Det obligatoriska nyårsinlägget

Hoppas jag lyckas bättre med det här i år, förra året tidsinställde jag fel så att det kom upp ett år för tidigt. Jag förstår inte riktigt exakt hur det gick till men inlägget kom upp daterat ett år för tidigt, alltså innan jag ens startat bloggen.
 
Men i alla fall, Gott Nytt År!/ Grått Nytt Hår!/ Blått Nytt Hår!

Nu är året snart slut

Två av mina kompisar har varit här idag. Vi har övat på korttrick, spelat kort, spelat Cluedo, och skrattat. Mest skrattat kanske.
 
Åt allt möjligt. Till exempel när en av dem gjorde ett korttrick som gick ut på att hon kollade på korten och sa vad det var för kort. Det tog faktiskt ett tag innan jag förstod att det var det hon gjorde. Jag är som sagt på jullov.
 
Jag gjorde klart kassen till mamma i går kväll och funderar nu på att göra en liten plastpenal. Kanske. Imorgon är det ju nyårsafton så då blir det väl allt möjligt annat.
 
 

Anledningen

till att jag inte bloggat idag är
1. Vi skidade tretton kilometer på dagen.
2. När jag kom hem sydde jag ihop en till kasse till mamma. Den är snart klar men den blev JÄTTESTOR.

Ett spännande projekt

Ja, det är väl det minsta man kan säga om det här. Smälta ihop plastpåsar i varandra med strykjärn gör man inte varje dag.
Eller vad vet jag vad ni gör med era plastpåsar men för mig hör det här inte till vanligheterna.

I alla fall, sida ett och sida två.

 


Gällande min playlist

Fortsättning på det här inlägget. Sak 2 där, om ni undrar.
 
Jag skulle ju kunna ta bort de dåliga låtarna i slutet. Tänkte jag. Men sen så tänkte jag pånytt och då tyckte jag att de kunde vara kvar.
På grund av tre saker:
1. Jag orkar inte ta bort dem.
2. Jag vet inte vilka som jag ska ta bort för de har nostalgiskt värde de flesta.
3. Det är ingen poäng att ta bort de sista för så långt ner orkar man aldrig lyssna.

Det är ganska speciellt om man tänker efter

Att leva i en familj, där medlemmarna kan säga vilket nummer deras favoritdelar ur Juloratoriet har.
 
Till och med jag vet vilken min favoritdel är. Del 1. Efter den vet jag ingenting mera. Koncentrationen räcker ungefär så långt brukar jag säga.

Det finns en sång

En sång, som min lillebror trodde gick "pipo niid lavv, pipo niid libit, pipo niid traskamo feelåu mään". Ni kan få fundera på det om ni vill.
 
Det jag ville säga var att jag är "pipo niid (need)" personifierat. Och att han var väldigt liten då han hittade på det här.

Eftersom

Jag inte har något bättre för mig tokäter jag julgodis.
 
Ni kanske börjar bli trötta på detta eviga julgodis, men det, det vet jag inte ens vad det betyder.

Vi såg solen!

Coolt va? Det var länge sedan sist. Tyvärr försvann den snabbt efter det igen.
 
 
 
 
iamsorry.blogg.se. Det blev för stort. Texten. Tyvärr. Jag är ledsen, men inte så ledsen att jag skulle orka ändra det.
 
 
Jag hade ordentligt urval godis med mig på skidturen. Det kan behövas förstår ni.
 
Jag överväger att klä på mig min julklappspyjamas. Fast jag vet inte om det är passande till julannandagsmiddag.
 
Farfar dök upp i kostym och finskor. Det blev inte pyjamas.

Jag är mobbad

Min design blev totalt ratad. Det här är ytterligare en ny och det blev inte heller bättre men så här får det vara ett tag.
 
Tills jag blir nerröstad igen.
 
Det hände redan. Ändrar pånytt.

Upprymt fjäderfä

Så känner jag mig när jag skidar som pappa tycker jag borde skida. Som Petter Northug kallar han det. Upprymt fjäderfä är min variant.
De två är väl säkert på många sätt lika.
 
Gjorde lite förändringar på bloggen som ni märker. Det tog kanske tre minuter men kändes som en ganska dramatisk förändring. Blev kanske inte så snyggt men lite lättare att läsa. Och jag ville inte ha texten svart och bakgrunden rosa.
Tyvärr. Det såg inte bra ut.
 
