Nu gick det så här igen

Att jag kommer hem relativt i tid, tänker att jag har hur mycket tid som helst, sitter på facebook, har ingen tid alls, går och lägger mig med hela alltet utspritt över hela huset.
 
Ni vet den känslan?

Den är mig välbekant.
Jag tror närmare bestämt att det hände senast igår. Och nu.
 
Så nu ska jag gå och sova. Om en stund åtminstone.

Nu tog det slut

Jag har inte en endaste en segling inplanerad innan nästa år. Ganska coolt faktiskt. Fast jag måste nog åka ner snart för jag har en bestämd känsla av att det kanske finns lite vatten i båten ...
 
Mitt IQ idag är nästan på en masks nivå och jag känner mig stolt. Jag läste ju till kemiprovet, lite i alla fall, och som ett exempel på en gas i ett fast ämne, föreslog jag en uppblåst ballong. Ni vet, med syre i en ballong. Jag tror faktiskt jag såg min pappa göra facepalm.
 
Big bang var när solen gick sönder berättar andra maskar här i familjen. Nu tror jag att jag ska se på solsidan på areena. Det var en impulsiv idé.

Javisst ja

Innan jag somnar, alltså typ inom den närmaste timmen, måste jag läsa till ett kemiprov. Uj.
 
Jag har varit och seglat hela dagen och eftersom mamma var rädd att jag skulle få för kallt känns det fortfarande, två timmar senare, som att jag vilken sekund som helst skulle smälta till en enda lite hög, så varmt hade jag. Fast oron var väl eventuellt lite befogad, om man tänker på att det faktiskt var snö både på bryggan och på båten när jag kom ner imorse, att min mast var helt frusen och att min förtamp ännu efter tre timmar på sjön var helt isig. Känns ganska spännande att segla när det är så kallt faktiskt.
 
Nu ska jag framkalla lite kemisk spänning och lära mig allt om hur mycket koksalt som löser sig i 100 graders vatten. Jag vill minnas att det var ganska mycket.

Hur kunde jag?

Glömma bort, att berätta att det ligger snö på marken här nu, och att det i morse när jag vaknade var -7° varmt ute. Alltså förlåt, kallt, ute.
 
I denna brutala kyla (för att vara oktober alltså) bytte jag efter att ha tjurat en stund däck på bilen med pappa och efter det åkte vi och shoppade. Vi är Anni och jag och Marie. Jag köpte ett suddgummi. Jag är så stolt över mina inköp.
 
Nu bakar Anni och Marie cupcakes och sedan ska vi baka pizza och dom lovade att jag får hjälpa att slicka skålen i alla fall lite.

Hoppreparna

På seglingsträningen började vi med att hoppa hopprep med ett gammalt skot. Innan det hade den så gott som helfinska gruppen haft genomgång på svenska. Efter det här åkte vi ut och seglade en start. Under den här starten tappade två av fem personerna nerverna vilket slutade med att vår tränare sprutade en massa vatten på den som gnällde mest. Tyvärr missade han och allt vatten åkte på han som gnällde nästmest vilket resulterade i att denna välte sin båt i protest och sen stod jättelänge på den upp och ner.
 
Sen hade vi tvättsvampshippa.
 
Och som ni märker var min eftermiddag ganska underhållande men morgonen vill jag inte ens prata om. Jag kan säga saker som "försov mig", "försenad", "tolka lyrik" så kanske ni får en bild av händelseförloppet.

Call your girlfriend

Jag har sjungit den där sången precis hela dagen. Tur att det är den och inte nån dålig (ännu sämre).
 
Mitt matteprov gick helt okej, jag kom på alla svar (det sista för kanske 20 minuter sedan), jag har bara lite träningsvärk i ryggen efter att ha burit omkring på alla seglingssaker runt halva stan och är bara lite supertrött.
 
Jag hade tänkt gå och lägga mig nu men först måste jag hitta en sagobok nånstans.
 
