Rabbit Proof Fence

(Det här är ett inlägg från igår, internet var inte på min sida så jag orkade inte starta tredje världskriget med det)

Vi såg den filmen nyss. Annars har det inte hänt något vidare intressant. Men den var bra. Fast nu är det enda det pratas om i den här familjen aboriginees (jag vet att det heter aboriginer på svenska men jag gillar inte det ordet). Alltså det är inget fel på aboriginees men när det är det enda som det pratas om här blir man lite fed up.

Imorgon så ska vi typ och se på nån av pappas jobbkompisar studio där jobbkompisens fru ska spela in en skiva. Typ. Tillsammans med nån världsberömd gitarrist. I den stora konstiga världen alltså. I "Min Värld" (där mycket viktigt händer) så är han väldigt, väldigt okänd. Inget fel på honom för det. Men jag har ingen aning vem han är. Fast jag känner inte till särskilt många gitarrister. Anni, min gudfar, min farbror, nån av mina klasskamrater. Men de är INTE särskilt världskända (bra för det, men det finns inte så många andra som vet vem de är).

Men nu ska jag läsa klart min bok om andra världskriget och skogsbränderna i Victoria förra året. Okej då, inte bara om det. Men det är viktiga händelser. Faktiskt.


Det händer inget bloggbart här!!

Vi gjorde typ inget som det gick att blogga om igår!! Eller jo, pappa skruvade isär min kamera. Och den funkar inte. Vi ska typ köpa en ny. Efter att pappa googlade på det igår kväll kom han typ fram till att det var nån slags typfel eller nåt liknande. Så det blir nog inte en likadan. Vilket är synd.
Idag ska vi typ till bibban. Och så ska vi skriva våra Australienprojekt. Och så måste jag rätta min finska dagbok. Pappa (rektorn) hade kvarsittning med oss igår kväll för Albert var fem dagar efter i sin dagbok. Eller nåt liknande. Så vi alla tvingades skriva i våra dagböcker. Dessutom så har pappa infört en regel att man inte får vara på internet innan frukost om man inte har sprungit två varv runt cricketplan först. Jag har ätit frukost. Cricketplaner är nämligen ganska stora. Speciellt på morgnarna.

Melbourne Museum och kinarestaurang

Vi for genast på morgonen idag till melbourne museum där vi spenderade hela förmiddagen och lite där till. Efter det åkte vi till pappas jobb och åt lunch med honom och efter det Brunswick City Baths. Utomhusbassängen där vi var på julafton för sju år sedan. Slutlugen en portion pasta på en restaurang som vi förra gången inte tyckte verkade så bra. Men den förvånade kan man säga!

(Här skulle det vara en bild men det funkade inte, laddade i tio minuter)

Igår var vi på en kinarestaurang. Och inte sån där take away utan väldigt kinesiskt, enligt mig iaf. Pinnar, handduk att torka händerna i emellan osv. Det var kul. Ganska. Fastän jag inte är så förtjust i kinesiskt. Och jag klarade faktiskt att äta med pinnar! Men jag ver den som var sist klar men det spelar inte så stor roll.

(Här skulle det också ha varit en bild om inte jag skulle ha blivit mindre galen på datorn)

Nu ska jag äta "greek style yoghurt" med jordgubbssylt. Och sen gå och lägga mig.

Min kamera är sönder igen

Jepp min kamera är sönder så jag har inte haft lust att bråka med den och lägga upp några bilder. Och därför satt jag inte nåt inlägg heller. Nu ska vi gå och typ köpa ett nytt mattehäfte åt mig och imorgon tror jag vi far till melbourne museum. Albert är helt speedad nu så jag måste nog gå och uppfostr honom lite. Fast det låter som att Anni gör det. Eller iaf försöker. Goodbye

Koalor!