Ska gå i bastun nu men har en del bilder jag tänkte lägga upp. Om jag hinner. Och orkar.

Jag har kommit på

1. Varför jag älskar julen.
2. Varför jag älskar mössor.
3. Varför jag älskar julgodis.
4. Samt övrigt godis.
5. Varför mamma alltid säger att man inte ska äta för mycket julgodis.
Eller annat godis.


Blir ni sugna nu?

Det är den stora frågan. Jag är rätt mätt så jag är inte särskilt sugen men det kanske kommer. Hoppas.

Jag har ju dataförbud men också en rätt flexibel far så nu bloggar jag.


Alltså GRRR

Och god jul på er också.
 
Förlåt, men jag hade en jättebra idé, som sket sig för att jag är så patetisk och allt för fäst vid mina favoritböcker. Jag kan göra ett nytt försök någon gång då jag har lite mera tålamod.
Det är väl ändå ingen som sitter på internet hela julafton.
 
I varje fall så har jag dataförbud hela dagen så det här är tidsinställt.

Julegranen

Så här ser den ut. Som vanligt klädd enligt principen "more is more". Ni ska veta att det krävdes förhandling för att få en ordentlig gran. Mamma ville först ha en alldeles hemsk gransak som mest påminde om en missväxt en. Jag är glad över att ha en ordentlig gran.

(Anledningen till så aktiv bloggning med bilder stavas pappas iphone och blogg.se-appen)


Det stora lutningsproblemet fick en lösning

Jag vara varit bekymrad hela advent över att adventsljusstaken är alldeles sned. Alltså att ljusen inte är jämnt nerbrunna. Nu har jag löst problemet.

Jag är så stolt. Det är så gott som perfekt.


En kort fundering över idag och igår och nattsömn

Det finns inget att skriva när man inte gör något. Tyvärr. Snart måste jag väl börja skriva dikter eller något för att det inte ska bli helt bloggtyst.
 
Jag sa väl tidigare att jag hade tagit jullov nu, och indeed, igår kväll kollade jag klockan och min första tanke var "YES! Klockan är redan 20.40, då kan jag gå och lägga mig!".
Sen gick jag och la mig och sov till klockan nio imorse.
 
Trevligt tycker jag. Det är sånt man har lov till. Man ska inte vara aktiv i onödan. Funderar ändå på att gå ut och fotografera lite eller något efter maten. Fast då är det väl redan mörkt.

Luciabilder

Jag övervägde att tidsinställa det här i och med att jag har dataförbud på julafton, men det är ju redan ett tag sedan lucia så det är väl onödigt att vänta ännu mera.

 
 
 
 
 
 
Bilderna var väl inte direkt några höjdare kanske, men ni kan väl se det som typ stämningsfullt, eller, som att ni måste typ tycka om dem för det är ju så synd om Ellen att hon tror hon kan fotografera när verkligheten säger något helt annat.
Det här var dessutom med mammas kamera så jag kan inte skylla på det heller.
 
Uppdatering: Förlåt, jag kom på att jag hatar bloggar som bara gnäller. Glöm bort det där jag skrev.

Söderns tropiska temperaturer

Som ni märker är det varmt och skönt här hemma hos oss. Det känns inte så där kallt. Jag lovar. Dessutom är det mycket varmare egentligen.

Påstås det.


Den stora julturnen

Den har hänt idag. Så gott som hela Helsingfors plus Esbo avklarat.
Nu ska vi hem och städa tydligen. Inte direkt något jag ser fram emot även om det verkar som att min enda uppgift är att städa undan skor från hallen.
 
Om jag överlever kan jag kanske blogga efteråt också. Jag tror jag har en massa luciabilder obloggade.

Nu var det jullov då

Jag stänger av hjärnan ett tag tror jag. Så det kanske inte kommer så mycket spännande inlägg på ett tag. Fast ibland är det ju när man gör riktigt korkade saker som det blir bäst inlägg.
 
Just nu har jag inte gjort typ någonting så det här inlägget är på den nivån.

