En fenomenal plan

Igår, när jag skrev om Zara Larsson, hade jag ju den brillianta idén att jag skulle lägga ut sången också. Jag menar, det är inte en särskilt långsökt tanke.
 
Tyvärr hände något annat i mellan och jag glömde totalt bort det. Ni kan få det som en efterhandsgåva istället.
 
 
Dessutom påstod någon att länken till Annis blogg inte fungerade, försöker ändra det, annars mittlivsomanni.blogg.se.
 
Nu lyssnar jag mycket kritiskt igenom hennes EP för att se vad det egentligen är. Efter två låtar är jag inte jätteimponerad om man ska säga så.
Rätt mainstream, men helt okej.

En kort men sann historia

Jag plus kniv är lika med blodspår. Alltid.
Så korkad som jag är tar det alltid ett tag innan jag inser varifrån de röda fläckarna kommer. När jag väl inser tar det alltid ett tag innan jag hittar källan.

Det är aldrig stora hål.


Jag och Anni, populärmusiksproffsen

 Så gott som. Ni vet Zara Larsson, hon som är femton år, singer-songwriter och etta på digilistan, mindre än en vecka efter att sången släppts?
I alla fall. Denna sång lyssnade jag och Anni på i söndags. Då utbrast jag, "Jag lovar, hon här har lyssnat rätt mycket på Rihanna. Hon vill låta som henne"
 
Och nu, skulle jag kolla upp lite, vem är den där människan egentligen? Och då, det här:
 
 
Ni ser, värsta grymma musikanalytikerna. Och observera alla fina utåtlänkar. Jag har lärt mig att det är bra att göra så.
 
(MÄRKER NI JAG LYCKADES MED EN BILDLÄNK!) (Alltså klicka på den där bilden, texten från Zara Larssons blogg, så kommer ni direkt till inlägget)

Älskar min telefon

Men allra mest dess stavningsprogram.
 
Vaffö = Avföring
Ojojojoj = Pojkbok
Nepp = Nepotism
Logo = Lingon
Kiljava = Liljewalchs
 
Så ni vet om jag skriver spännande meddelanden till er. Typ "Nepotism, avföring är det pojkbok?".

Det blir inte direkt en bra story av det här

Mitt liv just nu alltså. Skulle inte bli en bra roman. Alls.
 
Jag går i skolan, gör läxor, lyssnar på radio. Nu läser jag lite bok. Det är typ allt. Följer alla andras spännande liv på diverse sociala medier.
 
Nu lät jag aningen bister. En aning. Jag är inte sur eller deprimerad eller så, jag har bara inte lust att starta egna religioner eller förändra världen eller så just nu.
Jo, på ett sätt har jag ju det, det skulle ju vara rätt trevligt att kunna göra världen perfekt, men jag vill göra det genom att knäppa med fingrarna och vifta lite på handen kanske. Eller läsa en trollformel eller vad som helst. Jag orkar helt enkelt inte förverkliga en världsföränding eller en ny religion idag. Kanske imorgon. Vi får se då.
 
Nu ska jag fortsätta läsa fantasy och efter det kanske officiellt avsluta alla halvlästa böcker som ligger utspridda överallt. Eller gå och lägga mig.

Göra ingenting

Jag känner att jag skulle kunna skriva en hel roman på det temat. Jag har övat på det idag. Mycket. Började till exempel eftermiddagen med att se en och en halv timme på tv. Efter det var det kväll och så ägnade jag resten av tiden åt att rita av schemat för nästa period och färglägga det fint. Ändå blev det helt snett.
Vissa är helt enkelt bättre på såna saker ån andra.

Även om jag är emot bortförklaringar för att man inte bloggat så kan ni se det här som en. I smyg.


Det blev träningsläger

Som alltid. Igår åkte vi slalom 6 timmar tills jag inte orkade stå på mina egna ben längre och idag har vi skidat 12 km. Avrundat.

Bara så ni vet. Nu skidar pappa tio km till, Anni och Albert åker slalom och mamma och jag planerar att sätta oss på passligt ställe och göra mina läxor. Kanske. Annars slöar vi bara lite. Jag skulle nog inte vara så svårövertalad.


