Nu har jag iaf städat

Det har jag faktiskt. Och börjat plugga på finska provet. Och packat in en present till ett kalas jag ska på imorgon. Dock är det ett av de fulaste paketen jag nångonsin packat in... Vet inte riktigt hur jag lyckades med det. Dessutom har jag hunnit spela piano sen jag kom hem från engelskan. Och ätit mat. Och packat ner min handboll i Australienväskan och min kamerabatteriladdare i min Holmenkollenväska.

Fick bland kommentarerna i förra inlägget frågan om jag ska till Oslo och ja, det ska jag.

Hade vikarie idag igen men det var ingen större katastrof. Har nämligen bara min klasslärare en timme idag. Men det skulle nog inte annars heller ha varit nåt större problem. Tror jag. Man vet ju aldrig vad som händer.

Det var kul att vara tillbaka i skolan men tungt att stiga upp. Jag tror jag lyckades med konsten att snooza (har fem minuters snooze) under fyrtio minuter. Nytt personbästa! men kom inte och säg att jag måste gå och lägga mig tidigare! Jag gick i tid igår!! Nästan. Ganska i tid iaf.

Har en känsla av att gårdagens skidtur var den sista för mig den här säsongen. Sorgligt. Men det är ett bra tecken på att det blir vår snart. Ganska snart i varje fall...

Skidbilder från gårdagen

Eller skidbilder och skidbilder... Att nån skidar syns ju inte på dem. Men de är iaf från när vi var och skidade.

Vackra isformationer från stranden. Fotograf: Mamma



En liten spricka i isen. Den ser mycket större ut än vad den var. Den var kanske tio centimeter bred. Och det var ganska tjockt med is där på även om det inte ser ut så. Jag gillar verkligen den här bilden. Fotograf: Pappa



Solen skiner över bron till Sandhamn. Dock skulle jag vilja påstå att den är lite sned. Men jag ska vara tacksam som alls fick de här bilderna.=) Fotograf: Okänd (troligtvis pappa)

Vädret ser helt okej ut...

Ja vi lär inte behöva oroa oss för vädret i Oslo iaf. Framgångerna vet man ju inte med men vädret ser otroligt bra ut...


Prognosen kan ju ändras men även om det ändras lite så verkar det ju bra. Jämfört med igår då man inte såg någonting på grund av dimman. På Anna Haags blogg stod det
"Tack till er som hejade idag. Nästa gång hoppas jag att jag får se er också! :-)"
För er som inte följt med och inte vet att det var väldigt, väldigt dimmigt.

Då har man varit runt Villinge då

Skidade runt Villinge idag. Blev väl ungefär lika långt som igår men jag blev rejält mycket tröttare kan jag säga. Min lillebror var nämligen inte med. Inte min lillasyster heller, men hon var varken igår eller idag. Armen är liksom gipsad. Anledningen till att inte åka snowboard, i alla fall inte sista åket på snowboard. Det är alltid då man skadar sig!
Nu skulle jag vilja äta upp typ all mat vi har i huset men jag får väl stå ut tills middagen om en timme. Ungefär. Det är inte så att vi har exakta middagstider varje dag. Om ni trodde det. Men det kanske ni inte gjorde.

Mamma tog ganska mycket bilder från vår lilla skidtur så om jag är snäll kanske jag får lägga upp nån av dem. Får se senare ikväll eller imorgon.

Påbörjade min packning till Australien. Packade med sånt som jag inte kommer behöva här, mina shorts till exempel. Och en massa sommarkjolar. Jag behöver nog inte dem innan vi åker om det inte kommer en rejäl, oväntad klimatförändring. Men jag skulle nästan våga mig på att lova att det inte blir så...

Om att skriva packningslistor

Ja, att skriva dem är ju kul, men att sen verkligen förverkliga det är något helt annat. Har två listor på gång för tillfället. En till Holmenkollen dit jag åker den 3.3 för att se på längd-VM och en till Australien dit jag åker 8.3. Och tro mig, jag hinner faktiskt hem emellan. Jag kommer hem den 6.3 på kvällen och hinner gå i skolan en dag innanjag åker iväg igen.

Låter kanske lite tajt... Jag skulle behöva packa allt typ nu för min vecka är som vanligt proppfull med aktiviteter. Och ett prov. Ett finska prov. Kanske borde plugga till det... Och skriva recensionen men det går på ett huj bara jag orkar börja.

Dessutom skulle jag vilja orka ut idag och vi får gäster ikväll så jag får nog ta och börja tror jag. Annars lär det bli bråttom. Eller troligtvis blir det ändå bråttom men jag kan kanske få det att bli lite mindre bråttom om jag börjar nu.

Så jag får väl gå och ta tag i saken.

Jag blev väckt!

Anni och Albert kom just nerrusande för trapporna. Och väckte mig. Det första jag hann tänka var att "Oj nej, nu tar de datorn"... Fast de skulle förstås kolla på melodifestivalen. Vi bandade den nämligen igår. På det mest omoderna sätt som finns, med en gammal videobandspelare. Eller det kanske inte heter så men ni förstår nog vad jag menar.