Några saker

Sak 1. Anni äter knäck med pappret på. "Det är så svårt att få bort det. Och det smakar typ ingenting. I själva verket är det rätt gott"
 
Sak 2. Min Spotify-playlist är som en sån där tonad sida i powerpoint.
Först är det moderna poplåtar (typ Rihanna, FUN., Swedish House Mafia), sedan vad jag kallar "trettioårskris prettomusik", citat stulet ur Välkommen Hem av Johanna Lindbäck, (typ Säkert!, Håkan Hellström, Marit Bergman) och till sist, en salig blandning dåliga låtar som jag under en kort period av min Spotifykarriär tyckt ha varit bra och sen inte tagit bort (där finns till exempel Kim Wilde, Eric Saade, Face 84).
 
Sak 3. När svarta tuschpennorna tar slut kan man alltid skriva med glasyr på julkorten istället. För vi har jättemycket glasyr hemma. Sex tuber.
Eller så kan man ta en annan färgs tuschpenna om man känner sig konservativ.

Och vet ni en sak till?

Vi spelade ishockey på gymnastiken och JAG GJORDE MÅL! Ett smärre underverk. Två stycken dessutom. JAG GJORDE TVÅ MÅL! I ISHOCKEY!
 
Av princip är jag emot bloggar som bara skryter om sig själva men underverk måste man få skriva om. Med versaler om så behövs. Jag kan också berätta att vårt lag vann med 8-0. Team Bonde även kallat. En av tjejerna gjorde misstaget att berätta att hon är född i Sjundeå och därav det vackra namnet.
Men bönderna rular. Både i musik och ishockey.

Very very busy

Lite i varje fall. Igår åkte jag hemifrån klockan sju på morgonen och kom hem klockan tio till exempel. Det var nämligen skolbal. Och eftersom jag sitter med i elevkårens styrelse så var det vi som ordnade det. Det bästa med balen, enligt alla i elevkåren, är dagen efter för då får man överbliven mat till lunch. Så till lunch idag åt jag skagenröra, rostbiff, potatissallad samt kladdkaka med grädde istället för matsalens indiska köttgryta.
 
Nu ska jag packa lite julklappar tror jag. Och gå och lägga mig. Samt eventuellt sticka ett julkort om jag hittar rosa garn.

Ordförvandlingsprogram

Dagens briljantaste idé. Typ, man skriver en massa ord, och vips så förvandlas orden till nåt trevligt. Kanske en roman eller en prins eller så.
 
Ni får tacka Vixan för det här. Egentligen tror jag det var ordbehandlingsprogram det handlade om men icke, nu kör vi med ordförvandlingsprogram!
 
Om ni tycker att den idén inte kan ha varit den bästa så kan ni få smaka på vår kola vi gjorde. Då inser ni att ordförvandlingen överträffar det med hästlängder.
Kolan var nämligen aningen bränd. Det slutade med att vi använde den som skämtpresent åt killarna i klassen. Och åt två tjejer från C som absolut ville ha godis av oss. Dagens roligaste stund!

I väntan på jul(godis)

Pappa, jag och instrument för en halv stråkkvartett har varit på julfest i en skola där varken instrumenten, jag eller pappa går.
Det var rätt kul.
 
Jag känner att jag inte riktigt hinner med bloggen just nu. Det är inte en bra känsla. For your information. Jag gör mitt very best och hoppas att jag klarar den här veckan ut levande. Då är det lättare att blogga.
 
På jullovet ska jag sova och äta julgodis. Vi har ingen våg hemma så jag kan inte göra en jättekul bloggrej om hur mycket jag går upp i vikt.
Verkligen synd!

Snart är det jul

Jag vet inte om jag är i julstämning ännu. Jag lutar åt svaret nej.
 
Oavsett så har jag gjort jättemycket julgodis idag, och inte ens ätit upp särskilt mycket.
 
Vid närmare eftertanke nästan inget.
 
Vid ännu närmare eftertanke så gjorde jag nog inte särskilt mycket heller.
 
Imorgon ska vi åka och förlora skolornas handbollsturnering. Jag är realist.

Jag klarade det faktiskt

Rätt bra till och med. Ridningen alltså.
 
Vi behöver ju inte nämna att jag inte ens vågade se på mamma under ritten.
 
