Nej men hej!

Er har jag inte sett på länge!
Nä jag skämtar förstås. Jag har nog sett de flesta av er ganska nyligen. Eller hört av er eller något. Jag skrev så egentligen bara för att jag inte kom på något bättre.
Idag har det för en gångs skull varit en ganska vanlig dag. Alltså en dag som följt läsordningen. Annars så vet jag nog inte om den varit så vanlig. Jo, när jag funderar så har den. Vi har ägnat oss åt lite festishumor och allmänt bara fnissat hela dagen. Alltså som vanligt. Och retat killarna lite. Det är också som vanligt.
Ska fara till musiklabbet ikväll. Helt så där typ kul men det är jobbigt att behöva fara iväg nånstans.
Nu ska jag, åtminstone enligt vissa för dagen hemmajobbande föräldrar, sätta på potatis. Så jag gör väl det.

Bläckfiskräddaren

Jag har räddat bläckfiskben idag. Fast om vi tar det från början skulle åhöraren kanske främst reagera på att jag har brutit av bläckfiskben idag. Den var av trä. Under produktionen så föll ett och ett halvt ben av. Översättning för normalt folk: ett ben föll av helt och hållet och ett föll nästan av. Jag tror jag var lite för frenetisk i mitt sågande för Wilma klarade av att såga ut samma figur, bläckfisken, och den var hel och välbehållen och dessutom ganska snygg när hon gjorde det. Jag kanske måste öva lite. Träslöjd är ungefär så där som bildkonst. Jag är liksom ganska dålig på det.
Kanske det påverkade mitt sågande att jag har varit arg hela dagen. Jag har riktigt måstat sitta och hålla i mina nerver med bara händer för att de inte skulle tappas och göra så att jag råkar smälla av en atombomb eller något i den stilen. Över några idioter.
Det jag egentligen funderar på mest nu är varför det ligger framme en påse hamburgarbröd på diskbänken. Svenska hamburgarbröd dessutom.
Nu blev jag glad! Så jag tror jag ska passa på att göra något. Men jag säger inte varför. Bara Beckis vet. Och det var en väldigt töntig grej som har att göra med mitt hemliga yrke.

Fnisserakatt

Rubriken har inte så jättemycket med inlägget att göra egentligen men det står ju för fnitterattack och jag lever ju typ en.

Igår började dagen med att jag blev väckt mitt i ett indiankrig som fick ett lyckligt slut. I min dröm alltså. Vi städade hela morgonen. Jag stod för dammtorkningen. Intressant eller hur. Skidade till Turholm efter det och jag var helt slut. Att inte träna på en och en halv vecka gör att ens kondition sjunker ganska dramatiskt. Så det är onödigt att testa hemma. Tjugo minuters klädbyte och duschning och in till Kiasma med Beckis och Lena. Efter det turkisk restaurang på Eriksgatan, nästan i Turkiet alltså.

Idag handisturnering nånstans inne i de västnyländska skogarna, det enda föräldrarna diskuterade, var vad de egentligen gjorde mitt i skogen klockan åtta en söndag morgon. Det gick ganska absurt dåligt för mig. Typ en halv miljon fel och passningar ut i skogen. Men det var ganska trevligt.

Nu bastu. Tror jag. Sen middag och efter det stupar jag i säng.

Musigt

Jag är helt oinspirerad att blogga. Egentligen. Men det måste ju få finnas såna dagar också. Ska se på en film ikväll tror jag, Iris.

Ska till träningarna nu men får inte träna, hoppas jag i alla fall får spela på söndag då vi har turnering.

Och typ, ha en trevlig fortsättning på eftermiddagen.

Snart blir jag nog världskändis!

Undrar vad jag ska säga när alla paparazzis jagar mig?
Det där var bara överdrifternas drottning. Men jag har gästrecenserat på boksystrar.blogg.se. Länk till självaste recensionen här. Känner mig ganska stolt egentligen. :D Men jag är lite överenergisk idag. Om man säger så. Skrev ett prov idag. Grammatikprov på kanske sju minuter. Inte onödigt svårt.
Vad tycker ni? Ska jag åka hemifrån 40 minuter innan jag ska vara på brändö eller 28 minuter innan. Förra veckan for jag 40 minuter innan. Då hann jag tjuvkika in i ganska många lägenheter medans jag väntade men jag kanske gör det idag med. Har som sagt inte bestämt mej ännu.
Anni är helt övertygad om att jag ska ge datorn till henne. Jag är helt övertygad om att jag inte ska det. Allt är alltså som vanligt!