Idag har vi egentligen gjort ganska mycket.Genast på morgonen (genast och genast, först letade vi i kanske tjugo minuter efter Alberts keps som hittades i garaget) åkte vi iväg till Cape Woolamai och hajkade 8 kilometer. På den sista kilometern nere på stranden så skulle Anni och Albert förstås leka lite i stranden. I vågorna alltså. Sen kom det en ganska stor våg som kom högt upp på starnden och de förstod att springa lite uppåt. Men vågen kom snabbare än de hade tänkt sig och han sprang baklänges och föll förstås på rumpan rakt i vattnet. Och så hade han ju förstås med sig extra byxor men eftersom det förekom en liten diskussion om vad som skulle få vara med i väskan eller inte så låg de förstås i bilen.

På samma strand pågick VM i kneeboard. Ett nytt fenomen för mig. Och typ lika mycket puplik som på mina handismatcher. Men vi kollade ett tag och det var väl ganska intressant. Observera ganska.

Det kanske mest intressanta (söta iaf) var när vi var på "koala conservation center". Där fanns en massa koalor i träden. Eller i några träd som var inringade så att de inte skulle smita. Men det var ganska svårt att ta bild på dem men jag är ju ändå säkert den blogg i världen med sämst bildkvalité så ni får en bild ändå.


Koala.
Nu ska jag gå och lägga mig. Tror jag. Jag kanske surfar vidare lite först. Fast jag inte får.

Pingviner på Phillip Island

Vi är på Phillip Island nu (här fanns internet, som vi efter ett modemomstart fick igång) och har just kommit hem från pingvinsightseeing. Fast särskilt sightseeing var det väl inte. Men det påminde om Holmenkollen.
Man körde på en liten väg ute i halvt tomma intet. Plötsligt (plötsligt och plötsligt, efter en skylt) hamnade man på en rätt så enorm parkering. Efter det gick man in i ett stort hus med pingvinutsällningar, pingvinsuvenirbutiker och några matställen. Sen fick man order att sätta kamerorna i väskan (jag har alltså inga bilder) och sen vandrade man bara på långa typ "bryggor" ut mot en stor läktare vid stranden. Där satt man alltså och väntade. Det var väl mest den delen som var den Holmenkolliga delen av det hela. Och känslan av att det skulle ha kunnat vara SÅ mycket mer folk där. Sen kom det några små pingviner i flock. Efter det kom det med jämna mellanrum små flockar med pingviner. Gick man upp längs "bryggorna" så promenerade det pingviner bredvid hela vägen upp mot centret. Sen åkte vi hem. Men efter som ni inte fick se några pingvinbilder så får ni först som pausunderhållning se på en halvmisslyckad bild av en blomma.



Och sen kan jag berätta att jag hittade den där underbara väskan jag pratade om tidigare i en butik idag. Så jag köpte den förstås. Enligt mig är den helt oemotståndlig men bara för det behöver alla andra ju inte tycka det. Eller okej då, ni får inte dissa den. men så här ser den ut.

Suddig bild men för att få de rätta färgerna måste jag ta den så. Den är kanske inte riktigt min stil men so what.

Vi åker till Phillip Island

Vi kommer åka till Phillip Island över helgen så det kommer troligtvis inte att finnas internet där. Så jag kan inte blogga. Tror jag. Men vi ska fara och se på pingviner, koalor och sälar! Och bo i en av pappas arbetskompisars (igen dessa arbetskompisar) hus nära stranden. Kul! Men nu ska vi gå.

Jag kan t o m röra på huvudet!!

Jag är hur frisk som helst! Jag kan till och med röra på huvudet! Och jag har inte feber mera! Och jag har redan gjort ett kapitel matte idag och ett kapitel finska! Men annars har det inte hänt nåt kul. Jo, Anni sprang omkring här och sjöng ganska ljudligt på låtsasarabiska så det var väl ganska underhållande. Ett tag. Nu måste jag nog göra nåt med den här datorn så att den får nåt att tänka på. Den är på 2% av sin maxfart. Fast det är inte fart. Det är typ aktivitet. Eller hur hårt den jobbar. Eller nåt.

Men det är lite sorgligt för jag får inte gå ut i dag heller. Dessutom så REGNAR det!!! Det borde det inte få göra.

Nu minns jag vad det var jag hade tänkt skriva om. Här hade vi tänkt vara om inte vi var så sjuka och det inte var så dåligt väder...