I mitt huvud har nog solen gått ner nu

Den där ganska nya sången av AKI och Kapten Röd, När solen går ner.
Det finns en textrad där, eller ja, rätt många, men en speciell rad jag skulle vilja göra om. Jag är faktiskt inte exakt säker på hur den går på riktigt, bara att den inte går så här.

Så, min version är "Vi är paprikor i spelet inget mera". Tänk på det när ni hör den. Det kommer där efter grisarna någonstans.


På väg

Som alltid. Man är väl på något mentalt plan alltid på väg. Om vi ska börja fundera på filosofi. Det ska vi inte.

Vi är väldigt fysiskt på väg nu. För att åka slalom. Vi startade halv åtta. Det har faktiskt gått förvånansvärt snabbt hittills. Bara ungefär lite mindre än halva vägen kvar tror jag.
Har en vag plan om att kunna twittra regelbundet idag så ni kan ju hålla ett halvt öga på @iamellen99 om ni tror på vaga planer. Också om ni inte tror.


För länge sedan (en dag eller så)

SÅ FICK JAG ETT PAKET! PÅ POSTEN!
Älskar det.

Dessutom var det ett fint paket. Som det fanns en hängmatta i!
Tanken på det här livade upp min annars tråkiga fredag. Fastän det är sol och allt så är jag inte alls på sprutt idag.


Den är väl inte så orättvis trots allt

Om ni minns den där gången då jag var så sur för att vi slutade senare än alla andra. Så då kan ni tänka på det när jag berättar nästa sak.
Om ni inte kommer ihåg kan ni endera söka genom mitt arkiv först eller läsa vidare ändå.

I alla fall, idag slutar vi tidigare än alla andra.


Jag lyckades inte riktigt än

Jag hade nyss tänkt göra en jättefin grej, nämligen sätta in mitt twitterflöde på bloggen, men, som vanligt när jag ska göra något sånt här, det lyckades inte riktigt. Inte på första försöket i alla fall. Det blev helt enkelt fult.

(Så, någon, om ni råkar veta exakt hur jag ska trolla dit den om det i funkar som det ska, så typ, SÄG DET)
 
Och, jag har gjort läxorna nu. Pappa tror att det är för att jag är mindre begåvad som det tar så lång tid nuförtiden. Som tur är har jag haft fjorton år på mig att vänja mig vid hans uttalanden.

Frågesport

Fråga: Hur kommer det sig att jag inte hinner med något annat än läxor hela tiden?
 
a. Jag har jättemycket mera läxor nu än tidigare
b. Jag gör läxor mycket långsammare nu än tidigare
c. Jag gör läxor mycket noggrannare nuförtiden
 
Tyvärr har jag inget facit på det här.

Det där provet igen

Jag har visserligen redan skrivit det men ändå.

Min lillasysters kompis storasyster har en teori om lite tanketolkning, det handlar om att om man har läst och tror att det ska gå dåligt så går det bra och har man inte läst men tror att det ska gå bra så går det dåligt, eller så tvärtom.
Det här är väl en bra tanke, det är bara det att jag aldrig lyckas komma ihåg när det egentligen ska gå bra. Så jag använder det alltid som tröstningsgrej. Oavsett om jag läst eller inte.

Ganska praktiskt faktiskt. Och jag tror nog det gick helt okej ändå. Fastän jag inte kom ihåg riktigt om det borde gå bra eller inte.


Prov

Vi har prov i livsåskådning imorgon. Jag tror inte att jag kommer få allt rätt oavsett, men om vi måste rita världsreligionernas symboler, ja då, då är det kört.


Ett uppdrag

Jag borde känna mig som en hjälte ur en fantasybok. Tycker Cecilia. För jag fick i uppdrag att kolla vilket klassrum vi har lektion i.
Och fantasyhjältar får ofta uppdrag. Påstås det.


Jag är väldigt inne på att bevisa saker

Så, det här är anledningen till varför man tokpluggar kemiska symboler.


Förlåt i förväg

Jag är alldeles upp och ner idag. Så ni är förberedda. Nu har jag liksom varnat er, kom inte och påstå något annat.