Jag har knappt hunnit vakna än. Jag skriver hela tiden fel ord osv. Men nu ska jag göra nåt annat kul. Tror ändå inte att nån av mina läsare är uppe och kollar bloggen nu. Fast vad vet jag. Människor är konstiga.

Kom hem från en skidtur

En lång en. Upp runt halva degerö ända till bron och sedan ner längs skidspåret. Blev väl runt tio kilometer. Typ sju längre än planerat...

Vi äter nog middag snart. Och mamma pratade om efterrätt. Ser fram emot det... =)

Min statistik har rasat ganska ordentligt. Och inte en enda kommentar på ett dygn! Men man får inte klaga... Fast jag gör det förstås ändå...

Borde ta och skriva en bokrecension som ska lämnas in på måndag. Vet inte var boken jag ska skriva om är. Fast jag kanske såg den på nåt bord nånstans... Måste kanske ta mig en titt. I och för sig tar det kanske tio minuter att skriva den där recensionen. Om inte jag bryter ihop efter en sida. Det går bättre om man börjar från slutet... Jag har testat. Det finns nämligen så många rader på andra sidan så det känns så jobbigt om man börjar från början, men om man börjar därifrån så brukar det gå bättre.
Men jag gör nog ändå inte den förrns imorgon.

Bara fyra...

Kalla kom bara fyra. Eller bara och bara... Jag skulle nog inte komma så bra men hon skulle kunna komma en placering bättre. Så skulle det vara ännu kuligare.

Det var väldigt svårt att se på loppet kan jag tala om. Det var supermycket dimma så man såg nästan inget.

Nu ska vi ut på isen och skida tror jag. Tror jag. Också här är det ganska dimmigt eller åtminstone var det det. Men jag går ändå.

Goodbye!

Vi kom med närtåg från Seinäjoki!

Vi kom med närtåget från Seinäjoki. Ett närtåg som egentligen är ett sånt som åker typ inom Helsingforsregionen. Och vi skulle ha åkt pendolino. Men det otroligaste var att vi bara blev 14 minuter sena. Inse hur mycket billigare det skulle vara för VR att trafikera med närtåg istället för pendolinon. Visserligen satt vi på våra väskor på golvet halva vägen men ändå. Annars gick resan utmärkt.

Så här såg alltså tåget vi kom med ut. För de som vet brukar det inte se ut så här...


Så här borde tåget ha sett ut.


Det syns kanske inte så jättemycket men medge att pendolino ser lite lyxigare ut...

Imorse hann vi också vara och skida. Det gick jättebra enda till sista backen då jag bokstavlugen lyckades med konsten att falla på näsan. Fast jag skadade mig inte, lite snö i munnen och pytteskrapsår i ansiktet.

Nu ska vi äta.


Har just vaknat

Nu har jag vaknat. Och stigit upp. Frukostförberdelser pågår på nedre våningen och Albert och farfar håller på och diskuterar nåt. Säkert jättekonstiga saker.

Har tänkt gå och skida idag, tänkte först fara ut på isen men där blåser det ganska mycket så vi far nog till Öjberget (även kallat Blöjberget inom vår familj, inte av nån speciell anledning, det låter kul) istället.

Ska väl följa vanorna och börja dagen med lite piano. Eller så går jag och äter/fixar frukost. Får se. Här bakom datorskärmen tänker jag dock inte sitta och uggla länge till.

VM-medaljer till Sverige!

Sverige tog två medaljer i sprinten i VM idag! Ganska bra jobbat. Jag är väldigt VM-entusiastisk nu som ni kanske har märkt. Eller det har ni nog inte. Jag har inte skrivit så mycket om det tror jag. Eller?
Jag har kommit på en ganska dålig sak och det är att jag inte alls kommer att kunna blogga när jag är och ser på VM i holmenkollen. Vi tar inte med nån dator. Dåligt, dåligt. Men jag får väl blogga extra mycket före och efter så att det typ kompenseras...

Jag har inte alls spelat piano sen jag kom så jag ska göra det nu. Sen tror jag dessutom att det serveras kvällsmål nu snart så jag går nog ner och hjälper till.

Ses väl igen. Typ. Vi ser ju inte varandra men man säger väl ändå att vi ses. Tror jag. Eller så inte. Vi kan väl kanske formulera om det till att jag ändå säger att vi ses. Det blir nog bättre.

Morsning Korsning!

Albert säger så där hela tiden och jag kom inte på nån bättre rubrik....                                                                   Snart kommer farmor och farfar hit och efter att vi har ätit tillsammans med dem åker vi dit. Det betyder att vi ska åka och det i sin tur betyder att jag måste packa!
Nu är det nån igen som har haft tråkigt. 1 dator, 7 sidvisningar.... Måste fundera vem jag ska skylla på den här gången. Men valet blir nog inte så svårt, pappa eller farmor och farfar. Det är de som brukar vara de skyldiga....
Nu börjar det dofta kåldolmar här. Fast det blir nog inte mat på länge. Nu ska jag gå och avsluta mina syprojekt och sedan kanske spela lite piano. Surprise, surprise!