Anni var väldigt bra på galoppgrejerna. Jag, jag var bra på att stå still. Förstår ni, alla har sina funktioner.
 
Som att mamma och Anni är alt och jag inget.
 
 
P.S. Jag tror jag älskar spöken så där lite smått.
 

En sista sak innan slutet

Om 12.12.12.12.12.
 
Typ bara att, var det verkligen nödvändigt för alla att uppdatera sin status OCH sin blogg med det. Jag menar, det var väl rätt coolt och så, men ändå. 20.12.20.12.2012 kommer ju snart och sen 09.10.11.12.13 och det är ju liksom lite coolare. Lite så där alternativt.

Lite hippie.
 
Men jag förstår er för jag satt också och väntade på det och var helt JEE när det hände men alltså det glömmer vi.

Mitt liv som superhjälte.

Gårdagens bästa ögonblick: När mina scoutledare i Luciatåget ropar till våra vargungar, "Vinka till Ellen!", och alla vänder sig om och vinkar.
 
Ännu bättre än den där gången då en massa militärer fick order om att akta sig. För att jag skulle förbi.
 
Det kan vara trevligt för er att höra om trevliga saker i mitt liv tänkte jag. För det kan vara slut med det. Snart ska jag nämligen rida det där märkesprovet. Hemska saker!

Ytterligare en världssensation

Jag har kommit på en alltså. En världsensation.
 
Nämligen, istället för att skriva manuellt till bloggar och så, så skulle det räcka med att tänka det. Typ tankeöverföring.
 
Genialiskt va? Nu vet jag ju inte exakt hur man ska förverkliga det men den som kommer på det kan säkert få ett Nobelpris eller så.

Glädjen

När man plötsligt har en massa läsare.
 
Besvikelsen.
När man inser att det är för att ens pappa länkat en på facebook.

Ja, vad gör man inte för att få se på spöken på TV?

På textilslöjden stickar jag ett par vantar. Vanligtvis.
 
Idag drabbades jag av stora "nu-vill-jag-göra-julkort"- sjukan. Det slutade med att jag ägnade mig åt massproduktion av julkort och såg till att jag blev hatad av halva klassen när jag envisades med att vi skulle se på SVT:s julkalender istället för nån såpa från Beverly Hills.

Nu ska jag bara snörvla lite till och sen ska jag in till stan igen.

Musikhjälpen

Samtidigt som jag rättar mitt mattehäfte (om jag har så här mycket fel i matteprovet är det kört) lyssnar jag med sju spetsade öron på Musikhjälpen från Sveriges Radio P3.
 
Bra radio för ett gott ändamål. Sänds live 6 dygn i sträck från kl. 20, måndagen den 10.12.
 
 

HEJ

JAG HATAR ATT DET ÄR MÖRKT HELA TIDEN.
 
Ni kan ta och tänka på det medan jag dödar tid med att läsa mina gamla konservationer med folk på fb.
 
Vissa har ett liv, andra har facebook.

Ingenting är perfekt

Vi sitter och jämför väder i olika städer runt om i världen. Det finns hittills inget särskilt bra ställe. Endera är det alldeles för varmt (Melbourne, Bangkok) eller alldeles för kallt (Utsjoki, Uppsala).
Det är lite jobbigt det här.
 
Bäst hittills är Lanzarote. Där finns dessutom inte Dengue-febern (stavning?) så det är också positivt för den dör man av.
 
Märker ni, jag har lärt mig mycket.

Waypoint 1, check

Konserten avklarad.
Resultat enligt mig: Helt bra.
Resultat enligt resten: Bra.
Resultat enligt min lärare: Mycket bra.
 
Jag behöver inte dra det här talet om att jag är rätt självkritisk.
 
Waypoint 2, fredag, "C-merkkin kouluosa" i ridning.
 
Dessutom har vi matteprov nästa vecka. Det skrämmer mig. Jag vet inte om jag sa det, men matteläxan igår tog tre timmar.

Jag orkar inte uppdatera

Jag ska ha pianokonsert nu.
 
Eventuellt kan den plötsliga tröttheten bero på nervositet. Men nä.

En sak bara

I vår familj jämför man kola med glasfiber.

Förutom ...

... att knarka glädjen när man hittar någonstans ska jag från och med nu också ägna mig åt att stampa sönder snöklimpar. Såna där nästan frusna som krasar så fint.
 