"Jag vill ha gammal glass,

gammal glass, som finns i frysen utan lock" Sjungs till melodin från Veronica Maggios "Gammal Sång".

Åt lite gammal glass just. Eller som mamma kallade det, vardagsefterrätt. Lite tuggummismak kanske, men gott.

Har städat mitt rum nu på eftermiddagen. Det var helt otroligt hur mycket städigare det blev! Ett gott råd är dock att inte öppna precis alla lådor med så mycket schwung för det kan hända att man blir överraskad av plötsliga tsunamivågor i fast form.

Hostar fortfarande som en galning och pappa säger att jag kanske måste bli hemma imorgon också. Då hinner jag i alla fall utforska facebook till dess brister och gränser. Fråga Beckis om det är så att ni inte förstår vad jag menar. Hon kan säkert berätta ...

Funderar på att göra en virkad mössa med virkade slalomglasögon färdigt fast i mössan. Det känns tyvärr som om det inte är helt min stil. Wilma kanske vill ha en?

Min karriär som gitarrist tar fart och jag kan ända till nummer fyra i suzuki-boken. Den bästa är nog ändå tant-rudy-sången. Som egentligen heter Tant Ryde men jag tycker att tant rudy låter gulligare så jag satsar på det.

Fixade som ni kanske redan har märkt en facebook-gilla-knapp för varje inlägg. Pappa fixade. Han tror att han är min marknadsföringschef. Men han sköter det bra om han är det. Om man nån dag har väldigt många besökare är det bara att fråga pappa vad han har ägnat sig åt. :)

Mamma sa ...

... att jag inte fick se på tv så mycket idag. Så jag har bara sett en och en halv timme på tv. Jämför med igår, tre timmar.
Däremot har jag lyssnat på radio. Coolt va? Tills P3 morgonpasset bestämde sig för att ta slut och den här lilla maskinen, i folkmun dator, bestämde sig för att den inte hade lust att öppna sändningar från P3s arkiv. Då blev jag sur och lagade pasta och tittade på så ska det låta istället. Det var en mycket konstruktiv lösning på problemet tyckte jag faktiskt.
Om alla där ute nu oroar sig för det här med moderna ungar som inte gör annat än ser på tv så kan jag gladeligen berätta att jag har hunnit göra vartevigaste en läxa som jag har. Inte bara de till den här veckan eller så utan alla. Och att jag just nu läser om Guido från Arezzo på wikipedia. Alltså inte så där för nöjes skull, så nördig är jag inte, det är till mitt historiaprojekt. Jag har nämligen lite brist på fakta om notsystemets historia. Liten vink: det är nu ni ska säga att ni har en lättläst bok för barn om den klassiska musikens historia som ni gärna kommer och för till mig redan idag så att det inte ska vara så svårt för mig att hitta fakta. Eftersom jag är lite förkyld och allt. Och så passar ni på att ta med er några plattor choklad för jag tror inte jag får ta från mammas och pappas gömmor. Ytterligare en sak jag ska ändra på som president.
Mamma ringde just. Samtalet började med att jag tappade telefonen i golvet ganska brutalt. Den gick inte sönder eller så men mamma sa att det skramlade ganska bra. En liten stund senare tryckte jag i misstag bort henne. Mycket lyckat samtal alltså. Hon upprepade faktiskt det där med att jag inte skulle se mera på tv. Så jag kanske inte kan göra det. Eller så berättar jag bara inte allt jag har sett på. Det är också en lösning.
Undrar om nån blir sur om jag äter upp alla tortillabröd? Jag har nämligen ett nytt favoritmellanmål i och med nudelbristen hemma hos oss. Quasedillas. Som helt säkert inte stavas så där. Men det påverkar inte smaken. Tricket är mycket ost. Och att inte bränna dem. Den senaste fick en aning mörkare nyans än planerat. Om man ska säga det diplomatiskt. Vilket man ska.
Det är jättemycket snö ute. Säger vi. Tänk om hela världen drunknar?
Och det ska komma en solstorm det sa dom (dom, officiellt ord, inte slang, som sagt) på radion. Ett mycket pålitligt radioprogram. De sa också att man inte skulle skjuta in spikar med spikpistol i huvudet och att man bara skulle använda hammare. Nåt annat minns jag inte. Jag har osm sagt väldigt selektivt minne. Och selektiv hörsel. som vissa andra. Men det ska vi inte gå in på för då blir Ville sur på mig igen.