 

Mina mogna funderingar

Jag bloggade inte igår kväll. Jag vet, jag hade tid och allt det där. Det var nån slags misslyckad protestaktion mot världen. Alltså inte världen, men, nämner inga namn här inte.
Istället spelade jag envist piano i typ 40 minuter i sträck för att slippa prata med någon och vägrade öppna datorn. Eftersom det var det det handlade om. Mer eller mindre.
 
Det var, tycker jag, en mycket konstruktiv lösning på problemet.
 
Fast jag förstår om ni har svårt att förstå det, det är som att mina kompisar inte kan förstå varför jag envisas med att ha "Hello-Kitty-tema" i min telefon. De tycker inte att man ska ha det på högstadiet (fördomar!), medan jag ser det hela med lite ironi.
 
Jag ser fram emot imorgon. För det första måste jag ha med mig mina skolsaker, mina gymnastikkläder och mina seglingssaker. För det andra börjar vi åtta. För det tredje är det prov på morgonen. För det fjärde måste jag åka med tidigare bussen. För det femte slutar vi tjugo före fyra.
 
För det sjätte är mitt liv räddat och nu ska jag plocka vindruvor.
 
Det är ett matteprov.

Jag uttrycker hat

("Hat är ett väldigt starkt ord", yada, yada, yada, jag vet, de här känslorna ÄR starka)
 
(Jag menade inget elakt med det där)
 
DET BLÅSER INGENTING! Och jag ska segla. Varför kör inte jag motorbåt istället? Eller spelar schack eller vad som helst?
I schack spelar det ingen roll hur det blåser.
 
Förutom om man spelar ute och det blåser så mycket att pjäserna flyger iväg.

Klassisk tidsoptimistisk planering (och regn)

Imorse kom vi med färjan. Klockan 7. Klockan nio var vi hemma. Klockan tio var jag på seglingsträningar.
 
Det var riktigt trevligt ska jag säga. Både att vara i Sverige och att vara och segla. Det regnade lika mycket på båda ställena. Det var eventuellt lite mindre trevligt. Men jag, jag har ju alltid positiv inställning och allt det där och dessutom trevligt sällskap. Så det gjorde ingenting att det regnade.
 
På onsdag har jag matteprov och den här veckan är sista seglingsveckan så sen kan jag börja vara igen. Tills april.
 
Nu kanske jag ska baka lite kaka eller något kul. Ja, eller plugga matte.
 

Nej men hejsan

Hittills är ni hälften så många som igår. Vissa saker lär jag mig aldrig att man inte ska skriva.
 
Jag vill hälsa att jag ska till Sverige idag. Och att det ska bli mycket trevligt. Och att jag kanske inte hinner blogga så mycket. (GRRR!! se föregående stycke) Men att jag som alltid gör mitt bästa.
 
Så vill jag också säga att Runa förklarade för mig hur jag skulle räkna en grej som vi har prov på på onsdag. Så nu behöver jag inte tokplugga hela lovet. Det är ganska trevligt. Istället ska jag läsa.
 
Böcker jag lånade från biblioteket idag:
Vilda gröna ögon av Joyce Carol Oates
Flyga högt av Katarina von Bredow
Sommaren jag blev vacker av Jenny Han
 
I princip har jag inga förväntningar alls, dessutom har jag läst nummer två tidigare. Trevligt ska det bli ändå.
 
Nu har jag arton minuter på mig att se till att allt är packat för sen kommer mamma hem och hon sa att när hon kommer ska allt vara packat. Så jag tror det är bäst att lyda.
 
Jag ska bara kolla mejlen först.

Nånting coolt

Nu tror ni jag har gjort något coolt på riktigt. Som vanligt har jag inte det. Det var nog mest önsketänkande det där med något coolt.
 
Det coolaste som hänt idag är att:
Jag kom försent till skolan (det var typ första gången i mitt liv så det var kanske lite coolt)
Jag har klippt håret (no comments)
Jag har läst en 400 sidor lång bok
 
Sådär cool är jag. Imorgon har jag säkert hälften så många läsare som idag.

Fast i och för sig så ska jag till Sverige, så då kan Johanna hjälpa mig att komma över sorgen.