Som det här med att jag inte har min kalendern med mig. Väldigt, väldigt ovanligt. Eller att jag inte tänkte hitta min skåpnyckel. Att jag sprang säkert sju varv och letade saker på väg ut ur huset, när bussen skulle gå om fyra minuter.

Jag ska skona er nu, ni är varnade.


Varför svenska är bättre än finska

Bevismaterial:
Finska: Punavalkoraidallinen polkajuuri
Svenska: Polkabeta


Oj hoppsan

Jag bloggade tydligen inte alls igår. Då missade ni att jag har stigit upp klockan 8 (en söndag!) och gjort pannkakor till hela familjen.

Det var bara det jag ville säga. Är faktiskt rätt stolt över min bedrift.

Nu ska jag göra läxor har jag tänkt. Det dök nämligen upp väldigt mycket läxor igår som jag inte hade lagt märke till tidigare.


Verkligen på spåret

Vi ser på på spåret här. Det går riktigt bra, jag tar städer på 10 poäng och mamma och pappa svarar rätt på frågor de inte ens hört.

Såna här gånger skulle man alltid vilja vara med.


På väg

Sitter på bussen på väg hem. Ska genom precis hela stan så det lär väl ta en timme kanske.

Pannkakorna var rätt goda och jag åt väl ett par stycken. Om man vill formulera det fint. Annars galet många.

Mamma pratade om tortilla så jag ser fram emot det när jag kommer hem. Och på posten väntar en till födelsedagspresent.

Överlag har jag väl haft en rätt bra dag. Ni kanske har märkt det. Det känns aningen patetiskt. Imorgon blir det mindre pannkakor och mer slappa-i-soffan-i-skitiga-mjukisbyxor.
Har jag tänkt.


Observera

SOLEN SKINER!

Och jag fick just en hel chokladplatta i födelsedagspresent och nu ska vi baka american pancakes.

Lägg märke till hur idylliskt det låter.


Det var en gång en sandbank

Och i den här sandbanken bodde det fiskar. Fiskarna var små barnfiskar och hade mycket spring i fenorna. Hela tiden sprang de omkring i sanden. Vattnet var hela tiden i rörelse.

Därför frös inte isen och människorna aktade sig noga för det stället.

(Det här skulle man kunna kalla konstsägen, den berättar om något man inte förstår och författaren är känd, jag.)


Har inte hittat den bästa än

Jag började med ett par böcker. Ingen är särskilt bra och jag har inte riktigt lust att läsa.

Istället mäter jag upp exakta mängder pasta, väger vad en pastabit väger (okokt ca. 1 gr, pirkka penne rigate) och lyssnar på radio.

Vi hade ringette på gymnastiken idag. Det var rätt kul faktiskt. Ikväll ska jag upp till scouterna och sedan ska jag kämpa med lite tyskaglosor och matte


Jag klarade det

Vanten. Den börjar se normal ut nu. Så gott som. Mamma hittade felet, det fanns mycket längre ner och var inte värt att sprätta upp.

Nu ska jag bara sprätta en tumme och sticka en så är jag väl så gott som klar. Och om ni är snälla tills dess så kan jag kanske ta en bild på dem.


Hur många gånger?

Jag undrar, hur många gånger kan man egentligen behöva sticka om samma sak?
Jag är nu uppe på tredje, och "tredje gången gillt" skulle MYCKET gärna få visa sig från sin allra mest sympatiska sida.
Jag menar ju liksom det, att det är en lovika-vante, en minskning i en lovika-vante, och hur svårt kan det vara egentligen?

Vill ni veta? Det kan vara mycket svårt.


Jag tror jag är rädd för skogshuggarmaskiner

Ja, jag säger då det. Skräcken en sådan maskin kan framkalla när man är ensam i skogen, och det är mörkt, den förstår ni inte.

De borde ha åldersgräns. Och förvarningsskyltar. Så att man vet liksom.

Förutom för min skull så borde man ju ha dem för träden. Ingen tänker ju på dem. Hur tror ni det känns att helt plötsligt bli nerhuggen? Utan förvarning. Man måste ju åtminstone ha en chans att försöka fly.


