekt. =)

Segling som jag skrev om blir inte av, nån kunde inte komma så vi fick inget lag. Men jag ska spela handis istället. 9.30-18.00 i nånstans. Ja, jag hade tänkt skriva var det är men insåg att jag inte vet ... =)

Godnatt!

Hemligt hemligt

Fin rubrik eller hur. Vi säger att allt som hände i helgen var hemligt för jag orkar inte berätta. Jag har i alla fall skrivit jättemånga bokrecensioner. Måttlig kvalite i och för sig... =)

Vi har köpt ett piano!! Och det kommer imorgon. Och det var allt. Jag ska fortsätta städa mitt rum.

Friluftsdag 15.9, Bodholmen (livereportage)

((Alla människor har andra namn i verkligheten))
9.24
Vi kom hit för en stund sen. Vi har hunnit sätta ihop banan och göra små lappar åt bokstäverna som ska delas ut. De första borde komma om en halvtimme/timme ungefär. Tur att jag har spelkort med. Och lite annat också. Plommon, äpplen och en nektarin.
10.10
Ingela (en lärare) kom förbi. Hon hade tappat bort sin grupp. Bara 16 grupper kvar. Nu kommer en till.
10.24
Antalet pratsamma tanter hittills: 2, en svensk och en finsk. 4 lärare har passerat.
10.30
En synnerligen jobbig grupp har nyss passerat.
10.37
Äntligen kom Kalles syster. Han har sagt vid typ varje grupp att "Min lilasyster!!"
Nu har jag bara ett äpple kvar och ett pyttelitet plommon kvar. Och äpplena var ganska mjöliga.
10.54
Sista gruppen från ena hållet har passerat. Nu väntar ännu fem grupper från andra hållet. Det lär vara nån kontroll som är en aning proppaktig ... Det tar en evighet att komma igenom ... =)
11.02
All mat slut. Sista äpplet donerades åt Kalle.
11.05
Nedräkning pågår. Bara tre grupper kvar. Den här gruppen var dock ganska jobbig. =(
11.18
EN GRUPP KVAR!! Sen får vi ärtsoppa!!
DOM KOMMER!! =D
12.07
Äntligen har vi ätit. Simon sitter och låtsas att ärtsoppan är spenatsoppa. Axel har just blivit avstängd från nästa friluftsdag för att han smällde en trip. Maria samlar in styroxskålarna för att vi ska kunna använda dem i bildkonsten.
Nu ska jag ansluta mig till resten av världen.
Fint litet reportage va? Och mycket fina namn lyckades jag hitta på ... Allt skrevs på plats i min lilla fina kalender (speciellt fina).

Visste ni inte att det var julafton idag?

Äh, never mind. Det var en friskrivning som jag hittade på vad den skulle handla om. Jag ska in till stan. Albert skulle föras nånstans och sen passar jag på att fa till en kompis när jag ändå ska dit.
Annars händer här just ingenting. Vi har friluftsdag imorgon. Jag funderar på att göra ett livereportage om det och sen lägga upp det på bloggen när jag kommer hem. Och så anmälde jag mig till optimistjollelagfm i nåt vagt ögonblick igår. Jag vet inte om det var en så bra idé. Det är jag och så en massa pojkar som har en tendens att vara lite bättre än mig och bra mycket kaxigare. Så det blir en intressant upplevelse. Hoppas bara det inte blåser för mycket för då blir det lite kris. (Korvarnas rätt i samhället)
Oj då, bussen går snart. Har nån sett min rosa marimekkoväska?? Den har varit försvunnen ganska länge nu.

Hejsan!

Eller förlåt, det ska vara hej. Hejsan är bara om man får ett specialerbjudande. Det pågick förhandlingar i klassen igår. Om en person skulle få säga en sak åt en annan så skulle kompisen få säga Hej till en kille. (En viss kille, observera). Eftersom båda parterna inte godkände förslaget förhandlades det upp ett steg.
- Du kan få säga Hejsan!
Väldigt roligt eller hur. Dagens skämt. Men det var en sann historia och bra mycket roligare än den att jag har glömt finskaboken i skolan och vi har sanakoe i dag. Den var också sann i och för sig.

Godmorgon

Skolan börjar om en timme. Och vi har inte ens särskilt roliga ämnen. Typ gymnastik och bildkonst. Fast det tycker nog alla utom jag att det är ganska roligt. Äh. Undrar om man får ta med en frukt fastän ingen har sagt det speciellt? Fast det kanske bara var på torsdagar. Vi hade förresten matteprov igår. Jag höll på att tappa nerverna på det och bara klippa det i tusen bitar och kasta det i väggen. Men jag behärskade mig och jag tror att jag kanske faktiskt fick till och med den svåraste uppgiften rätt.