Lagförslag

Det borde vara förbjudet att ha obligatoriska skolevenemang till 20.30 på kvällen. Man borde fundera på att ta upp det i kommunalvalet tycker jag.
 
Imorse fick jag som vanligt ganska bråttom och i skolan hade vi främst ganska tråkiga ämnen men efter skolan var jag med Lovisa på stan och det var ganska trevligt faktiskt. Jag köpte en huppare (jaja, collegetröja) som är svart och inte alls det minsta unik men ganska skön och sen gick vi tillbaka till skolan (se ovan).
 
Nu ska jag hoppas på att det finns mat och att jag kommer i säng.
 
Och hoppas att jag inte glömmer att jag ska klippa håret imorgon.

Det gick egentligen inte direkt bra idag heller

Det gick egentligen ganska dåligt.
Jag tror jag måste träna lite på starter, kryssen och länsen. Kanske på att segla överlag. Och på att slå. Och runda. Och alltså ja.
Tur så var jag med varje start som ordnades så jag blev andra totalt.
 
Jag borde väl vara nöjd men ni känner väl mig såpass bra vid det här laget att ni vet att fallet inte är så.
 
Nu har jag bara lite läxor kvar och ska gå i bastun och se på Solsidan och hoppas att jag hinner sova också.
 
(Och förlåt, jag märkte att det kanske inte var så hög nivå på det här inlägget, jag måste nog träna på det också)

Det gick egentligen inte direkt jättebra

Men det var väl ganska trevligt ändå. Vi åt "rätisevä valkosuklaa" (typ knastrande vitchoklad) och gnällde över att det blåste för lite och tittade på när pappa reparerade min båt. Och så gav vi den där chokladen till alla som råkade befinna sig i närheten. Jag och hon med chokladen, är som tvillingar anser vår tränare. "Ni är ju lika långa och båda har torrdräkt".
Oh yes, indeed.
 
Nä nu skriver jag så dåligt så jag ger upp. Måste kanske sova lite någon gång emellan också.

Vattenspindel

Om någon av er vet någonting intressant om vattenspindlar så får ni gärna berätta det till mig. Det skulle vara trevligt. Se det som en god gärning liksom, jag gör nämligen ett pararbete om vattenspindlar i skolan. Med mitt par bestämde vi, att jag skriver all text och han ritar de obligatoriska bilderna. Jag tycker det var en ganska bra deal faktiskt.
Ni kanske förstår hur mycket jag ogillar att rita vattenspindlar ...
 
Jag har också kunnat lista ämnet IT på den tråkigare halvan av ämnen. Dagens lektion handlade om moderkortet och indata och utdata. Vi funderade lite på varför man ska kunna sånt där "Det är ju bara att ringa till pappa!".
 
Ni förstår, vi är alltid så allvarliga i vår klass. Och fullt koncentrerade på lektionen och inte alls helt okoncentrerade, fnissande (gapskrattande) tonåringar vars högsta önskan är att ha längre raster.
Fast i och för sig tror jag vi har en liten tävling om vem som får flest tior i betyget. Men det kanske var lika allvarligt som resten av våra liv.
Som att jag och Lovisa åt 10 köttbullar var idag eftersom alla andra åt så lite så att vi måste kompensera för dem.

Lite skamsen igen

Jag hann helt enkelt inte blogga igår. Först var jag i skolan, på strömmingsmarknaden, där hela min världsbild i princip förstördes, återkommer till det senare, sedan på Annis konsert i musikhuset. Och när jag kom hem var klockan mycket och jag gick faktiskt nästan genast och la mig.
 
Den förstörda världsbilden: En av mina kompisar skulle köpa Åländskt svartbröd från en marknadsbåt, vi hade jättelänge innan funderat över vilket språk hon skulle tala och om hon skulle våga köpa överhuvudtaget. Jag försäkrade henne om att det är en ålänning, alla ålänningar kan svenska och så vidare. Så gick hon fram och inledde, på svenska förstås, med något i stil med "Jag skulle vilja köpa ett svartbröd" och kvinnan i ståndet, omgiven av åländska flaggor, svarar "Anteeksi, puhuutko suomea?" (Ursäkta, pratar du finska).
Där och då kraschade hela min syn på världen, nu vet jag inte vad jag skall vänta mig härnäst. Typ.
 