Själva "Camp arean" är alltså där var det är vatten nu.
Så jag tror att det är bra att vi inte for dit. Det har nämligen regnat typ 370 mm på ett dygn. Coolt... Och alla människor har måsta bli utflugna därifrån med helikopter. Så om vi skulle ha varit där skulle det ha varit något väldigt bra att blogga om. Men det kanske inte skulle ha varit värt det. Fast att åka helikopter skulle ändå vara coolt. Men man kanske kan göra dte nån annan gång.

Men det är inte bara dåligt faktiskt att det regnar här nu. Jag skulle vilja gå ut nu när det verkligen regnar för det var så länge sen som det kom ofruset regn där hemma. Så jag har inte känt på regn sen typ Oktober förra året. Och det är verkligen sorgligt. Och jag vet att man inte skriver månader med stor bokstav i början men jag orkar inte ändra det. Och jag vet också att man inte skriver en mening som börjar med och. Eller, helst skriver man inte en mening som börjar med och. Men den regeln följer jag inte. Inte den om att man inte ska börja med men heller...

Fortfarande sjuk...

Jag är fortfarande sjuk. Men imorse hade jag bara 37.9 så det var ju positivt. Även om det är onödigt mycket enligt mig. Men idag kan jag röra mig, jag har till och med orkat bädda sängen och städa ett bord. så imorgon tänker jag vara feberfri. Punkt.
Och idag skulle jag kanske lyckas få min elefant klar. Jag har bara benen kvar. Men de är fyra stycken (konstigt om de inte skulle vara) så det lär ta ett tag. Fast jag kanske måste läsa klart min bok; en prinsessas dagbok, sjätte delen, på engelska. Men jag har läst den tidigare. Men om ni tänker dissa nu så minns jag faktiskt inte exakt vad som händer. Faktiskt.

Men nu ska jag göra nåt annat jätteviktigt.

Det tråkigaste som finns

Att vara sjuk. Men idag hade jag bara 38 så det går väl åt rätt håll. Efter att jag bloggade igår så nådde jag upp till 40.2. Jag tror att det börjar närma sig personligt rekord för mig. För tillfället har jag bara grymt ont i nacken. Och så lite i huvudet. Men det blir nog ganska tjatigt det här när jag bara skriver om hur synd det är om mig. Men det händer inte så mycket annat att blogga om direkt.

Då var det min tur att vara sjuk

Jepp, nu är jag också sjuk. Inte särskilt kul kan jag tala om. Efter att har ätit febernedsättande så är jag fortfarande uppe på 38.3. Ni vill inte veta vad jag har haft som högst, 39.8. Men jag brukar vara halvdöd i ungefär 1-2 dygn och sen är jag hur frisk som helst igen. Så jag hoppas på att jag följer gamla mönster. Som ni säkert kan ana har jag inte gjort så mycket. Steg upp klockkan tio och åt frukost, gick och la mig igen sov typ till ett, åt lite ris och  vindruvor, såg på film i två timmar. Och sen blev det nu. Och jag har fortfarande pyjamas på.

Jag borde vara i duschen nu...

....men jag ville bara skriva nåt litet först. Vi ska på Farmers Market i Yarra Valley idag. Sen ska vi till nån annan av pappas jobbkompisar på ett typ "poolparty". Hon har fyra flickor varav den yngsta typ som jag (enligt pappa, inte alltid bästa källan gällande sånt här).
Men nu ska jag i duschen för det låter som om nån kommer upp.

Nostalgi

Vi var och åt middag på en pizzarestaurang (som pappa för ett ögonblick påstod var melbournes bästa) och efter det åkte vi till Whitley där vi bodde när vi var här för sju år sedan. Jag vet inte om det såg ut som jag mindes det. Eller egnentligen vet jag, det såg mycket mindre och mycket skruttigare ut nu än jag tyckte det var för sju år sen. Men det såg nog ut som det skulle. Någorlunda.


Huset, sju år efter oss


Lekparken, där vi hängde typ varje dag i fyra månaders tid och jag dessutom haft femårskalas och sagt att alla flickor behöver fler par solglasögon (...). (Den var större, fick inte med hela i bild)


Famijen Palm. Från vänster, pappa Palm, barnet Palm och mamma Palm.

