Packa packa packa

Vi ska ju upp på dop i helgen, vilket också innebär att jag måste åstadkomma någon slags packning. Tror dock att det bara blir finkläder och mjukisbyxor, vi ska ju ner tillbaka nästan genast. Det gör det enkelt.
 
Sitter och nördar lite Musikguiden i P3 nu, ska alldeles snart packa och äta något.

En toppendag

Jag har haft fyra lektioner idag. På samtliga fyra lektioner har jag läst bok. Inte hela lektionerna, vissa mer, vissa mindre. Men jag har ändå läst hela dagen.
 
Nu sitter jag här med mitt skitiga hår och funderar på om jag eventuellt borde göra något annat. Kanske leta fram mina skridskor tills imorgon? Börja hårdsatsa på ett matteprojekt? Läsa den tyska roman som ska vara läst om 26 dagar (1000 Gründe nicht zu küssen, Tölö biblioteks utbud av tyska ungdomsromaner var en aning begränsat)? Städa köket?
 
Bara låtsas som att facebook är meningen med livet?

Jag är utmanad

Jag fick en utmaning av Linnea, jag tänkte göra den med viss (ganska stor) konstnärlig frihet. Kanske på grund av avsaknande av bloggnätverk samt avsaknande av fantasi men det behöver vi inte tala om.
 
Utmaningen lyder såhär:
1. Berätta 11 saker om dig själv
2. Svara på 11 frågor som de du har fått utmaningen av ställt
3. Man ska själv hitta på 11 frågor som den man utmanar ska svara på
4. Välj 11 bloggar som har under 200 läsare per dag
5. Berätta vem du har utmanat
6. Man får inte utmana den man fått utmaningen av

Som ni märker har jag strukit över en massa. Det var ju den konstnärliga friheten så jag svarar bara på de frågor jag fått.
 
1. Om du inte har skolarbete/annat arbete att göra, vad gör du helst då?
Svar: Seglar. Allra helst alltså. Skidar är nästan lika högt. Skulle jag svara på det här innan tio på morgonen skulle "ligger i min säng under täcket" vara ett självklart val men klockan är ju redan fyra.
 
2. Favoritmåltid - förrätt, huvudrätt och efterrätt?
Svar: Det var svårt. Jag äter väldigt sällan trerättersmenyer, dessutom gillar jag mat överlag och har precis ätit. Det blir inget svar på den tror jag.
 
3. Ska du sommarjobba i sommar, med vad ska/vill du jobba med isåfall?
Svar: Nja, om jag lyckas hinna gå utbildningen som krävs är jag eventuellt seglingstränare nån vecka, men vi får se hur det blir med det.
 
4. Har du något nyårslöfte för i år?
Svar: Haha, vi var i fjällen under nyår så mitt löfte var att lära mig stå på innerskidan.
 
5. Är du rädd för mörker?
Svar: Nej. Och om jag skulle vara det skulle jag ändå inte erkänna det.
 
6. Hur länge har du bloggat?
Svar: Tre år, tror jag. Men lite till och från kan man väl säga.
 
7. Vad får dig att le?
Svar: Roliga saker förstås. Mina egna skämt till exempel.
 
8. Guld- eller silversmycken?
Svar: Silver.
 
9. Finns det snö hos dig just nu?
Svar: Nepp. Det grämer mig lite. Prognosen ser dessutom dålig ut.
 
10. Kommer du att gå och lägga dig i tid ikväll?
Svar: Det har jag ju tänkt göra. Men vi får väl se hur det blir.
 
11. Vilken pryl kan du inte vara utan?
Svar: Pinsamt nog måste jag väl svara min telefon.
 

För att vara störande är jag snällare än ni tror

Jag hade ju tänkt imitera en superstörande seriös bloggare men det gick inte så bra. Det här var min superhemliga samt supersmarta plan. Att enbart själv ta åt sig äran kan jag ju inte göra, men en femtedels ära är jag åtminstone värd.
Får se hur det går med två bloggar, till och med en blogg har ju varit lite svårt på sistone. Tills vidare (till helgen, kanske, en vecka?) försöker jag blogga på båda. Utan seglingen är ju inte mitt liv superstressigt direkt.
 
Kom dessutom på idag att det trots allt finns vissa positiva sidor med att gå i skolan och att jag kan varva mitt liv som skibum med skolarbete. Fifty-sixty kanske? Till exempel träffar man kompisar i skolan. Det är ju ett plus.
Då kan man stava tanzen som Tarzan och fundera på om lärarna är Jesus eller inte tillsammans med folk som också tycker det är kul.
 
Uppdatering: Länken funkade tydligen inte, försökte fixa det, om inte, klicka Passligt nere under bra bloggar på höger eller skriv direkt i adressfältet, passligt.ratata.fi.
 

Ångesten just nu

Jag funderar seriöst på att rymma till fjällen med en påse tunnbröd och mina slalomskidor och skibumma i en husvagn eller en koja i skogen och gå uppför backarna för att jag inte har råd till liftkort.
Istället för att gå till skolan.
 
Bara en blick på min läsordning får det att krypa i hela kroppen.
 
Det är inte så farligt egentligen. Känner mig bara tillfälligt desperat oskolmotiverad. Räknar dagarna till nästa lediga dag och en hel hand behövs ju inte ens så jag kanske överlever. Och det är snö i prognosen. Min födelsedag är om sex dagar. Vi kanske åker och skidar nån gång innan sportlovet.
Och jag har universums coolaste nyckelring.
 
Kvällen är räddad.
 
Jag tänker inte ens hitta på något om att jag ska börja blogga regelbundet igen. Men som alla seriöst superstörande bloggar har jag en hemlig jättesmart plan på gång. Som jag tänker teasa om regelbundet för att förlora alla mina läsare innan jag berättar vad det är. Försvinn inte trots allt, det här kommer bli bra på riktigt.

RSS 2.0