Sjukdag

En ovanligt sympatisk sådan dock. Jag är hemma från skolan och har virkat, spelat gitarr och piano och sett på tv (P3 Guld och Fixa Rummet). Mitt virkningsprojekt är efter mönstret för "Japansk Docka" ur Mia Bengtssons bok Virka Roliga Amigurumis men min variant är inte liten och söt utan snarare ganska ful. Lite smutsgråa färger, olika tjockleks garn och dessutom en hatt som ser ut som en ufo. Men jag har fortfarande hopp! Det kan bli precis vad som helst men det ska bli ganska intressant att se vad det slutligen blir att se ut som.
Jag trodde att alla mina kompisar som var intresserade redan hade en blogg men icke, tre stycken har jag hittat idag. Mylifeasfreja, EllenGranfors och Ullisasblogg. Alla andra som jag följer finns redan i sidomenyn.
Anni kom hem nu och har säkert haft en dålig dag eller något för hon har skrikit åt mig oavbrutet sen hon kom hem för tio minuter sen. Nu fick jag skäll för att jag inte har frågat hur det var i skolan och hård argumentation om att hon ska ha datorn samtidigt som hon ska plugga och att det nog går bra att plugga ändå. Jag ska tydligen förhöra henne på Europa. Det blir kul! Ni kanske minns sist det hände...

Oljud vs. Tystnad

Egentligen har jag inte gjort någonting idag som skulle vara värt att skriva om. Igår i sin tur så hade jag så mycket att jag inte kunde bestämma mig och så blev det som den där åsnan mellan höbalarna eller vad det nu var.
Idag är jag ganska förkyld och har bara varit hemma. Läst en bok, sett på tv virkat. Det mest meningsfulla jag åstadkommit är att skala potatis. Jag menar, intresseklubben flyger inte direkt ur soffan. Plus att jag har skurit morötter. Ungefär lika intressant.
Ändå har jag haft en ovanligt skön dag. Resten av familjen har varit och skidat eller nånting hela eftermiddagen så jag har fått spela piano utan att nån säger att jag spelar fel eller "går den verkligen så där?" eller nu måste nog Albert också få öva. Plus att jag har fått lyssna på mina favoritlåtar som resten av familjen inte egentligen har något emot men som de nu efter fyra år (de mest långvariga och bästa) har tröttnat på. De brukar egentligen tröttna redan efter en vecka för jag är en sån människa, att har jag en favoritlåt så kör jag i princip bara "repeat" på den tills jag efter några månader hittat en bättre. Så egentligen förstår jag de som tröttnar. Jag tröttnar ju själv också efter ett tag. Av någon anledning är jag ändå uthålligare. Kan ju bero på att det är jag som väljer låtarna.
Det är inte så att man inte skulle få spela piano här hemma heller, men det är alltid någon annan som spelar nånting så den minuten som ingen spelar är man kanske inte alltid så sugen på att lyssna på musik längre och njuter bara av tystnaden. Som dock inte varar länge.
Nu är det tyst eftersom hälften ser på tv och andra hälften sover, jag borde höra till den senare halvan men är ganska bra på att dra ut på saker och ting.

Einstein löser stora gåtor

Jag fattade hur jag ska göra för att lösa problemet med att det inte går att blogga på iPad. Det är bara att stänga "redigeraren" som vanligtvis ligger mellan rubriken och inlägget. Det där var resten av världen säkert mycket intresserade av. Imorgon har vi presidentval i skolan och som vanligt går ingenting ens nära efter vad som står i veckoschemat. Jag tror inte att vi har en enda "normal" vecka i vår klass. På hela läsåret alltså. På unkan fortsatte vi mest med att fnissa om det var någon som undrade. Beckis kan säkert berätta närmare ... :) Plus spelade lite blokus med Freja och Anni så att jag nästan kom försent till min pianolektion. Det kändes mycket lyckat. Ska nu städa. Säger mamma. Tyvärr har jag lite ont i halsen så jag kan inte skrika emot. Synd för alla andra också ... (Lite störande att det inte blir mellanrum mellan raderna på den här datorn men det kan ju hända att det är det på era, jag vet inte, jag har nämligen ganska många stycken men det syns aldrig från den här datorn)

Metrofnatt

Vi sitter på Metron nu. Vi är jag, wilma, Beckis och rose.
Just nu fnissar ingen men Wilma har fnissat precis hela dagen. Det räckte att man sa typ matteprov så fnissa hon i fem minuter. Och Rose fnissade med henne för hon kunde inte hålla sig. Jag fattar inte hur man kan fnissa åt matteprov!!! Det är ju typ det mest allvarliga som finns... :DDDD
Nu ska jag umgås med omvärlden.