Sedan dessutom några bilder från när jag, Anni och pappa (sjuklingarna var hemma) var i stan.

En fin blomma på en inte lika fin bild. Inte ens mamma kom på vad den hette så den här gången får ni klara er utan namn. (Hmm Ellen, det brukar de måsta göra varje gång...)


En bro vid vilken vi fikade. Länge var namnet oklart "den kan vara Princes Bridge, men det kan också vara nån annan" sades det just när jag frågade, men pappa som sa det till mig hade.... spänningen stiger... RÄTT! Det var princes bridge.


Byggnaden vid Federation Square som jag hade tänkt rita av som bildkonstuppgift men jag blev tveksam efter att ha sett den "irl". Men jag ska nog klara det! För jag klarar ju allt.



För tillfället håller jag på med kroppen till min ljusgula elefant. Huvudet och öronen blev ganska bra. Hoppas att de andra delarna också bli någorlunda representabla.

Förresten så fick jag ett par beiga shorts på stan idag. Anni fick likadana. Så nu har vi exakt likadana shorts, jag är inte säker på om det är bra eller dåligt.


Nu ska jag endera virka amigurumi eller hänga på kpwebben. Jag vet vad den största delen av mina läsare vill att jag ska göra. Så jag gör väl det då. Lätt match för er!




Att skapa design är avancerat, men fisken är iaf klar

Jepp, att skapa design är ganska avancerat. Under processen så såg den ganska hemsk ut så nu har jag återgått till mitt ursprungliga tema. Men jag SKA få det ändrat. Jag måste få det gjort!

Min amigurumifisk blev klar så nu är det bara att leta efter ett nytt fint mönster att virka. Fisken påminner lite om ett flygplan eftersom jag inte är så bra på det där med sidofenor men den ser iaf inte död ut. Det är alltid positivt, att den lever. Att ta fina bilder av fisken kan jag garantera att är mycket svårare än av en sköldpadda. Jag fick fundera lite, det vra inte lika självklart att sätta den här som jag gjorde som det var med sköldpaddan.


Flygplansfisken granskar sig själv i spegeln.

Hihi, jag ar pa jobb!

Jag ar pa pappas jobb och som ni kanske marker sa finns har varken, a, a eller o. Oj,da! Blev lite lojligt... Ni far lista ut vad det ar det star. Jag lyckades inte byta header, den var fel storlek sa pappa far hjalpa mig nar vi kommer hem. Men jag ska klara det! Min fiskamigurumi ar nastan klar, jag ska bara sy pa ena sidofenan. Nar jag kommer hem och har lyckats sy dit den far ni bild pa den ocksa. Om jag inte har fatt spel pa allt som heter datorer da. Nu ska jag surfa runt lite. Snart ar pappa klar sa da ska vi se hur melbourne egntligen ser ut. City alltsa. Adjo!

Ändrade designen lite

Jag ändrade lite på designen. Tills imorgon ska jag fixa en ny header och hitta nåt som passar som bakgrundsbild. Men det där med header verkar inte så jättelätt men jag får väl bara hoppas på det bästa. Nu har jag fått order om att laga glass till efterrätt så jag ska väl ta och göra det.

Jajamen, då var den klar då

Nu har jag lyckats få min sköldpadda klar. Anni tycker att den ser död ut och om man tittar på den nära underifrån så ser den ganska katastrofal ut. Och under processen har jag lyckats inse att jag inte tycker om att stoppa och sy ihop amigurumis m.m. Men annars är den fin och jag har redan en till på gång. Det blir en fisk. Som är väldigt färggrann. Rosaröd, ljusgul och ljuslila... Men den ser redan ut som en fisk. Till skillnad från sköldpaddan.


Sköldpaddan har klättrat upp i limeträdet


Sköldpaddan doftar på en blomma


Och så en sista bild på sköldpaddan med en nerfallen blomma

Bilderna var tagna med mammas kamera. Men nu ska jag fortsätta med fisken.

Nu är alla delar klara

Nu är alla delar klara. Då finns det bara två problem kvar, stoppning och hur jag ska lyckas få ihop dem så att man inte behöver ha forskat om amigurumi i flera år för att förstå att det ska föreställa en sköldpadda. Fast egentligen tror jag att jag klarar av båda ganska bra.