Världens orättvisa har drabbat oss

Förstår ni att ALLA andra i hela skolan får sluta 12.45 fastän vi måste vara kvar till 14.15.

Vad är rättvisan i det? Vill nån förklara?

Dessutom hade vi vikarie imorse.


Ur mitt matteprov

"Rätt svar, men hur har du tänkt matematiskt?"

Ja, hördu, det kan man ju fråga sig. Det kan ju hända att jag inte tänker så matematiskt i grunden.

Eller så är det bara så att det är lättare om man skriver av uppgiften rätt.


Tacksamma projekt

Vissa saker man håller på med är extra trevliga. Som mitt lilla mobilfodral. Det tog kanske en timme, var rätt bra material och blev ganska okej slutresultat.
Det perfekta projektet. Helt perfekt.


Mmm. Kanske.

Eventuellt hade jag lite anledning att vara rädd för det där. Fast det kanske inte gjorde något, att jag var typ sämst menar jag.
Jag blev ändå trött och kommer ha träningsvärk imorgon och lärde mig något nytt (?).

Så nu ska jag hem och äta och sova och virka (och spela på telefonen).
Sen ska jag njuta av att jag har sovmorgon imorgon och att jag har gjort nästan alla läxor.


Heading for parkour

Som vinteraktivitet testar vi olika grenar på seglingen och idag är det parkour.

Behöver jag säga att det är en aning nervöst så här innan?


Läxor

Det jag älskar mest av allt är att göra läxor. NOT.
Tur är så gjorde jag det mesta redan. Jag har bara ett prov kvar som jag borde plugga till. Men det kanske jag gör en annan dag. Eller så ikväll. När som helst men inte nu tror jag. En för mig mycket bekant läxfilosofi. Den fungerar jättebra. Faktiskt. Det trodde inte ni.


The true story

Om vad vet jag inte exakt. Fast jag vet att min telefon har något slags litet problem för det går inte att ringa den. Eller ringa från den. När pappa kommer hem från butiken får han åtgärda problemet har jag tänkt.
 
Under tiden kan jag informera er om att ni nu också kan följa mig på twitter och instagram. Och att pappa kom hem och stängde av och på telefonen och nu fungerar det.

"Supertant"

Stolt supertant. Det är jag det. Enligt en yngre kompis.
Stolt ägare av iPhone också. Nu har jag inga anledningar att inte blogga. Tyvärr.


Vet ni vad?

Jag tror det är rätt bra att det är helg nu. Om man till exempel skulle göra en liten studie av min humor så skulle man snabbt bli övertygad.
Jag sitter och tokskrattar åt alla möjliga dåliga skämt, ni vet såna där bilder på facebook med texter på.
 
Det känns väldigt lågt.
 
I alla fall, här kan ni få det bästa serverat på fat. Ni kan få skriva en doktorsavhandling om det om ni känner för.
 
 
 
Jag kanske känner igen mig, jag vet inte riktigt.

Och

Den här chokladen jag fick av mormor i julklapp var faktiskt ganska god. Dessutom så där passligt små bitar så man kan äta många.
 
Alltså den var rätt jättemycket ganska god. Och jag skulle ge vad som helst för att få hur mycket som helst och dessutom inte få hål i tänderna eller bli tjock av det.

Vissa dagar

Vissa dagar skidar man spontant tio kilometer och städar ut julen och lagar makaronilåda så det räcker i flera veckor.
 
Andra dagar burkäter man choklad och sitter på facebook och önskar att man skulle lära sig saker utan att behöva plugga.

PINSAMT

Jag valde att fira bloggens två-årsjubileum med att inte alls blogga. Jag höll på att skämmas ihjäl igår sent på kvällen när jag kom på det.
 
Tur att jag inte dog i alla fall för då skulle jag aldrig fått göra plast av mjölk. Och det ville jag göra för det var faktiskt rätt coolt.
 
Nu ska jag tänka ut ett lämpligt sätt att gottgöra för mitt stora misstag samt eventuellt läsa några andra bloggar.