Fast innan det ska jag göra matteläxan klart. Estimated time, en timme. ET=ET

Självbevarelsedrift

Gällande godis. Min = noll.
 
Inte alltid jättebra direkt. Jag kanske borde skaffa godisförbud eller nåt, men känslan av själva godiset är liksom lite för bra för det. Först efteråt kommer man på att man ätit för mycket.
 
Äsch, jag lär väl klara mig.
 
Förresten är jag så lycklig igen över att jag typ hittade helt själv genom stan utan att gå vilse och att det gick mycket snabbare än jag trodde och att jag klarade det fast jag aldrig åkt där tidigare.
 
Det är också en rätt bra känsla. Borde kanske börja knarka det istället för godis.
 

Förhandling

Jag hade två alternativ nyss. Åka med pappa och sätta presenning på båten (nackdelar: kallt, snöigt, svårt att "lintsa", fördelar: inte så tråkigt, man får frisk luft, typ) eller dammsuga och städa hemma (nackdelar: tråkigt, jobbigt, dammsugaren låter högt så man kan inte lyssna på musik, fördelar: ingen som vaktar så man kan lätt lintsa, när man är klar kan man läsa bok, man slipper klä på sig varma kläder och hela det köret).
 
Lintsa = egentligen skolka, men typ, att fuska lite och inte hela tiden göra sitt yttersta.
 
Jag valde dammsugningen bara för att jag inte orkade åka någonstans. Det visade sig vara ett rätt okej val, jag har varit hemma ett bra tag nu och inte ens sett dammsugaren. Istället har jag redigerat/klippt ihop min gamla lågstadieskolas skoltidning.
Pappa tyckte det var en mycket bra deal för honom. Jag tyckte det var en bra deal för mig.
 
I eftermiddag ska jag åka till en kompis på Drumsö och fira hennes och en annans födelsedag. Jag vet inte exaktare vart jag ska annat än att jag ska till Drumsö och att de tar emot oss på busshållplatsen men det går nog bra.

Det känns lite fint

Jag tycker verkligen det. Att skriva julkort alltså. Även om adressboken man använder är uppdaterad cirka år 2003 och alla, verkligen ALLA, har hunnit flytta efter det, och bor inte ens i Finland så man kan söka efter dem på fonecta.
 
Jag kämpade hårt med det. Nu har jag hittat nio av tolv adresser och skrivit på tio av tolv kort. Sen gav jag upp. Tyvärr har vi inga frimärken och jag måste ännu göra ett kort till.
 
Men nu ska jag "nörda mig" (ett uttryck påhittat och i flitig användning av en av mina kompisar) och se på På Spåret.
 
Imorgon ska pappa baka ett pepparkakshus åt mig. Har jag tänkt. Sist han gjorde det var nog också typ 2003.

Här snöar det igen

Jag kommer bli galen på den här snön innan det ens hinner bli jul!
 
Idag har jag varit på stan igen och träffat Freja, nu har jag köpt alla julklappar jag behövde köpa! Men akta er, jag kan ännu ändra namn på paketen om ni är elaka.
 
Ska till stallet ikväll, känns just nu som att det här lovet är evighetslångt. En mycket bra känsla faktiskt. Och ovanlig.

Godnatt!

Satte på fullaste allvar nästan tvål på tandborsten nyss.
 
Bäst jag går och lägger mig.

Typiskt er!

Den dag jag har allra lägst kvalité på mina inlägg har jag allra flest besökare.
 
Vet ni inget om tajming?
 
Jag klarade av att sova till halvtio idag. Efter det har jag lusläst scoutposten och återvärvat Anni till scouterna. Jag måste marknadsföra det hårt, annars hävdar hon att hon aldrig gått med på det.

Vissa saker förstår man inte varför man utsätter sig för

Jag har nyss varit fyra och en halv timme på stan för att handla julklappar. Den första timmen var det jättekul, vi var typ ensamma i alla butiker och alla var pigga och glada.
 
Den fjärde var det proppfullt överallt och vi hade för varmt och ont i benen.
 
Ändå var det jättekul!
 
Efter det var jag på scoutmöte där jag representerade 100% av kvinnligheten och troligtvis ungefär lika mycket av IQ:n. Dåligt skämt.
 