Dom e fina!! Säger vi

(Citat av Wilma)

Wilma är hos oss. Vi har just gått igenom typ varevigaste en tidning sedan 6 januari för att hitta bilder på presidentkandidater eftersom vi hade det i läxa. Vi lyckades ganska bra. Ganska vi hittade inte en endaste en bild på Timo Soini och bara en med Sari Essayah.

Hej! Det är kul! :) (Också det av Wilma)

Till rubriken. Nu kommer en fin bild från vår lägerskola i höstas.



Personligen tycker jag den ser ut som en hängmatta för älvor. Men som tidigare nämnt så har jag ganska livlig fantasi.

Morgon

Det är morgon nu. Och klockan är ganska mycket. Jättemycket. Bussen går jättemycket snart. Måste gå.

Varför snöar det inte under tak?

Jag stod på ute på metrostationen och såg att det snöade. Efter en stund började jag fundera över varför det inte låg snö på marken när det hade snöat hela dagen. Tänkte att det kanske var för att det var så små flingor.
En stund senare insåg jag att jag stod under tak. Kände mig ganska korkad ...
Ångrade förresten ganska mycket att jag inte hade kameran med. Jag funderade här för någon dag sedan att jag borde börja ta med kameran oftare och ta foton till bloggen. Just idag bestämde jag mig för att inte ta med den. Men som alltid, idag skulle jag ha behövt den! Jättetypiskt.

Pappa pratar om futurum preteritum och berättar att det inte finns något sånt. Nu kommer säkert alla att komma ihåg det och skriva det i nåt prov och sen komma och skylla på mig. Får väl skriva en liten skylt på min blogg där det står att jag inte tar ansvar för missförstånd gällande grammatikregler. Eller att jag "avskriver mig allt ansvar" gällande missförstånd.

Nu ska jag läsa på mitt mycket hatade finskaprov, tänkte skriva älskade men insåg att det skulle bli lite fel.

Grattis förresten på födelsedagen Johanna!!

Slapp eftermiddag

Men jag ska plugga till finskaprovet tillsammans med Beckis nu. Är hos henne nu förresten och ska till musiklabbet sen. Texten blir kanske lite konstig men jag försöker frenetiskt använda Beckis nya blogg.se-iphoneapp. Och jag tror jag lyckas!
Annars så hade vi skrinning på gympan och framtidsverkstad. Just nu ser vi på någon slags dokumentär om skolsystemet i Sverige och äter vindruvor. Oj då, skrev först att jag äter vindrutor.

Om bilden, jag ville sätta nån bild men jag visste inte vad jag skulle ta av och kunde dessutom knappt använda den här...


Julklappspåslakanen

Nu har jag julklappspåslakanen bäddade i sängen. Ni är säkert jätteintresserade men så här ser min fina säng ut nu.




Mamma tog bilderna för när hon såg hurdana jag tänkte ta (likadana typ) tyckte hon att hon kunde ta bättre och sen tyckte hon dessutom att den sista bilden var absolut nödvändigast.

Min facebook-uppkopplings-grej-eller-vad-det-nu-var funkade faktiskt!! Det tyckte jag var ärligt talat var ganska förvånande.

Det här känns lite läskigt...

Om det funkar som det ska borde allt jag skriver komma upp på min facebookprofil genast. Om det funkar. Ganska skrämmande. Men kul.

Idag har jag inte egentligen gjort något viktigt. Förutom att jag pratade oavbrutet från halv fyra till fem och dessutom typ hoppade upp och ner hela tiden. Förutom när jag satt i bussen. Då vickade jag på benen så att hela bussen skakade istället. Hela bänken menar jag. Kanske det kändes som om hela bussen skulle ha skakat för de som satt närmast om man tänker efter (Wilma? Var det skönt?).
Plus att jag så där lite milt förstörde en av mina kompisars hela liv. Jag tror dock att hon kommer över det. Hoppas. Jag vet att hon gör det. Dessutom ser hon inte det som mitt fel utan snarare Supermans. Och Vårmänniskans.

Pappa försökte aktivt få mej med i en diskussion om hurdan motorsåg han skulle köpa. Jag var totalt ointresserad. Helt jätteointresserad.