Varför man ska flytta till Norge

För att i norska artiklar, också från konstiga tidningar som Tidskrift for Den Norske Legeforening, finns det, högst upp på sidan, en liten spalt med saker som Resultater och Fortolkning.
 
Och längst ner på sidan en liten ruta, HOVEDBUDSKAP.
 
Källa: http://tidsskriftet.no/article/2951887/
 
(Det här var en spontan fortsättning på det här inlägget)

Hur man överlever en nordisk vinter

1. Man ser på skidåkning
2. Man läser om skidåkning
3. Man pratar om skidåkning
4. Man ägnar sig åt skidåkning
5. Man bokför sin skidåkning

Om ni tycker att det börjar bli lite kallt och mörkt och långtråkigt tänkte jag, så kunde det här vara ett bra tips.
 
Tyvärr kan man inte äta skidåkning men skulle man kunna så skulle jag vara rejält tjock vid det här laget.

Plättrasism

Vi gjorde plättar på hussan/hemkunskapen nyss. Våra diskussioner var eventuellt aningen rasistiska. Typ "Jag HATAR tjocka plättar". Vi funderade lite på hur moraliskt det egentligen var.
 
Men vi åt ändå upp alla så vi diskriminera inte dem när det verkligen gällde. Då kändes det bättre. Nu vill jag inte se en endaste en plätt på ett tag.
 
Inte ens tunna.

Skämt om en större båt

Vi diskuterar en båt mamma och pappa har varit och tittat på.
 
"Det enda problemet är ju att när vi firar upp Anni i masten måste vi skicka med en mobiltelefon för det är så högt så man inte ser henne."
 
"Och när man ska gå fram till fören har man inte sele för att inte falla i sjön utan för att kunna följa repet till den tillbaka till sittbrunnen."
 
Vår förra båt var ju rätt liten.
 
Annars så anser pappa just nu att vi låter som en jobbig tonårsfamilj ur en Sune-bok. En fin bedrift att verkligen lyckas vara så jobbiga.

Ett konstaterande

Att det här konstaterandet kommer efter en endaste en skoldag kan ju vara lite oroväckande, men allvarligt, det skulle inte skada att ha sportlov nu och inte om sex veckor.

Vad stressigt man har det

Så stressigt att man måste ha väckning på morgonen för att hinna skida. Inte bra. Fast det är ju rätt bra att kunna säga att man har hunnit skida 8.5 km innan soluppgången om man tänker efter.

Nu sitter vi i bilen på väg hem och har hunnit med både kusinlunch och ridning sedan skidningen. Håller personligen för fullt på med att planera hur jag ska hinna både skida och plugga imorgon och på tisdag. Jag har inte riktigt en plan än men det kommer väl.


Det här är så beskrivande

Min mormor myntade uttrycket nyss. När vi fick höra O helga natt i fortefortissimo-version.
 
"Nu önskar jag att jag skulle ha hörapparat så jag skulle kunna ta ur den."

Byggnadskonstruktioner i håret

I min bitterhet över att nästan ha förlorat glömde jag bort att berätta att mitt hår nuförtiden känns väldigt kort och knappt går att fläta fint och att jag inte klippte terasser.
 
För man kan inte klippa hår i terasser fastän pappa tror det.

Jag har klippt mitt hår

Nej jag har inte gjort det, ni behöver inte oroa er. Jag har varit hos en frisör.
Tänk, Cecilia, det trodde du aldrig skulle hända så här snabbt! Det trodde jag inte själv heller.
 
Cecilia = mycket trevlig kompis som underskattar min effektivitet gällande bokning av frissatid.
Jag skulle kunna säga att jag förstår henne men då skulle jag ju erkänna mig besegrad.

En färd genom spännande marker

Alias Österbotten.
 
Landet där himlen inte lyses upp av solen utan av växthusen.

Varför det heter Spanien.

Och inte Spaaanien. Jag har jobbat länge på att komma på ett argument för det här. Nu har jag ett argument som inte krossas om ni så tar fram murbräckan.
 
Nämligen, har ni tänkt på vad det heter på finska? Espanja. Inte Espaaanja.
Har ni tänkt på vad det heter på engelska då? Jo Spain. Inte Spaaaain.
 