Nu ska jag kanske vila lite så jag orkar slåss om att inte behöva göra något imorgon heller, vi har ju ledigt eftersom det är självständighetsdagen.

Nu är det kallt och skönt

Jag har orkat stiga upp så tidigt att jag hinner sitta vid datorn på morgonen. Aningen otroligt. 
Idag har jag dessutom hittat luckan i julkalendern, det gjorde jag inte igår så det slutade med att en kompis berättade var den var.
 
Det är svinkallt ute. Snart är det den där årstiden när temperaturen inomhus och utomhus på morgnarna bara skiljer med ett tecken.
 

En sak jag är bra på

Att fixa skjuts hem från diverse ställen. Jag förstår inte själv hur jag gör men plötsligt är det någon som föreslår att jag kan få skjuts ända hem.
När jag försiktigt hade frågat en annan person om de var på väg hem med bil.
 
Jag får ju dåligt samvete för allt det här. Jag kan ju dessutom inte gärna kompensera med att själv skjutsa folk. Om fem år eller så kanske. Fastän jag inte ens tänker köpa bil då. Eller körkort.
 
Imorgon ska jag njuta av en tre timmars skoldag varav fyrtiofem minuter rast.

Meningsskiljaktigheter

Vi har en vikarie i musik i skolan. Hon verkar ganska trevlig. Efter julen ska hon åka till Indien.
 
Jag och Cecilia hade en lång diskussion om det där.
 
Min åsikt: Hon ska till Indien för att rida på elefanter och lära sig allt om yoga. Och få "en upplevelse för livet".
 
Cecilias åsikt: Hon ska till Indien för att fortsätta sina studier i mänskliga rättigheter eftersom det är så stora socioekonomiska skillnader där och dessutom kastsystemet som kan vara intressant att studera.
 
Mycket intressanta synvinklar där tycker jag.

Datarast

Jag utnyttjar alla tillfällen att blogga.
 
Hittills idag har jag bakat pepparkakor. Vi bjöd till Lovisas storasyster som spottade ut det för att det inte var gott. Mycket bra feedback tycker jag.
 
Innan det var vi på en föreläsning om människans uppkomst på planeten jorden. Den var väl ganska bra minus att jag höll på att somna.
 
Nu ska elevkåren planera vinterbalen och vi blir snart utslängda ur datasalen.

Marthaförening

Tyvärr bloggar jag inte så mycket just nu för jag och Anni leker syjuntya/marthaförening/tomtens verkstad. Och lyssnar på musik.
 
Temat är sommarplågor. Man riktigt känner hur man får lust att gå och bada och börjar klia på myggbett när man hör Dansa Pausa. 
 

Min karriär inom Hapkido har inletts

1000 kronors frågan: Vet någon vad hapkido är?
 
Tyvärr har jag inget jättebra svar. Trots att jag just varit på en timmes nybörjarkurs i hapkido och i princip borde vara proffs. Enligt Anni en sydkoreansk kampsport.
 
Särskilt bra var jag inte på det, min karriär kommer knappast få nån vidare fortsättning. Det gör ingenting, jag kan satsa på annat spännande istället.

Teater

Jag har funderat lite på det här med att se på teater. Jag har ju inte särskilt mycket referensmaterial, har väl sett kanske fem olika teatrar i mitt liv eller nåt.
 
Jag har aldrig gillat teater egentligen. Den enda riktigt bra teatern jag sett var Pippi Långstrump på Svenska Teatern för något år sedan (jag vet, mobba mig bara, jag ber ju om det).
 
Det var för att det var så mycket akrobatik med i det hela tror jag.
 
Den teater vi såg med skolan i fredags, Fantomens Lillasyster (eller här också), skulle väl också ha varit rätt bra. Välgjord och så. Lite för mycket i uppfostrande syfte eventuellt.
Det kan vi väl behandla en annan gång.
 
Men, jag kan inte se på teater som normala människor. Jag sitter och funderar för mycket hela tiden. Typ "Älskar de här människorna att spela teater?" "Var de jättelyckliga när de fick rollen?" "Hurdana människor är de när de inte spelar teater?" "Var det där stället pinsamt att göra?" "Var det meningen att hon skulle skriva fel där eller gör hon det med flit?" "Är det där något hon fantiserar eller är det på riktigt?" "Hur reagerar de andra i publiken på det där?"
 