Nu ska jag fundera på hur jag ska prioritera min dyrbara kvällstid. Se på första avsnittet av ponnyakuten säsong tre eller fortsätta slösurfa. Eller virka.
Egentligen vet jag vad jag skulle vilja göra men jag tror det är för ansträngande för min aningen överansträngda hjärna. Dessutom måste jag spara på kapaciteten för vi har finskaprov på onsdag.


Hemma hos oss

Här är ganska mysigt och vi har bara hunnit gräla en gång den här morgonen. Anni är förkyld och ligger och sover och jag önskar att jag också skulle vara så där lite förkyld så att jag inte heller skulle behöva gå någonstans. Fast jag har ganska mycket intressant att diskutera idag i skolan...
Bussen går om typ tio minuter och här sitter jag så jag får sätta lite sprutt på tror jag.

Jag tycker redan synd om mina kompisar!=)

Jag fick en bok i födelsedagspresent. Typ hur man gör alla möjliga coola saker. Till exempel hoppa med fallskärm från flygplan eller störta snyggt. Eller kanske hur man lagar mat i diskmaskin. Att måla en konstfull bil kanske. Sätta upp en tygtapet. Dansa charleston. Vända en dödlig asteroid.

Jag tror det här kommer att bli min stora hobby ett tag fram över. Läsa om alla coola saker alltså. Inte göra dem. Som liten feg laglydig nörd skulle det bli mot mina principer att testa dem. Jag skulle alltså inte våga. Men det kan ju ändå vara kul att läsa om allt sånt där. Och jag har en känsla av att jag inte är den enda av mina kompisar som ägnar sig åt sånt ...

Födelsedagspresenter del 2

:DDD

Hade typ minikalas med tre kompisar igår kväll och fick några presenter. Fascinerande skillnad mellan vad man får av kompisar och vad man får av släktingar.


Fick dessutom ett halsband som jag hade på mig när jag tog bilden och förstås inte tänkte på att ta av så det kommer på nästa bild istället.


Snyggt va?? :))

Cupcakes igen







Bildkvalitén är som vanligt. Dålig.

Kan ni gissa vad det här ska föreställa?



Nu över till träningarna

jag är hos Wilma och ska snart fara men jag är inte alls i harmoni med den här datorn. Den gör hela tiden allt möjligt konstigt som jag inte fattar varför.

Jag har kommit på att jag måste öva piano när jag kommer hem. Intressant eller hur. Jag fick Änglamark till läxa igår på lektionen och vet ni? Min korvgryta blev ätbar!

Annors bara

Är typ på väg till Wilma nu. Ska via posten bara och hämta ett brev. Allt är ganska som vanligt här skulle jag vilja påstå. Inte så mycket att säga alltså.

Läste slut en bok jag trodde skulle vara jättebra igår. Vet inte om den uppfyllde alla mina förväntningar. Kanske borde läsa den på nytt och se om jag kan leva mig in i den bättre då.


Födelsedagspresenter

Det här är mina födelsedagspresenter. Jag fick ju ett ridspö också men jag blev helt galen när jag skulle ta foto på det för det var alldeles för långt. Plus nu precis en torrdräkt, men den har inte anlänt i egen hög torrdräkt ännu men jag fick ett fint kort á la pappa.







Fina bilder eller hur. Jag håller standard... =)

Tretton!

Det känns precis som igår. Förutom att alla undrar hur det är att vara tonåring. Kanske lika bra det, igår var en ganska bra dag.
Håller precis på att laga något som kallas "Het korvgryta" och jag är inte helt säker på att det blir helt perfekt. Men man ska alltid vara optimist.
Tiden gick ganska fort igår och jag hann inte alls blogga på eftermiddagen. Idag ska jag försöka hinna med att ta och sedan sätta upp bilderna på mina födelsedagspresenter. Tre olika handarbetsböcker, en med amigurumis och en med att sy, en konfektask, ett ridspö, Suzuki gitarr 1, svart målarfärg, en liten pensel och en större och en palett att blanda färger i. Ganska bra födelsedagspresenter.
Hoppas potatisen blir mjuk jättesnabbt nu för snart är vår gryta klar.

Nu regnar det!