Håret är fruset!

Nu har vi varit i simhallen och eftersom det är så kallt ute är mitt hår helt fruset. Kul! =( Fast lite coolt är det faktiskt! Nu ska vi snart äta och jag ska surfa fram lite fakta om längd-VM i Holmenkollen eftersom jag ska dit. Sen ska jag sy den där necessärssaken. Hoppas jag hinner bli klar med den innan vi far imorgon.

Håret är kortare....

....fast inte mycket. Det blev ganska bra. Långt där bak och kortare desto längre fram man kommer. Dessutom är det rent. När vi vaknade åt vi först plättar och vispgröt från igår, sen gick vi i bastun. En helt normal onsdagsmorgon alltså... =)
Nu ska vi snart äta lunch och efter det tänkte vi gå och åka skridskor. Sen när simhallen öppnar halv fyra tänkte vi kanske gå dit också.
Som ni kanske märker har det inte hunnit hända så mycket som är intressant att skriva om idag. Jag tänkte lacka naglarna men jag vet inte riktigt om jag orkar. Men om jag gör det så lägger jag nog inte upp några bilder. De får bli röda i så fall och det hade jag ju en bild på för ett tag sedan.
Jag kanske tar och syr en liten typ necessärsliknande sak idag. Jag gjorde en för ett tag sen men det ska bli en present så ni får inte se den.
Jag tänkte skriva god natt här efter men det kanske inte passar så bra....

Jag galopperade!

Nu har jag kommit hem från ridningen. Egentligen kom jag för ett bra tag sen men Lena och Beckis var här och åt plättar med oss.
Att rida var kul. Jag fick galoppera! Fast jag har gjort det förr men det var på universums lataste (och sötaste) häst så det var kanske två steg... =) Nu var det ett helt varv. Egentligen ett helt halvt varv för vi (Beckis, Albert och jag) hade halva manegen och en annan grupp hade andra halvan.
I början skulle man stanna på kortsidorna och annars bara skritta, jag har ridit lite mera så jag var tvungen att rygga (backa) några steg också. Sen travade vi turvis runt. Jag först och så travade jag tills jag kom fram till Beckis som red Barbi, sen for Albert, på Pixu, och Beckis iväg tills de kom till mig.
Det var på det sättet som jag fick galoppera. Tyvärr så lyckades jag se till att min kameras batteri tog slut så det blev inga bilder.
Nu måste jag börja övertalningen av mamma att få åka på ridläger i sommar! Och fundera på hur jag vill klippa håret imorgon. Fast det blir nog som vanligt, topparna och pannluggen lite kortare än resten. Eller så inte. Det skulle vara kul att förnya sig på nåt sätt. Men jag vill inte klippa kort och det är ju svårt att klippa längre...
Dessutom sa farmor att vi skulle fundera på vad vi vill ha till middag när vi kommer dit på torsdag. Så det måste jag väl också tänka lite på. Fast det är svårt att tänka på mat när man är proppfull med plättar. För en gångs skull är jag faktiskt mätt! För de som inte vet äter jag typ hela tiden....=)

Vitt nagellack och vispgröt!

Nu har jag lackat mina naglar vita, med graffiti-nagellack på. Förstås. Så här blev det att se ut. Megasuddig bild men jag tog hur många som helst och ingen blev bra så sen gav jag upp...
Nu lagar mormor vispgröt och samtidigt bakar hon semlor (bröd) så jag ser verkligen fram emot resultatet. Eller egentligen så gör hon inte det just nu. Just nu lackar Albert hennes naglar med graffitinagellack och jag är tveksam om det blir bra. Eller det blev det nog inte, efter en snabb koll...
Ser ut som det händer nåt med semlorna. Måste gå och ta reda på. Goodbye!

Simhallsbesök och.....mera nagellack....

Vi var i simhallen. Därifrån har jag förstås inga bilder men det var kul. Innan dess lackade jag om mina naglar. Dels hade det jag hade blivit sämre, dels måste jag testa hur det nya ser ut. Så här såg det röda ut.
Jag lyckades igen med konsten att få den åt fel håll (jag vet, jag börjar vara ganska bra på det nu) men det ser egentligen inte SÅ konstigt ut på den här bilden.
Själva lacket var jättebra, det torkade jättesnabbt och var lätt att måla med. Och rött! Den färg det är på bilden är ungefär den färg det är i verkligheten.
Sen målade jag graffiti-nagellack på så nu ser jag ut som en häxa.... =) Fast mina naglar är lite för korta för det...
Tyvärr så börjar det också lossna efter simhallsbesöket. Imorgon lackar jag nog om, tänkte testa med vitt under.
Dessutom så var solen jättefin just när den höll på att gå ner, det kom som en bred stråle upp från den.
Bilden är tagen med min digikamera genom fönstret på övervåningen så det är väl inte direkt nån hyperkvalité på den. Men ni ser iaf fenomenet. Det var ju det viktigaste.
Imorgon ska jag och rida med Beckis. Hoppas att jag får Pixu. Och att jag inte flyger av! Fast med Pixu lär jag då definitivt inte flyga nånstans....
Nu ska jag gå och se på typ Top Model med mormor eller vad hon nu ser på och sen ska jag kanske snart fundera på att börja gå och lägga mig. Kanske.