Nu har jag dessutom drabbats av en akut amigurumisjuka och har både lånat en bok från biblioteket om amigurumi och suttit och surfat på miljoner av bloggar med gratis amigurumimönster och helst velat göra alla. Men i väntan på stoppningen tror jag att jag ska satsa på en anka. Eller en nalle. Eller lilla my. Eller virkade muffinsar. eller virkade chokladpraliner. Jag kan inte bestämma mig!!!!

Det blev bacon och ägg!

Vi åt rostat bröd med bacon och ägg till kvällsmål. Väldigt gott faktiskt!
Jag har inte haft så mycket att blogga om idag, vi har inte gjort typ nånting. Förutom att jag har spelat in när Albert har spelat in en musikvideo med Anni. Men mamma är typ förkyld eller något, därför har vi inte varit på något av våra vanliga "äventyr". Men jag har börjat virka på min amigurumi som jag har i handarbetesläxa och har gjort typ två av fem delar eller något liknande. Så det kommer nog att bli något. Till skillnad från alla andra amigurumin jag virkar, kommer till halva, tappar inspirationen, sprättar upp. Om ni är riktigt snälla och beter er någorlunda fram till dess att den är klar kanske ni kan få se en bild.

Dessutom har jag skrivit rent hela mitt hissaprojekt och insett att jag behöver ungefär hundra gånger mer fakta (okej då, drygt en halv sida) än jag redan har så jag får väl börja forska på nytt. Fast det hade jag nästan räknat med.

Nu kommer pappa hem och jag ska gå och lägga mig. Jag vet, ganska tidigt men stiger man upp halv sju varje morgon så måste man gå och lägga sig.

Jag har inte ens drömt nåt kul!

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om nu. Fast jag hittade en bild på en av mormors blommor bland mina foton i iphoto som jag lekte lite med. Så den får ni nu också se. Oavsett ni vill eller inte.

Som ni märker har jag hittat redigeringsfunktionen. Eller, jag visste att den fanns och har använt den med farmor men jag har inte gjort nåt åt mina egna bilder i den. Jag tror jag ska börja med det för jag är så dålig på att ta raka bilder så dem kan jag alltid räta upp INNAN jag lägger ut dem. Tidigare har jag ju lagt ut dem sneda och kanske om jag har haft tid, rätat upp dem efteråt. Men det ska det bli ändring på!! Kanske...

Picknick och fotografering av blommor

Vi var ute på picknick nyss. Till en park kanske en kilometer härifrån. Det finns rejält med sådana små parker utströsslade här. Själva picknicken var det väl inget speciellt med men jag fotograferade lite med mammas kamera och har två bilder som jag själv tycker blev helt okej. Blomman heter Afrikas blå lilja.





Mornington (Com)Peninsula

Det var egentligen igår men jag bloggade inte på kvällen så jag lägger ut det idag istället. Och det heter egentligen bara Mornington Peninsula men vissa i vår familj säger Compeninsula.

Vi åkte dit genast på morgonen (sen förmiddag för min del...) och hamnade vänta i lite bilköer (förstås). När vi kom fram gick vi genast och åt. Gott! Glass till lunch är det inte så ofta man får! Sedan började det förstås regna och blåsa jättemycket. Annars skulle det u inte bli som vanligt... Fast ibland har vi faktiskt också fint väder. Fast nu kändes det mest som om vi var och seglade. Pappa sa förstås hela tiden att det nog blir bättre, vi går och promenerar som vi hade tänkt men jag är glad att vi inte gjorde det. Istället åkte vi lite längra ut på udden och såg en stenformation som heter London Bridge. Kul. Fast regnigt och kallt. Jag hade nämligen bara korta shorts på mig för det var typ trettio grader när vi for härifrån. Sen gick vi till en till glassbar. Och åt mera glass.

Det blev inte särskilt bra skrivet det här nu men ni får stå ut. Mamma säger nämligen att jag måste gå och laga spenatsoppa med henne eftersom det var jag som ville ha det. Fast jag är jättenöjd nu för jag har lyckats koppla ihop min klumpeduns-dator vars skärm inte fungerar till en projektor så nu bloggar jag på storskärm...