Vad frustrerande! Men då får jag ha mina gummistövlar!! Jag är lite galen tror jag.
Mitt största problem idag är vad jag ska laga för mellenmål med till pulkabacken. Min mjölk surnar alltid i kakaon, vi har ingen saft och inget bröd. Jag tror jag måste ta min mycket innovativa hjärna till hjälp. Försöka ta den till hjälp. Den är morgontrött.
Jag är avundsjuk på mamma, hon börjar först typ elva idag och sov ännu helt nyligen. Jag däremot måste bli väckt av min dumma telefon och sen äta gröt som säkert stått en timme redan. Fast det har jag gjort varenda skol-och-dagisdag i hela mitt nästan trettonåriga liv (TRETTON!!) så jag lär väl klara det.

Min hjärna känns som om den skulle ha klättrat upp för Alpe de Cermis

Utan hjälp av min kropp.
Jag fattar inte hur jag kan bli så trögtänkt efter två dagar i skolan. Jag är helt slut. Dagen idag var egentligen inte särskilt ansträngande. Tempusformer, hissaprojektet om klassisk musik, två timmar bildkonst där vi ritade elefanter och ganska slapp gympatimme. Efter det hem till Beckis och bara vara en stund innan labbet.
Där jag nu har kommit till alla möjliga sextondelsnoter och annat hemskt. Typ punkterad åttondedelspaus. Det är förvånandsvärt svårt att räkna dem med alla punkteringar. Borde kanske lappa hålen ...

Imorgon ska jag för en gångs skull till pulkabacken och har inte ens bråttom hem till något annat än bokbussen. Jag har faktiskt reserverat typ sju böcker som nästan alla verkar helt jättebra. Tyvärr har det hänt förr att jag har haft höga förväntningar och sedan blivit totalbesviken på kvalitén. Äsch, positiv inställning så kanske böckerna blir bättre.

Fatta att det bara är två dagar till min födelsedag. Det som nyligen var två månader! På ett sätt synd att det har gått så snabbt, men tänk om man skulle vänta och vänta och ingenting skulle hända. Man skulle bli kvar på samma eländiga mattetimme och tiden skulle ha stannat. Då skulle man inte kunna göra något annat heller för det skulle hela tiden vara exakt samma klockslag och man kan ju inte göra flera saker samtidigt.
Då skulle man ju måsta räkna samma mattetal tills man dör för man kan inte gå framåt för då gör man flera saker samtidigt.
Då skulle man aldrig kunna dö heller.

Alltså skulle alla sitta kvar i helt samma positioner fast i samma andetag och då är man ju död.

Slutsats: Stannar tiden, dör man.

Min pyttelilla filosofiska sida visade sig starkt. Kanske för att den blev stor andel av hjärnan för att den smarta krympt ihop till en enda liten klump och ser ut som ett russin. Ett sultanrussin.

Jag bestraffar er inte om ni inte riktigt hängde med i svängarna här på slutet. Ni kan ju alltid läsa det på nytt ... =D


Europa ser plötsligt helt annorlunda ut

Floderna heter Vega, Viska, Elfenben och Regn och floden Regn rinner uppåt från havet till bergen. Bergen konstaterades efter en stund inte vara 5000 km höga utan 5000 m. Det efter att man kom fram till att floderna inte kunde vara kortare än havet.
Detta under läxgenomgång med Anni. Man kan väl kanske konstatera att hon inte var helt koncentrerad. Men vi hade väldigt trevligt.
Annat var det när jag skulle sätta papper på den där hemska matteboken. Det ville sig inte alls och blev inte särskilt snyggt. Men ingen lär märka något.
Ingen av er råkar veta när mitt musiklabb börjar imorgon? För jag vet inte om det är fem eller sex. Jag lutar allvarligt mot klockan sex men man kan ju aldrig vara helt säker. Anledningen till detta antagande är att jag har musiklabb på tisdagar och lucia förra året var på en tisdag och den dagen skred lucia ut ur domkyrkan samtidigt som jag skred in i musiklabbsrummet och lucia brukar väl inte komma vid fem?
Men vad vet jag? Förutom att Rysslands största sjöar heter Ladoga och Odåga.

ETT ÅRS BLOGGANDE!

Idag fyller min lilla blogg ett år. 326 inlägg och som högst 28 unika besökare per dag. På ett sätt högt men på många andra sätt ganska lite.

Har haft handisträningar ikväll men har annars inte hunnit göra nästan någonting. Nästa på listan är att sätta bokpappet på Alberts mattebok och förhöra Anni på bige.