"Skulle jag läsa det här om det vore en bok?"
 
Förstår ni att jag behöver typ terapihjälp för att reda ut det här. Det går ju inte att se en teater när man hela tiden oroar sig över skådespelarnas egentliga liv, funderar över deras egentliga liv, tittar på alla andra i publiken, undrar hur alla tekniska effekter är genomförda.
 
Undrar när det tar slut. Och om det skulle göra sig bra som bok.

Jag får hela tiden mer orsak för mina politiska åsikter

Mina politiska åsikter i det här fallet handlar om att bilda en Nordisk Union. Jag är för det.
 
Det är väldigt bra tillexempel i damernas längdskidåkning. Den Nordiska Unionen är ju ganska dominerande inom längdskidåkning kan man säga. Tyvärr är det varken Finland eller Sverige som står för dominansen.
 
Så nu har jag en ny metod. Att heja på den Nordiska Unionen också inom sport. Då kan jag fortsätta med min princip att heja på den som vinner (alltså Marit Björgen) utan att behöva känna att jag sviker nationen.
 
Ganska smart eller hur?
 
 

Sakfrågor

Min mamma tycker jag borde skriva mer om sakfrågor och sånt.
 
Min pappa konstaterar att jag bara skriver om sakfrågor som jag råkar snubbla över i vardagen. Inget om utbildningspolitik i Sudan om inte jag har varit där.
 
Tycker ni jag borde skriva mer om Sudan eller sakfrågor i största allmänhet? Eller att det är bra som det är?
Nu behöver jag feedback för jag ska ju börja fundera på ett bloggnyårslöfte snart.

Experiment

Förlåt, det här inlägget är luft, jag experimenterar lite.
 
Följ min blogg med Bloglovin
 
Uppdatering: Det funkade. Fortsätt behandla det som luft men om ni har lust kan ni ju få följa mig. Det var ju inte meningen att det skulle bli som reklam, jag ville bara ha det så att jag skulle kunna kontrollera bloggen också via bloglovin.
Och egentligen är jag emot bloglovin av princip. Jag ser mellan fingrarna den här gången.

"Nu är helgens höjdpunkt"

Direkt citat av min far, numera även kallad surdegspissisen efter att ha sett hans lyckliga min när han studerade olika sorters spelt i matbutiken idag.
 
Höjdpunkten, att få sätta in bröden i ugnen. Bröden, som, till min stora förvåning, faktiskt verkar ha jäst lite.

Från mig till er

En lillajulspresent.
Några bilder. Jag ska jobba upp mig lite, till jul kanske ni får något coolare.
 
 
 
 
Tyvärr syns det inte på de här bilderna hur mycket snö det egentligen finns överallt. Snö är nämligen ganska svårt att fota märkte jag. Den är liksom lite enformig.
Isen börjar i alla fall lägga sig så småningom nu när det inte blåser så mycket längre. Och två riktigt stora tallar har fallit mellan oss och havet. Det blir bättre sjöutsikt för varje storm som kommer. Fem stora träd på ett år nu.
 

Snälla, kan inte nån skicka en till mig

Jag har sett på foton från när vi var i USA hela förmiddagen nu.
 
Jag drabbades av en överväldigande lust på bagels. Och på att åka tillbaka dit.
 
Men mest på bagels.
 
Nu skall jag ut och hoppas att fingrarna inte faller av när jag ska fota.

En sån trevlig lillajulsmorgon

Jag vaknade en timme tidigare än jag hade tänkt (8.23) av att varmvattenbredaren som står i mitt rum lät som om någon skulle duscha i den.
 
När jag tittade närmare var det blött runt den.
 
Nu har vi inget varmvatten och får inte en ny förrän tidigast måndag. Alla våra avloppssystem och sånt går sönder passligt till jul.
 
Jag minns det året vi mitt under julannandagsmiddagen stod tre av släktens män och jag uppradade kring farmor och farfars avloppsbrunn ute i snön för att se varför den inte drog. Jag har för mig att vi fick den att fungera.
 
Åtminstone stundvis.

RSS 2.0