Förutom den lilla incidenten var det en mycket trevlig dag och jag träffade Cade och Anni sjöng rent.
 Och idag har det inte hänt något speciellt förutom att när jag kom hem stod farfar och stekte plättar. Det var speciellt positivt.
 
Snart ska jag åka och segla.

Man ska inte göra saker svåra

Del 1.
Jag kände att jag behövde en ny mössa. Så jag virkade en. Det tog kanske en timme. Tyvärr blev den så ful att jag inte tänker använda den annat än på seglingarna. Dessutom är den virkad med nians virknål och kanske en centimeter tjock och en stor del av garnet är helylle. Det blir nog varmt och skönt skulle jag tro.
 
Del 2.
Jag kände att jag behövde en ny halsduk. Så jag hittade någonting som jag tror skulle bli en filt, att döma av färgerna kanske på sjuttiotalet, sprättade lite (bara pyttelite), sydde ihop ändorna och så hade jag en halsduk också. En sån där som är rund. Som jag inte vet vad det heter. Men jag ser inte det som det viktiga.
 
Del 3.
Den finns inte. Tyvärr.
 
Förutom min lilla "handarbetsboom", har jag varit och seglat. Men den här veckan ska jag bara segla fyra dagar så det är inte så farligt.
Jag skämtar, men nu är det bara nån vecka kvar av säsongen och sen fryser man ihjäl om man rör sig ens nära en optimistjolle. Då kan jag börja ha ett socialt liv och göra läxor och gå på scoutmöten.
 
Men före det ska jag gå och lägga mig och njuta av en till tiotimmarsnatt.

Det blåste hårt idag också

Rubriken sammanfattar ganska bra. Egentligen skuller jag kunna avsluta nu. Men jag måste berätta att det blåste så hårt att Anni blåste bort och någon annan kom och ersatte henne, någon som såg precis likadan ut.
Varför jag drar den här slutsatsen:
Igår, drabbades hon av stora skräcken och avbröt.
Idag, under förmiddagen, sa hon till mig "Int har jag heller riktigt homma hanskassa men shit pomm franskisar nu seglar jag".
Idag, under eftermiddagen, sa hon "Ellen! Det här borde bli en attraktion på Borgbacken!" och "Idag i ett nötskal: Noll koll!" och "Det är ju ganska roligt att segla i hård vind egentligen".
 
Jag står bara med munnen vidöppen och uppspärrade ögon och ser på.
 
Regattan fortsätter nästa helg och enligt yr.no ska det blåsa 2 m/s nordlig vind och på söndagen vara 1° varmt. Det ska bli kul! Och jag har min andraplats ganska säker, jag har 12 poäng tror jag och trean 35. Tror jag. Men struntsamma om jag vinner eller inte. Huvudsaken är att ha kul.
Fast som pappa brukar säga, allra roligast är det ju om man vinner!
 

Vet ni vad?! Jag har varit och kappseglat!

Igen. Det gick helt okej. Först kom jag fjärde, sedan först. Först kom nio av tio i mål, sedan kom tre av tio i mål. Vinden ökade förstår ni. Ganska mycket. Just nu blåser det 13 i medelvind, 16 i byarna. Utanför Björneborg blåser det mest, 17 i medelvind, 21 i byarna.
Totalt är jag nu andra, i och med att alla eftermiddagsstarter ställdes in.
 
Kvällen ska ägnas med familjen (som inte är min familj egentligen utan mina syskon och farmor och farfar), TV:n (!) och en påse ostbågar. Det ska bli trevligt tycker jag. Vi ska se på MGP.
Mitt mål är att inte somna förräns det är slut. Klockan 19.30. Sen ska jag gå och lägga mig. 

Ta det lugnt! Det är en STOLPE!

Jag har varit och ridit idag.
En mycket fin och spännande inledning av mitt inlägg.
 