KLART!!

Min penal är klar. Den blev ganska snygg faktiskt. Om jag får säga vad jag tycker och det får jag ju egentligen. Vi har faktiskt yttrandefrihet. Men det var inte det jag skulle säga. Jag skulle visa hur den blev.


Ena sidan


Inuti


Andra sidan. Dessutom med några fina pennor på så att det ska se lite proffsigare ut. =DD

Nu måste jag hitta på vad jag ska göra av de andra tygen. Jag tror åtminstone att det kanske blir en mobiltelefonficka. Kanske. Man vet aldrig vad jag hittar på.

En gång för alla

En gång för alla har jag nu lyckats påbörja ett av mina många penalprojekt. Att sy en penal alltså. Jag var på hantverksmässa på skatudden med mormor i lördags och hittade världens megaunderbaraste tyg. MED UGGLOR PÅ!!! (Om jag nu sku va Beckis sku jag dansspringa runt kvarteret) Det tyget ska nu bli penal eftersom många av mina klasskamrater säkert vet att den där penalen jag sydde i trean börjar ha sett sina bästa dar. =)
Efter det hade Annis klass (och alla andra musikklasser i stan) konsert tillsammans med stadsorkestern i musikhuset.
På söndag var vi först och rida, efter det Annis piratkalas på Kalvholmen.
Nu väntar en skolvecka som alla andra.

Jag känner mig lite skamsen...

Jag har inte bloggat på jättelänge... Jag har inte ens lyssnat på Veronica Maggio. Mitt liv är så stressigt!!! (För er som inte vet vad ironi är, det där var ett exempel) Men här har inte hänt nåt intressant i min lilla internetvärld så jag har nog inte missat nånting egentligen. Vad ni har missat i mitt liv vet jag inte heller men inte nåt ovanligt intressant tror jag. TROR jag.
Jag har fått en jättefin docka av mormor och jag hade jättemånga bar namnförslag för ett tag sen men nu kommer jag inte på ett enda ett. Har ni förslag? Och snälla Beckis, inte Flumbert eller Fidolino, det passar inte riktigt, den är liksom lite gammaldags och lite änglalik.

Seglingstävling

Ganska kul faktiskt. Fast jag vann väl inte direkt. Min bästa placering var typ 7 tror jag. Av trettio. Bra eller dåligt, fråga inte mig.

Nu ska jag i alla fall och rida. Om en halvtimme.

Frenetisk städning pågår

Jag skulle ladda upp mina bilder från lägerskolan på datorn och föra över dem på en minnessticka. Det slutade med att jag hittade en massa gamla projekt utspridda på en halv miljon olika ställen här på datorn. Så det blev städning. Och för en gångs skull behövde jag inte tvångsavsluta mer än ett program under tiden. Jag har en bestämd känsla av att den här datorn inte gillar mig. Jag sätter igång den och börjar samtidigt med en halv miljon olika projekt, sätter på spotify, öppnar internet, sticker i en massa minnesstickor eller sladdar eller whatever i den.
Datorn brukar gladeligen protestera med att programmen lägger av och jag måste tvångsavsluta och starta om hela alltihopa. Fast jag vinner alltid. Det är väldigt sällan jag ger upp.

Ikväll är det träningar och imorgon så tror jag att jag faktiskt ska på en seglingstävling. Jag är helt oförberedd. Det blir väl än en högljudd stressad "ni-måst-gör-det-här-nu-jag-kan-inte-fatta-varför-ni-inte-gjort-det-tidigare-packning".

Ser fram emot det.

Efter en snabb koll kan jag i alla fall meddela att vindarna är på vår sida.

Ja, det var säkert längre än...

Sju sorger och åtta bedrövelser sen
så länge sen, så länge sen
Du kommer nog aldrig mer vara min vän
det var för länge sen
så länge sen, så länge sen

Även om jag inte lyssnar på Veronica Maggio nu (lyssnar på Radio Vega, saabs konkurs eller vad det nu är, har slutat lyssna på nyheter om saab för kanske ett år sedan) kan jag ju inte svika er bara så där. Texten är från låten Sju Sorger. En av de bästa lätarna om du frågar mig.
Jag måste medge att mitt bloggande har haft vissa brister de senaste dagarna. Men det är inte så lätt att blogga när det inte finns internetuppkoppling. Och nu hade jag ju dessutom glömt mitt häfte hemma så jag har inte ens anteckningar att gå efter. Det har varit väldigt kul i alla fall. 

Efter att ha skannat igenom 18 olästa mejl som allihopa var menade att läsa för kanske en vecka sedan och därmed lite efter bäst-före-datum ska jag nu gå till skolan. Cykla till skolan. Eller åka buss till skolan. Troligtvis cykla till skolan.

RSS 2.0