Förresten, på den här datorn så blir mina radbyten ingenting när jag väl publicerar inlägget. Så det finns tomma rader emellan men det syns inte. Åtminstone inte när jag förhandsgranskar.
Vet något nagellacksproffs om det går att använda överlack på graffitilack helt vanligt?

Nytt nagellack införskaffat

Jag har varit och shoppat nagellack idag. Jag och mormor lyckades fördriva två timmar på stan i Kristinestad. Det är nog rekord. Undrar hur vi lyckades.

Förlåt att jag inte har uppdaterat på länge men igår var vi hela dagen i slalombacken och när vi kom hem for vi iväg på lappfjärdsrevy. Dessutom hade jag ont i halsen hela dan och hade egentligen inte lust att göra någonting. Idag är jag friskare men rösten sviker. Kanske bra för omgivningen så de slipper lyssna på mitt babbel...
Så här ser iaf mina naglar ut nu.
Dessutom köpte jag också ett rött nagellack men jag orkade inte byta ut det turkosa jag ändå hade.
Mamma tycker säkert att det här är helt hemskt men hon får väl tycka det då. Dessutom tyckte hon att jag inte behövde mera nagellack. Hrmmmm.... =)
Nu ska jag väl gå och göra nåt vettigt. Spela piano kanske. Jag kan nästan "An die Freude". Dessutom kan jag "Älgarna demonstrerar" utantill.

Skidningen avklarad! =)

Nu har vi varit och skidat. Fast jag måste medge att det bästa med vår tur nog var bullarna vi fick efteråt.
Typiskt, den blev åt fel håll.
Dessutom fick vi nu bildbevis på att min farbror och hans sambo verkligen har en katt. De har haft den jättelänge men vi har aldrig sett den tidigare. Så här ser den ut.
Den syns inte så tydligt men det är väl inte mitt fel att den gömmer sig under soffan. Den förstod nog inte att den hade sin stora chans att komma med på bild på Ellens Blogg!!!
Måste gå. Maten väntar.

Nu är vi framme!

Vi startade klockan tio över sex imorse. Så inte undra på att vi e framme. Snart tror jag att vi ska ut och skida om jag har fattat planeringen rätt. Det funderas ganska mycket på hur det ska ske så jag vet inte riktigt.
Jag är på mammas dator och skriver nu och jag har väl mer eller mindre stulit den så det blir nog inte nåt långt inlägg. Den här datorn är dessutom köpt i USA så det är fel bilder på fel knappar. Om man till exempel trycker på den knapp som ser ut att vara en sån där fyrkantig parentes så blir det å. Det är mer eller mindre frustrerande. Beroende på vilket humör man e på från början.
Adjö. Nu ska jag gå och försöka få Albert bortjagad från pianot. Så att jag själv får spela alltså.

De flesta verkar ägna fredagen åt annat...

Ja, det är typ ingen som har kollat min blogg idag. Sorg!

Upptäckte nyss att jag måste fara till träningarna om drygt en timme. Och jag har fortfarande inte packat.... Det blir nog efter träningarna. Fast hjälp! De slutar först halv sju idag. Och jag som måste leta efter mina ridstrumpor.... Men jag skulle inte orka... Kanske kan låna Annis.... Fast jag behöver andra kläder också!!!

Har inget annat klokt att komma med just idag. Eller snarare just nu. Anni borde komma hem snart. Och pappa och Albert med. Måste övertala dem att hämta mig från träningarna. Kan ta som argument att det är så kallt eller nåt. Eller nu vet jag! Att det är efter klockan sex och då måste jag betala resan själv. Annars betalar skolan den. Vi får se. Men jag har inte ens ätit mellanmål....

Jag har fått betyg...

....och jag är nöjd. Fast pappa sa att jag inte får skryta. Så jag tänker inte göra det. Men jag fick tre stycken tior. Och alla A. Så det gick bra. Dessutom fick vi ut hissa-projektsbetygen och jag fick tio i det med. Nu tänker ni nog att jag är typ världens största nörd och...... varsågod, tänk på ni bara för det är jag väl. Fast jag skäms inte över det, som vissa andra.

En sak är dålig idag och det är att en tjej  min klass slutar efter sportlovet. Buäää!!!!! :`( Okej för de som inte kan smileys så är det där en gråtande gubbe. Inte så tydligt kanske men som om jag skulle bry mig.

Jag har fortfarande inte packat.

Jag har tråkigt....

Jag har tråkigt. På riktigt. Vill ni se bevis? Kolla här då.


Jag tog ett foto av skärmen för att jag inte har nåt annat att göra. Nu kommer ni säkert ifrågasätta det här, som min syster, det är också för att jag inte hittade på nåt bättre. Och inte kom på nåt annat motiv... =)

Förresten kan jag den där låten på piano nu. Iaf nästan. Jag stakar bara mig där var förspelet blir riktig sång.