Jag red Waltteri. Vi hoppade på böjt spår. Tyvärr tyckte min häst att det här med hinderstolpar är lite för skrämmande så vi skrittade bara över hindrena. Till att börja med. Sedan kunde vi nästan galoppera över i slutet. Men bara nästan.
Vi hade en vikarie som var ganska rolig emellanåt. En av hästarna skenade nästan iväg, då säger hon "Nyt meni kyllä pikkasen lujaa" (nu gick det nog en aning för fort) helt med lugnt vanligt tonfall.
 
Annars har det regnat typ hela dagen och imorgon ska vi och kappsegla och då ska det också regna och blåsa jättemycket. Jag ser fram emot det.

Nu har jag inte ens någon att skylla på!

Jag brukar alltid fundera lite i skolan på vad pappa egentligen sätter för piller i gröten på morgonen. Idag kokade jag gröt själv och har absolut inget att skylla min vimsighet på.
 
Vi har i alla fall haft det ganska trevligt i skolan idag. På hälsokunskapen skulle vi fundera på vart vi skulle vilja åka på studiebesök eller om vi skulle vilja göra något extra roligt i skolan.
Förslag som vår grupp kom fram till:
Åka till IKEA (för att testsova i alla sängar där. Klockan var 8 på morgonen. Vår lärare tyckte det var en bra idé "Man skulle kunna göra en jättebra matteuppgift av det")
Hoppa fallskärm (från skolans tak med paraply eller lakan. Eller med en flygekorrsdräkt, vår lärare demonstrerade så fint hur det skulle se ut så att vi nästan skrattade ihjäl oss)
 
Sedan, vid alternativ 2, finns det två uppföljningsalternativ:
Åka på studiebesök till Fazer med alla överlevande (skulle bli billigt)
Åka på studiebesök till sjukhuset.
 
På musiken höll vi föredrag om olika musiker. I pauserna fick man om man ville spela nåt på piano. Först spelade en kille Fur Elise (tyskt y prickar saknas jag vet men jag hittar dem inte) jättefint på piano. I pausen efter det frågar en annan kille "Jag kan spela blinka lilla stjärna får jag spela den?!" Så spelar han hela blinka lilla stjärna nästan rätt hela vägen. Med ett finger.

Veckans braigaste dag

(Nä, det heter inte bästa)
 
Beckis sa att alla coola människor har Kånken. That made my day. My week. My life. Troligtvis.
 
Dessutom blev jag helt tokcurlad. När jag kom ner till seglingen hade farmor och farfar varit där och fört mina saker, en burk med varm köttsoppa, två färska zucchiniplättar (egentligen heter det inte så men jag vet inte hur man stavar det jag vanligtvis kallar det och vill inte "nola ut mig", dvs. skämma ut mig, offentligt), en flaska med saft och en smörgås.
Varför är det inte så varje vecka?
 
Nu får jag en grym utskällning av Anni hejdå jag måste gå innan hon mördar mig brutalt.
 

Stolt ägare av en Kånken

Nu har jag en Kånken. En vinröd. 
 
Jag fick Anni att hämta lite choklad till oss. Hon var inte direkt svårövertalad. Hon säger att det är deodorantchoklad. Eller parfymchoklad. Men det kanske var guldkustchoklad sen också.
 
Och så kommer någon, pappa förstås, och påstår, att mitt centerbord är sämre än Annis. Jag är djupt besviken.
 
Annars är det bara viktigt att veta att den lilla fina "ring" jag har runt fingret, röd, mycket vacker, bara är för att jag inte skulle glömma mina pianoböcker i skåpet, det var nämligen ganska nära.

Vet ni vad?

Det regnar.
 
Nu ska jag äta soppa och sen ska jag, till allas stora förvåning (not), åka och segla. I regnet. Jag ser fram emot det.
Sen ska jag lösa mitt stora problem, vilken färgs kånken jag ska köpa.
När jag har gjort det ska jag njuta av att mitt rum är städat.
 
Sen ska jag gå och sova.

RSS 2.0