Undrar hur jag ska klara det

Imorgon börjar skolan igen. I princip så är det bara halva sexan kvar då. Åren går bara snabbare och snabbare. Men jag har knappt klätt på mig ordentligt ännu, sitter i bara sportunderställ, och vaknade i morse klockan nio och var inte det minsta sugen på att stiga upp. Jag kom upp ur sängen halv tio tror jag. Imorgon börjar skolan ju nio. Plus träningar på kvällen. Efter det blir nästa lov sportlovet och det är bara en vecka. Sen är det sommarlov.
Men jag kanske inte ska ha så bråttom. Det är väl bra om jag klarar första veckan innan jag börjar tänka på sommarlovet...

Sitter och (försöker) virkar en uggla. Det blir inte helt som på bilden. Bild får ni så snart jag är klar med den. Hoppas snart för jag är väldigt nyfiken på hur det blir. Om det blir.

Största problemet just nu är att jag inte kan bestämma mig för om jag borde ta mina nya tuschpennor till skolan imorgon eller inte.

Får det lov att vara?

Mina cupcakes. Inte särskilt goda, smakar nog mest akrylstoppning, men ganska söta. Det mest otrloiga är att alla är gjorda med samma mönster. De ser helt olika ut.





Ganska likt riktiga cupcakes som ju kan se ut så här:

(De vi bakade för en dryg vecka sedan)

Nu ska vi se alla stackars manliga världscupskidåkare klättra knappt 500 höjdmeter i en slalombacke. Senare på eftermiddagen damerna.

Kallt som vanligt

Det är kallt. Väldigt kallt. Inte bara ute utan inomhus också. Jag skulle kanske gissa på att det är ungefär 17 grader här i Alberts rum. Ute är det minus tolv och pappa funderar hela tiden på hur det har gått med isläggningen. Anni och Albert tänkte gå ut tror jag men de hittade inte de rätta kläderna eller något så nu är de också inne. Jag gillar att det är kallt. Det är skönare. Nu såg jag dem gå ut.

Jag ska gå upp tror jag. Det låter som att nån äter frukost.

Shoppingrunda

Var och shoppade i förmiddags men har av någon anledning inte orkat lägga upp bilderna. Det här är inte riktigt allt men det som är av något slags intresse och som var lätt att fota nu. Fick nya skidor också men de står ute och jag var för lat för att ta mig ut nu och fota, de nya pjäxorna passar bäst att lägga upp samtidigt med skidorna så de kommer senare.



Hmmm... En blus. En vit blus. Och jättedåligt foto.


Inte riktigt lika dåligt foto men annars samma som förra.


Och den här ser ut som om jag alltid skulle ha haft den. Typiskt.

De två första var i princip födelsedagspresent. Jag fick lite födelsedagspengar av farmor att handla med på rean. Förtidigade pengar. Men jag fyller år om fem dagar!

Ett nytt skämt

Kolla Kalla, kolla Kalla, kolla Kalla, kolla Kalla.

Hög kvalité eller hur, säg det snabbt så låter det bra. Anni och jag sa så hela vägen när de skidade idag och hon kom trea! Trea i ett klassiskt lopp! Jag tror ett under har skett.

Pappa fixar nånting med en dammsugare som inte funkar och svor just ganska fint men nu verkar den funka igen. Anni lagar en toscakaka, tror jag. Albert sitter här bredvid och är tyst så att ingen ska märka att vi är på datorn och mamma skållar kanske mandlar. eller något annat roligt. Och gissa vad jag gör!!

Snön ligger

Snön ligger fortfarande kvar och jag har skidat årets första tur. Började med en vurpa i första nerförsbacken precis som Anni sa något i stil med "Om du ska vara som Charlotte Kalla borde du falla nu!". Då är det ju självklart att man faller omkull! Annars gick det ganska bra men jag måste nog träna lite innan jag verkligen är som Kalla. Typ jättemycket. Jag föll ju till och med pladask på näsan i en uppförsbacke! Fail.

Anni håller på och bygger en häst av stolar och övar rätt tygelfattning eller något ditåt. Jag är inte så insatt men hon säger att jag kan få låna den och undrar varför jag inte har gett den idén till henne tidigare. Missförstå mig inte, det var inte jag som gav idén till henne. Oj, nu föll hon av hästen. Undrar om hon bjuder på tårta imorgon?

Jag har just lagat världens konstigaste lasagne. Lasagneplattorna är brutna till typ hundrondelar på vissa ställen. Om man fäller en nedlåtande kommentar om den får man ett streck i min bok. Och då får man inga julklappar av mig. Jag meddelar julbocken!

Om fem dagar fyller jag tretton!!