Nu sa Anni dessutom att hon har fått Edelweiss som flöjtläxa så jag måste väl snabbt stjäla hennes noter och lära mig den....

Boken utläst

Jag har fortfarande inte packat. Inte städat rummet heller. Jag gör det imorgon tror jag.
Läste nyss ut en jättebra bok. "Cirkusflickan" av Camilla Lagerqvist. Skulle jag ha lyckats komma ihåg att ta med mig ett bokrecensionspapper hem från skolan skulle jag skriva en recension nu. Men eftersom jag inte har det så blir det svårt eftersom vi måste skriva på ett sånt papper. Alltså, det finns en massa frågor på det där pappret som man ska besvara. Fast jag kanske borde ta med mig boken till skolan och skriva recensionen där. Den skall vara inne måndagen efter sportlovet....

Jag lyckades just få spotify att börja bråka så musiken tog slut. Jag börjar tvivla på att det är datorns fel. Tänk om det är jag som har nån slags inbyggd magisk kraft som gör att datorn alltid hittar på fuffens...

Alltså allvarligt, jag får spel på den här datorn

Jag skrev just ett jättelångt (ganska iaf) inlägg. Och nu försvann det! Bara för att internet segar. Och jag orkar inte skriva om det. Gaaaahh!! Nu fick jag spel. Jag hittar på nåt annat. Jag komponerade en egen sång på tyskan som jag kanske ska testa hur den låter..

"Krispigt i luften, börjar bli kväll..."

Haha! Nu blir du nöjd pappa! Jag citerar låtar som om jag vore du! Men den låten har bra text. " ...Som om tio kampsporrtshundar tuggar, taktfast på din halspulsåder....". Sen dessutom "Kan du inte va tyst nu?". Låten Tyst Nu av Säkert.


Jag har gjort alla läxor och varit på scouterna så nu börjar det väl vara tid att gå och lägga sig. Fast jag har inte den minsta lust... Bläää... Fast jag är hungrig (Surprise, jag är hungrig jämt) så jag måste väl gräva igenom skafferiet och se vad jag hittar.

Godnatt!

Jag är sur!!

Det är ingen vinterfriluftsdag imorgon! Och det kommer aldrig att vara! Det betyder att jag måste stiga upp en timme en timme tidigare för att hinna till tyskan. Och dessutom måste jag göra tyska läxan!

Och ingen annan förstår probelmet.


Jag har lackat mina naglar hos Wilma. Så här blev det.

Inte så bra bild. Och inte så fina naglar heller. Men so what, I´m still a rockstar. Nej men jag orkar inte bry mig om just det just idag.

Ska till scouterna ikväll. Måste fråga Emma om hon kommer och vem som för dit. Kanske borde göra det nu. Vi far ju ändå om drygt en timme...

Jaja, nu måste jag gå och göra mina läxor. Eller vara på Kpwebben. Får se vad jag väljer. Men jag måste ju göra läxorna så jag kanske borde göra dem.

Jag skulle bara visa att jag lever...

Jag e hos Wilma nu. Därför blir det bara ett kort inlägg. För att visa att jag lever liksom. Fast varför skulle jag ha dött i och för sig. Vi håller på och lackar naglarna och måste ha nån "paussysselsättning" så att de torkar. Fast vi ska väl gå och fortsätta nu. Så goodbye. Bloggar mera när jag kommer hem, om jag hinner. Men det borde jag nog göra.


Fåglar och fastlagsbullar

Jag börjar väl med fastlagsbullarna som vi bakade igår. Fast pappa påstår att det inte var "vi" utan "han". Men i alla fall. Jag gjorde mer än Anni. Hon var superstolt över att hon hade penslat dem....

Ordentligt med grädde var det!

På Pysselklubben idag gjorde vi fåglar. Så här blev min.


Hihi. Jag tejpade upp den i fönstret för att få en bild med snygg bakgrund. Så utanför bilden är det inte så fint... Hrmmm....

Körledaren är sjuk så vi har ingen kör idag. Detta betyder att jag har hur mycket ledig tid som helst. Att göra läxor på! Nej men jag ska faktiskt inte göra läxor hela tiden. Troligtvis kommer jag sitta på datorn. Eller okej då, inte PÅ den men ni förstår säkert. Jag hade tänkt lära mig att spela låten "Håll om mig" på pianot. Om ni undrar varför jag valde just den låten så är det för att det är den enda kuliga låt som finns i min piano bok förutom typ "Mamma mia" och den låten kan jag lugnt säga att jag har tröttnat på.

Förresten, på tal om musik, har ni hört Veronica Maggios nya singel. "Jag kommer". Här är länken http://www.youtube.com/watch?v=GA9Ln4FuXKc&feature=related. Den är bra! Och enligt min pappa som har väldigt mycket åsikter om all möjlig musik kommer den här låten att bli en stor hit. Men det är alltså enligt min pappa. Men man vet ju aldrig, pappor kan ju också ha rätt nån gång. =)

Det mest störande som finns. Nästan


Det här är nåt jag blir väldigt irriterad på. Och just lyckades jag med typ fem såna här efter varandra.