Förresten så har jag hittat ett nytt kuligt engelskt ord! Rumpus! Enligt google translate betyder det bråk men eftersom det var namnet på ett av rummen i en husannons så betydde det nog inte bråk i just det sammanhanget. Om inte det var ett bråkrum...


oj nej, vad sned horisont. men mamma har tagit den.

Poolparty....

Det var kul. Ganska kul i alla fall. Fast mot slutet var jag halvt död. Man är det klockan 9 om man har vaknat 5.40. Jag är det i alla fall. Men idag vaknade jag förstås också tidigt. Inte lika tidigt egntligen, först tio före sju...

Ska bli lika varmt idag som igår. Vi hade tänkt gå typ på stan eller handla och så fick vi tips om en marknad men när det är 29 grader varmt kommer marknader inte riktigt till sin rätt. Så att säga...

Nu lät det som att nån annan började vakna. Då kanske man får frukost! Nu kanske ni undrar varför det enda jag skriver om på morgnarna är frukost men det råkar vara så att det är typ det enda som kretsar i min hjärna. Frukost, frukost, frukost......

Väldigt fult ord förresten. Om man kollar på det länge.

En väldigt sandig strand

Vi kom nyss hem från stranden. Allt är sandigt. Men det är nog egentligen enda nackdelen med att vara på stranden. Det var superskönt i vattnet. Det är lika varmt här som igår. Nu ska vi äta nåt och klockan fyra ska vi uppenbara oss på "poolparty" hos en av pappas arbetskompisar (jag vet, mycket snack om dem nu men de är typ de enda vi känner här, jag bjöd dem på mitt femårskalas, vi bodde ju här då också.).

Maten verkar vara klar så jag tror jag måste gå. Fast först ska ni få en bild! Som mamma tagit...

Undrar var för jag alltid vaknar så här tidigt..

Jag vaknade tjugo före sex idag. Fast jag steg inte upp förrän klockan kvart före sju. Mamma påstår att det blir ljust då så man får stiga upp. Jag är jättehungrig idag igen så jag ska gå och äta något.

Igår var vi och åt glass!

Som ni märker så har jag inte så mycket att säga.

Jag har hittat min protractor!

Jepp. Men nu undrar ni nog vad en protractor är för något egentligen. Det är det engelska ordet för gradskiva men jag tycker mycket mer om att säga/skriva protractor. Det låter roligare. Fast vi kallar den traktor.... Och det är otroligt hur litet utbudet är. Vi letade hur länge som helst. Vi hittade (/pappas jobbkompis talade om för oss att det fanns) ett köpcenter på gångavstånd. Så vi promenerade dit i hettan. Där hittade jag dessutom en underbar väska som både jag och mamma tyckte om för ovanlighetens skull. Så jag tror jag ska köpa den.

Jag har stått med Albert på gården idag och slängt bollar. Till varandra nog. Vi har bara en gång slängt över den till grannarna. Det var i samarbete kan man säga. Albert slängde den jättesnett och jag räddade med foten så att den studsade ut över staketet. Och det råkar vara så att det är en tom tomt bredvid men ett två meter högt staket. De håller på och bygger nånting där (hmmm... möjligtvis ett hus) så det är ett två meter högt gallerstaket från vägen också. Så Albert (som är mindre) fick krypa under (i sanden, förstås med en ny blus) och hämta den... Men vi fick tillbaka den. Och nu spelar Albert fiol ute på verandan och mamma sitter där och stickar och pappa grillar. Och det är precis passligt varmt. Helt okej...

Jag har inte sovit så här länge på flera år!

Tror jag. Men jag sov iaf typ 11 och en halv timme. Om man inte räknar med mitt lilla stopp på toaletten klockan 4. Men det gör man inte. Nu måste jag väcka resten av familjen. Jag vill ha frukost!! Vilken överraskning...