Virkade cupkakes

Jag glömde helt och hållet bort att blogga igår. Dels var vi ute och promenerade runt degerö i nästan tre timmar, dels har  jag hittat ett mönster på virkade cupkakes. Eftersom jag inte är nåt proffs på att baka så tänkte jag att jag kunde virka ett par istället. Så det tog hela dagen.

Här har det snöat och Albert kom just och meddelade att han skulle ut och skida. Innan frukosten. Han försvann och i och med att han klädde på sig liger halva hans klädskåp utspritt på golvet.

Jag ska fortsätta med mina cupkakes, den jag höll på med hade något fel igår (eller så gjorde jag felet) men det blev aldrig rätt antal maskor.

Här fortsätter produktionen

Nu har jag gjort en mössa. Enda felet är att jag liknar påfallande mycket en polsk rädisa. Tänk om folk tror att jag hejar på Justina Kowalczyk!!



Jag tror jag ska lösa problemet med att göra knappar av leran jag fick i julklapp och måla dem och sen sy fast dem på lämpligt sätt.

Tjugo över ett går bussen så jag missar all dagens skidning. Annars är här ganska hemtrevligt. Förutom att tre av mina hårsnoddar är försvunna.

Senaste verket i verkstaden!

En tygkasse!



Bildkvalitén är som vanligt, dålig. Om ni undrar så var det inte meningen att den skulle se ut som en knäpp smiley utan planen var att det skulle bli vackert och lite rustikt så där som i alla inredningstidningar. Så tänk bort smileyutseendet.
Den är inte helt lyckad annars heller. Ena fickan är helt sned (Hur kunde jag lyckas? Jag nålade ju hur noggrant som helst) och handtagen lite korta, men på håll syns det inte. Mina verk ska oftast inte granskas petnoga på nära håll för då blir man besviken.

Kjol och halsduk

Som vanligt satsar jag inte på konstnärligheten i mina bilder utan främst på motivet och det märks.


Suddig bild, men det var svårare än det ser ut.



Snygga bilder eller hur.

Till alla andra nördar med musikteori som specialinriktning, till tonartsramsorna måste läggas till Ciss dur i # och Cess dur i b. Då enligtmin smarta teori blir det gå du Axel efter hennes fisskars cisskonkorv och frosten berövade Essters asstrar dess gesstalt (sa) Cessi. Ganska smart eller hur.

Årets första snöbollskrig!

Vi var ute vid kanonviken idag med typ halva släkten (vi, Casper och Ninni och farmor och farfar) och vandrade och det spårade lite ur i ett trevligt litet snöbollskrig. Albert var helt blöt efteråt efter att ha legat i bakhåll bakom varevigaste en gran och stubbe. Jag var nog bäst att pricka i alla fall. Två ansikten och tre "bakar" var saldot.

Kjolen blev klar i morse och jag har på mig den nu. Eftersom jag som det geni jag är förstås inte har kameran med här hos Casper och Ninni var vi är nu får ni inte bild förräns ikväll. Den blev ganska snygg ändå. När jag har min på påminner jag ganska mycket om lilla my eller pippi långstrump och Anni däremot ser helt ut som muminmamman. Ainos var inte klar ännu när vi for men den är samma modell och samma bottentyg, fickorna vet jag inte.

För tillfället pågår trestämmig vem-kan-segla-sång. Texten finns i många versioner, senaste och bästa är "... vem kan skiljas från och vännen sin, utan att Kalla torar". Alltså finlandssvenska "tora", göra bort sig. Tidigare idag satsa vi på svåra låtar, på repertoaren stod "Spanien", "Köp varm korv" och "Till Paris" och jag skötte om dansen.

Nu snart efterrätt och sen bär det av till mormor och morfar.

Också min fina blogg har sina brister...

Ibland tycker jag inte om bloggar. Speciellt inte min egen. Jag hade ett jättefint inlägg som skulle komma ut just vid tolvslaget på nyårsafton, men, som ni kanske märkte så hände ingenting. Imorse när jag skulle blogga så kom inte datorn in på nån av de sidor jag ville till (mejlen och bloggen).

Ikväll har jag gjort min halsduk klar. Ni får tror jag foto på den imorgon för jag håller på med en kjol som blir klar imorgon. Hoppas jag. Den borde, om inte jag gör bort mig riktigt mycket.

För tillfället är allt ganska bra. Alla andra barn har gått och lagt sig och mitt största problem är vad jag ska påbörja för nytt projekt efter kjolen.

RSS 2.0