Valentines day!

Idag är det alla hjärtans dag. Inget speciellt har hänt. Inte för mig i alla fall.

Jag hade tänkt sätta ut en bild men den här datorn tolkade det inte som en bild och ville inte sätta upp den. Så tyvärr.

Vi hade engelska idag och vi skapade meningar så att man var i olika grupper och alla hittade på en kategori. Typ vem, vad, var och när. En mening blev The teacher dances in an elaphants tummy tomorrow. Och en typ A hamster canoes in the ocean in the next month.

Så ganska speciella. Fast det var ju typ meningen. Annars spelade vi bara uno hela lektionen.

Just nu håller jag på att baka fastlagsbullar (semlor på rikssvenska). Om ni har tur får ni snart en bild på det!

Pluggandet avklarat!

Nu har jag liksom lyckats avsluta mitt pluggande. Det var inte särskilt avancerat om man säger så... =) En fyra sidors sammanfattning om fem världsreligioner. Dessutom har jag skrivit ett tio sidors projekt om typ samma religioner på hösten. Så det var lätt.

Nu sitter jag i pappas säng och bloggar. Helt skönt. Det har inte hunnit hända så mycket sen förra inlägget så det är lite synd. Jag har inget att skriva om alltså. Det är egentligen det enda som är synd med att jag inte har gjort nåt. Fast en sak har jag gjort men det får ni inte veta något om förrän imorgon. Haha!! Jag håller er på halster.
För det finns väl nåt ordspråk eller nåt som går typ så? Eller? Jag kanske har missuppfattat nåt totalt nu igen. Vem vet.

Jag ska gå. Eller "datoriskt" gå. På det Ellenska språket betyder det att man kollar nån annan sida.
Jag tänker inte lyfta mig från sängen förräns jag endera blir hungrig eller nån tvingar mig bort. =) Så det så!

Hjärtmuffins!!

En av mammas kompisar var just här på fika. Men jag har tur, för hennes dotter är lika gammal som jag och går på min klass så det var kul.
Vi spelade sims typ hela tiden. Eller nej, inte typ. Vi spelade hela tiden. Och dessutom fick vi jättegoda muffins. Smaskens! Fast dem får ni inget recept på för jag kan inte baka. Mamma bakade dem. När jag bakar blir det väldigt fult och så blir det oftast endera halvbränt eller stenhårt pga att jag har rört om för mycket efter att jag satt i bakpulvret.

Man blir riktigt sugen!

Förresten lovade jag ju er en bild i förra inlägget men tyvärr så hann det bli för mörkt innan jag hann ta den så det får bli imorgon, om jag hinner på datorn då. Det är ju faktiskt skoldag. Och jag har prov. Ett prov jag inte ens läst till. Så jag kanske borde göra det. Ni får ursäkta, men jag måste nog sätta punkt här. Fast jag sätter hellre ett utropstecken egentligen!

En vinst! Nä jag ljög, vi förlorade.

Vi förlorade matchen. Förstås. Eller egentligen inte så jättemycket förstås men oftast förlorar vi faktiskt. Fast jag gjorde ett mål! Så det var bra. Och ställningen blev bara 19-14. Så inte så farligt. Vi har spelat en match en gång där vi förlorade 27-2. Det var mindre bra. Men då var motståndarna helt överlägsna. Det kanske syns i resultatet förresten. =)

Det är ganska mycket snö på vårt förrådstak men alla datorer som det går att ladda upp bilder på är upptagna. Murr...
Men ni ska få en bild på det. Det är typ en meter snö.

Matchförberedelser... =)

Nu sitter jag här och bloggar. Anni och Albert sitter och ser på Melodifestivalen igen.

Jag ska förresten fara till Borgå och spela match idag. 9.25 far skjutsen så jag kanske borde göra mig i ordning... Fast det är så tråkigt! Att packa sina saker alltså. Men vissa saker måste man göra. Så jag får väl säga Adjö och komma tillbaka med en rapport om hur matchen gick senare idag.

Melodifestivalen

Jag ser på melodifestivalen och som öppningsnummer var det Christer Sjögren. Och jag medger Pete (min farmors bror), du kanske är Christer Sjögren på riktigt. Detta är något vi har diskurerat länge. Men nu fick jag bevis. Han liknar faktiskt lite.

Vi ser det från svtWorld och sändnigen kraschar lite då och då så njutningen bryts lite emellanåt. Och låtarna är ganska dåliga. Men annars är det kul! ;-)

Fast det som kommer om låten innan den är kul. Fast det skulle behövas lite chips eller nåt nu. Men samtidigt kommer jag kräkas om jag äter nåt överhuvudtaget nu. Det känns i magen att jag inte har ätit godis på jättelänge. Bläää....

Förresten så har jag fått besökarrekord! Tack alla som läst! Men sluta inte för det nu!

Funderingar från hjärtat.... näää...

Just hade min syster typ alla hjärtans dag fest. Alla flickor från hennes klass var här och vimsade i två timmar. De är högljuddare än mina kompisar! Och de var hälften så många. Nu sitter jag och väntar på melodifestivalen.