Jag ska fortsätta mitt skolarbete idag. Dagens höjdpunkt blir att gå till "centrum" (världens pyttellilligaste, ungefär som ostari) och köpa en gradskiva. Eller kanske inte höjdpunkt. Vi hittar säkert på nåt annat kul. Vet bara inte riktigt vad det var vi hade planerat. Kanske att gå till parken. Varje gång vi kommer utomlands blir vi alla (barn) ungefär tre år barnsligare och måste nödvändigtvis leka i varevigaste park man kan hitta... Detta gäller främst Anni... Men jag ska nog inte skylla ifrån mig. Leker nog själv också ganska glatt...

Nu ska jag i alla fall väcka de andra. Eller gå upp och se att de sover och sen inte väcka dem för att jag tycker att de borde få sova.

Förresten så fick vi jordgubbar!

Vi fick jordgubbar!


Vem äter upp MINA jordgubbar!? Fast de var inte mina. Men jag hade kanske spanat in just den där... Man vet ju aldrig.

Några oslobilder jag inte hunnit ladda upp

Jag har inte haft så mycket tid att blogga sen jag kom från Oslo så här kommer några bilder.


"Man tager vad man haver" I brist på annat fick ett fönster agera skafferi. Ett fönster som drog så att det var rejält kallt där...

Inne i stan fanns det fyra motorsågade statyer av skidåkare. Här är tre av dem.






Den fjärde statyn var "under byggnad" så jag tog inget foto av den. Det var en blivande Marcus Hellner.


Jag tog inte så många bilder där så de här var nog de enda "representabla".

En papegoja utanför fönstret!

Ja, vi spelade piano med Albert och så hörde vi att något kvittrade och tittade ut och där satt en papegoja!



Bilden är ganska suddig eftersom jag tog den genom fönstret men med viss talang kan man nog hitta en papegoja.

Jag har vart vaken i två och en halv timme...

...och klockan är sju. Lite över. Men iaf. Men jag har faktiskt legat i sängen hela tiden. Med lampan släckt. förutom nån gång kring klockan sex som jag läste 23 sidor till historia provet. För jag har inte haft det ännu... Men jag har inte riktigt hunnit så att säga. Min plan är att jag ska ha det imorgon (fredag). Fast vi får se vad läraren (mamma) säger. Och rektorn (pappa kallar sig för det nu när vi har skola hemma)! Men jag har en känsla att det nog kommer gå igenom.

Här finns ett långt skrivbord. Snarare två bredvid varandra egentligen och där sitter nu mamma och jag som är de enda vakna bakom en varsin datorskärm... Det är det som är den "moderna generationen" eller vad det nu kallas. Alla andra sover alltså. Det är ett under hur de klarar av att sova så här länge.

Förresten! På flyget så jag filmen Tangled (typ Trassel på svenska tror jag) och den var verkligen värd att se. Sen började jag på tre andra filmer också men gav upp efter typ fem minuter. Inte för att det var nåt fel på själva filmen utan för att jag inte orkade sitta och se på något. Typ.

Nu måste jag försöka lura till mig lite frukost. Fast det kan nog bli svårt.

Framme!

Nu är vi framme här och har fått huset introducerat för oss. Det är pappas arbetskompis hus som vi får hyra. De bor nån annanstans. Jag har inte riktigt nån koll på nånting just nu och fram för allt inte klockan. Eller jag ser ju att den är 21.10 här och lyckas förmå mina geniknölar att komma fram till att klockan säkert är 11 i Finland nu. Ni äter säkert lunch i skolan!

Vixan skulle älska det här. Allt heter Victoria. Eller allt och allt. Den del av landet vi befinner oss i och så finns det dessutom en stor marknad inne i stan som heter Victoria´s Market (Victorias marknad).

Jag är jättepigg men det är ju kväll här så jag måste gå och lägga mig. Snart. Först måste jag äta något för att inte bryta ihop.

Alla väskor kom fram. Och jag lyckades sova kanske sex timmar på flyget. Helt okej. God natt/dag!

Kvällsbön i högtalarna

Det kom det nyss. Inte så ofta som man annars hör det. Vi är alltså i Abu Dhabi. På flygplatsen. Albert ser på fotboll på en tvskärm och håller nu på att ta reda på vilka lag som spelar... Mamma fixar något med facebook (tror jag) och Anni skriver resedagbok. Eller nej, hon sa att hon skulle göra det men efter en närmare koll så läser hon bok och äter smörgås.

Konstaterade på vägen hit att nu ska vi ombord på sista planet och där kommer vi troligtvis att få mat nu genast. Sen blir det natt och vi ska sova. Efter det får vi troligen frukost och sedan landar vi. Då är klockan sju på kvällen i Melbourne så då ska vi sova en natt till. Skönt... Jag är jättedålig på att somna på udda tider och i flygplan.

Pappa vill ha datorn nu så jag får väl ge med mig och äta lite choklad istället.

På flygplats nr 1

Vi sitter i gaten nu och väntar på att få gå ombord. Steg upp klockan halv sex imorse. Skönt! Pappa konstaterar nu att dagens höjdpunkt blir att se hur Abu Dhabis flygplats där vi ska mellanlanda ser ut. Snart blir det boarding. Tror jag. Hoppas jag.

Jag som skrev att vi skulle vara i Australien när jag bloggar nästa gång men så blev det alltså inte. Vi är framme imorgon! Men det känns konstigt. Och så kommer jag säkert dö av tråkighet åtminstone några gånger under färden...

Nu ska vi börja gå tror jag.

Hemma... Tills imorgon!

Kom hem igår kväll. Jag hade tänkt blogga men det blev inget av det. Det var otrolig stämning i Oslo. Allt handlade om en enda sak. Vm. Nu håller jag på och packar. Och ja, jag fick tillstånd att blogga.

Hoppas att ni fortsätter läsa även om jag inte har skrivit på länge. Nu kommer det nog att återgå till den vanliga mängden inlägg igen. Förutom nu ca. ett dygn då jag ska flyga. Till Australien. Nästa gång vi ses är jag nog där. Nu blev det så där konstigt igen. Vi ses ju inte. Men hejdå!

Packat och klart!

Ojsan! Det kanske heter klappat och klart och inte packat... Har laddat med att se på otaliga intervjuer med svenska skidåkare. Inte så mycket på finska. anledning 1: Det är på finska. anledning 2: Jag  vet ingen bra sajt att se dem från. anledning 3: Jag hejar mer på Sverige. anledning 4: Svenskarna har ofta positivare inställning så det är roligare att se på. Men det är nog kul när finnarna vinner!

Vill ni förresten höra ett skämt som jag kom på här en kväll? So what om ni vill eller inte. Det kommer. NU! Det var ett gäng som stod och frös. Det var Haag, det var Ingemarsdotter och de(t) var K(/k)alla. Troligtvis fattar ni det inte men kämpa med det.

Förresten så lär blogg.se ha haft problem. Se länken: http://blogg.se/driftmeddelande-0. Troligtvis blev det ingen länk men kopiera in den i adressrutan så lär det funka.

SVENSKT VM-GULD!!!!

TILL CHARLOTTE KALLA! Det är hur bra som helst. Kalla och Ingemarsdotter tog guld i parsprinten. Så nu ska jag dit imorgon och se när de tar guld i stafetten. Kanske inte. Men det hoppas jag förstås. Men för att överhuvudtaget komma till Norge ska jag packa nu. Förstås. Vad tråkigt. Men i Norge blir det nog kul så jag får väl försöka stå ut med packandet...

Lite allmänt struntprat om skidåkning

Ska snart fara till kören. Har nu gjort kortet och dessutom sett på skidåkning lite samtidigt som jag läste lite finska och tagit bort mitt nagellack och ersatt det med ett genomskinligt.

På tal om skidåkning så vann Matti Heikkinen från Finland! Det är pretty otroligt! En FINSK VM-MEDALJ!! Av MATTI HEIKKINEN! Han som i en lokal tidning var tippad som "Kan skom vanligt komma på alla placeringar mellan 1-80". Nu blev det alltså 1. Bättte det än 80. Fast synd att sämsta finsk (typ 16) blev bättre än bästa svensk. Sverige har gjort bort sig lite i de två senaste tävlingarna.

Tyvärr måste jag gå nu. Hej!

RSS 2.0