Pappa kom med nån filosofisk tanke just om hur det skulle vara om man ville skicka ett alla hjärtans dags kort under vikingatiden. Typ med runor alltså. Undrar hur det skulle vara?

Tänkte satsa på att kolla kpwebben resten av kvällen. Fast snart får jag nog inte sitta vi datorn längre. Buuu....

Naglarna lackade!

Nu har jag lackat både mina och Annis naglar. Annis naglar blev bra, bilderna dåliga. Mina naglar blev i sin tur dålig och bilderna bra.

Mina naglar, lite suddig bild när den blev så stor. Rosa och lila halvt om halvt. Två lager glittrigt överlack.


Annis naglar, hon orkade inte bli fotad så länge så det fanns inte riktigt nån bra bild att använda. Här ser ni iaf vad det är hjärtan på turkost botten. Glittrigt överlack på.

Sen blev vi uttvingade så då passade jag på att ta lite foton.

Bild från mattvättsbryggan ut över isen. Lite sned men annars är jag ganska nöjd.


Anni tittar ut. Den här är ju också sned. Typiskt mej. Annars helt okej. Ojdå, det rimmade!

Blommor!

Jag fick lite fotograferingsinspiration (kanske för att mamma har köpt en systemkamera) och tug foton på en massa blommor. Jag blev faktiskt ganska nöjd med många. Så jag visar bara dem jag blev nöjd med! =)

Tulpaner

Nån kulig blomma jag inte vet namnet på

Orkidè

En blomma som jag vet att jag borde veta vad den heter men inte kommer på just nu

Fin grön växt

Så där ja! Det blev ganska långt men de är så mycket finare när de är stora.

Tänk om man sku va en gubbe....

Det skulle vara coolt! Okej nu undrar ni säkert vad jag har fått för fel egentligen som vill vara en man. Men tänk, man skulle kunna ha skägg. Och skägg är coolt... Tänk nu som i den där bilderboken jag fick när jag var liten, typ "Mannen med det långa skägget" där han har säkert fem meter långt skägg. Och sen rymmer katten och gömmer sig i skägget och då får frun nog och så var det ajöss med det skägget. Men iaf.
Eller som i den där boken där jultomten åker på solsemester och inte tänker slippa igenom tullen för att han har så mycket saker i skägget.

När man städar skulle man kunna gömma allt i skägget. Det skulle vara coolt, väldigt coolt....

Som det här!! =)

Blåbärsefterrätt!

Här är nu den här efterrätten jag pratat så länge om. Den består av havregrynscrunch, blåbär och vaniljglass.



Så här gör man den:
Stek en passlig mängd havregryn i en stekpanna. Sätt i socker och lite sirap. Vrid ner plattan och tillsätt mera sirap. Rör om hela tiden. När det har blivit lite hårt och chrunchigt är det klart. Men oroa dig inte, lite av crunchigheten kommer när man låter det stå.

Sätt upp vaniljglass i skålar. Lägg på havregrynen och efter det de frysta blåbären. Servera direkt.

Eftersom vi alltid kommer på sätt att laga saker på så att det blir ännu bättre så sa pappa att man kan använda nykokt, varm blåbärssylt istället för frysta blåbär. Och så kan man använda höga glas och varva med glass, blåbär och havregrynscrunch.

Ifall någon någonsin gör det här skulle det vara kul att få se en bild. Eller i alla fall få höra om det. =^.^=

Nagellacksprojekt!

Alltså det är på riktigt nån som har tråkigt, i genomsnitt har varje person som kollat bloggen kollat den sex gånger idag! Fast jag har kollat ganska många men inte så jättemånga iaf. Viktig fakta eller hur....

Nu har jag nån slags nagellacksperiod. Det finns så många olika sätt att lacka naglarna på. Och så mycket fler redskap att använda än den där borsten i nagellacket. Fast jag måste öva mig på att lacka vänster hand. Eller så får jag göra ett avtal med nån kompis att jag lackar hennes, hon lackar mina. Eller så tvingar jag mamma men det kan bli svårt för hon är en aning emot mina nagellacksprojekt.

Men jag tänker inte bli så här:


Då skulle man ju inte kunna göra nåt ju! Nu kanske jag måste gå och göra nåt åt mina naglar. Eller så messar jag Wilma om hon kommer över imorgon och fixar dem? Vi pratade ju om att göra nåt...

Matsalstystnad >_<

Idag så bestämdes det i skolan att det är absolut tystnad i matsalen efter som vi inte kunde vara tysta tidigare. Nu är det så att man ställer sig tyst i matkön, pratar man hamnar man längst bak. Sen tar man mat, smakar av allt. Efter det så tar man den närmaste lediga platsen. Därefter fortsätter tystnaden. Störande.... Man får inte säga ett ord i matsalen.

Förresten så är det nån igen som har tråkigt. 3 unika besökare, 22 sidvisningar! Nu ska jag läsa kp och kanske packa mina saker till träningarna. Farväl...

Matsalstystnad >_<

Idag så bestämdes det i skolan att det är absolut tystnad i matsalen efter som vi inte kunde vara tysta tidigare. Nu är det så att man ställer sig tyst i matkön, pratar man hamnar man längst bak. Sen tar man mat, smakar av allt. Efter det så tar man den närmaste lediga platsen. Därefter fortsätter tystnaden. Störande.... Man får inte säga ett ord i matsalen.

Förresten så är det nån igen som har tråkigt. 3 unika besökare, 22 sidvisningar! Nu ska jag läsa kp och kanske packa mina saker till träningarna. Farväl...

Jag trodde det var torsdag!

Jag vaknade klockan halv sex imorse, kollade på klockan och trodde att den var halv sju. Dessutom trodde jag att det var torsdag. Alltså undrade jag varför min väckarklocka inte hade ringt. Tyvärr kom jag på ganska snabbt att kolla min telefon och på den stod det att klockan var 5.23 och att veckodagen var fredag. Det var synd. Det skulle ha varit kul att se vad som skulle ha hänt om jag inte kollade min telefon. Men undrar vad jag egentligen vaknade av? För jag är inte en sån som annars bara stiger upp mitt i natten. Eller överhuvudtaget vaknar. Förutom när mitt täcke faller (några gånger per natt). Men jag kanske borde börja gå till skolan nu snart. Fast jag kanske måste kolla kpwebben först. Vi får se....

Den här datorn är FÖR TRÖG...

Jag tänkte ladda upp en bild och hann börja på det men den här datoen är så förskräckligt långsam för tillfället att jag ger upp. Har ni tur ger jag den ett nytt försök om en stund.

Jag hade gjort den

Jag hade gjort läxan. Så det är lugnt. Eller egentligen hade jag bara gjort halva läxan så jag gjorde andra halvan nu. Jag tänkte att jag ville meddela er så att ni inte skulle oroa er. =)

Månadsjubileum!

Nu har jag haft bloggen i en månad! I början skrev jag väldigt mycket men nu på sista tiden har det väl inte blivit riktigt lika mycket. Men trettio inlägg iaf. På en månad. Jag kanske borde fira på nåt sätt. Att jag ändå har några läsare kvar efter en månad. Men det lär inte bli av.
I skolan måste vi skriva "skoldagbok" om vad som händer i skolan. Kanske är därför som jag inte har skrivit på så länge. Jag skriver liksom av mig där. Vad vet jag. Egentligen borde jag plugga till tyskaprovet nu. Vi har prov imorgon och man kan väl säga att jag inte har helt full koll. Och så borde jag städa mitt rum. Och ladda upp en bild på min blogg men det går inte för jag är på pappas dator och jag vill inte ladda upp bilder hit.
Nån som förresten vet vad det här tecknet betyder:^? Det enda jag använder det till är att göra kattsmileys! =^.^= Oj nej! Jag har läxor som jag inte gjort och inte vet om boken ens är med! Kris! Måste gå och ta reda på. Och kanske göra läxan också. =)

Goodbye!

P.S. Läs en månad till, då far jag till Australien så det kan bli intressantare. =)


Vi vann en match!

Vi vann en av matcherna vi spelade igår. 21-6. Ganska bra! =) Om det skulle har varit en fotbollsmatch skulle det ha varit sensationellt. Men det var ju handboll så då är det egentligen inte så jättemycket. Första matchen förlorade vi 19-7. Så det var inte så jättebra. Men vi vann ju faktiskt med mer än vi förlorade med så då är vi väl lite på plus ändå. För vi släppte in 25 mål och gjorde 28 så vi är alltså på plus tre mål för den dagen! =) Sen sov vi över hos våra kusiner när mamma och pappa var på fest. Och nu har jag just kommit in efter att ha blivit uttvingad på en skidtur. Jag lyckades falla på rumpan så nu har jag rejält ont i ändan. Imorgon är det skola. Känns som jättelänge sen sist. Men efter tyskan den här veckan har jag inte tyska förrän vi kommer hem från Australien. Vi har nämligen friluftsdag och sen är det sportlov och sen är jag i Homenkollen och efter det far vi till Australien. Nu ska jag göra nåt viktigt som att kolla på senaste avsnittet av Ponnyakuten eller nåt. Ses!

Lite oviktig fakta om dagens planering

Snart ska jag gå på skridskotävlingar. Från skolan. Räkna med att jag kommer sist. Min buss går snart så jag måste nog dra. Ikväll ska jag på kalas.

Tjenare!

Tjenare!
Idag så har det inte hänt så mycket. Igår däremot var jag hos Daniela. Vi såg på filmen Wild Child. Den var bra. Imorgon är det skridskotävlingar. Det kommer inte att gå bra. Men det blir nog kul. Vi är inte ens ett helt lag. =) Men det är bra med tävlingar för då missar man lite skola. Hihi... På lördag ska jag till Pargas och spela två handismatcher. Vi startar härifrån typ halv sju. På en LÖRDAG!! Men nu ropar typ mamma. Kanske borde gå upp och se vad hon har för viktigt ärende. See you later alligator!

RSS 2.0