Så? Varifrån har ni fått det där Spaanien. Inte för att det egentligen stör mig. Eller, det stör mig nog egentligen lite. Ganska mycket kanske.
 
Nu vet ni hur det ska vara. Och om ni fortfarande tycker det är bättre att säga Spaanien kan ni väl få säga så när inte jag hör.
Men när jag hör, då tusan ska det vara rätt!

Trollkarl? Nä, förstår ni, jag står på en högre nivå

Jag ville bara meddela er om att min karriär som trollkarl fortlöper väl. Jag misslyckas bara ibland och jag gissar oftast rätt kort efter ett par omgångar och min publik är så gott som förstummad.
 
Lite synd då att jag inte kan satsa på en karriär inom magin, men jag har en ännu bättre idé. När jag blir stor ska jag bli norrman.

Jag säger bara en sak

I´m not made for this.
 
För att se på skidåkning. Jag lovar att min puls är lika hög som deltagarnas när Charlotte Kalla skidar ikapp en hel minut.
 
Det var det. Nu ska jag själv gå i bastun.

Jag har ett förslag på ny OS-gren

Vinter-OS då alltså. Det handlar om påklädnad. En vetenskap i sig. Speciellt om det är kallt ute.
 
Ni vet ju allt det här. Att man först måste springa ner för att se hur kallt det är. Sen springer man upp för att klä på sig passliga kläder när man inser att kläderna finns där nere. Så springer man ner och sen upp igen. När man sen har klätt på sig det mesta är man alldeles för varm.
Då har man bara kommit halvvägs, nämligen till ytterkläderna, som alla är på olika ställen och jag trodde ju jag hade packat upp det där redan men det har man inte.
Till sist, tror man, tar man kameran i handen (efter att ha hittat den) och går ut. Nästan. För då kommer det värsta. Man inser att man glömt gå på toaletten.
 
En hel vetenskap, jag säger ju det. Kanske bäst att inte gå ut alls.

Det här kan bli en bra dag

För det första, så är det minusgrader och snö istället för som igår, plusgrader och regn.
 
För det andra så är min bok väldigt bra. Och jag hinner nog läsa slut den idag. Det är bara 182 sidor kvar. Annars skulle jag kanske vara lite stressad men fantasyböcker slutar, enligt den lilla erfarenhet jag har, alltid bra.

Det blev nu så här

Så här att jag är i Vasa, hos farmor och farfar. Och läser fantasyböcker på engelska. Med inslag av datagenier och mångkulturalitet. Också jag kan överraska, fastän ni inte trodde det.
 
Jag håller på och återhämtar mig från en total nyårströtthet. Sakta men säkert går det. Ganska säkert i alla fall. Dessutom har jag köpt ett par orangea byxor.
 
Albert och jag är ungefär på samma växel just nu. Han sitter och ser på ett program på barnkanalen där figurerna heter saker som Rebus, Lösen och Lulu och alla talar i falsett. Aningen oroväckande är det att jag inte skulle ha något emot att bara dimpa ner i soffan bredvid honom och se på när de letar Rebus.
Eller var det Lösen? Nej Krita kanske.
 
Och boken heter Alif the Unseen och är skriven av G. Willow Wilson. Om ni undrar så är jag på sida 153.

Om 2013 blir så här så kommer jag sluta som en liten seg fettklump

Men jag tror nog inte det blir så.
 
Hoppas inte.
 
Jag steg upp klockan tio. Halv tolv hade vi dukat undan frukosten. Sedan dess har jag inte gjort någonting. Alltså verkligen inget. Förutom att såsa omkring i pyjamas och typ, kolla på alla bilder jag någonsin laddat upp på bloggen. Runt fyrahundra stycken tror jag det var.
 
Om några dagar (den nionde) får jag fira 2-årsjubileum. Jag borde kanske komma på något coolt. Fast det kanske inte är så coolt att fylla två om man tänker efter. Det måste ju vara coolare att fylla fjorton.

 (Ja, alltså jag fyller ju fjorton rätt snart. Och jag är ju inte egoist eller så men är det inte så att jag liksom är lite viktigare än andra?)
 
Pappa tycker att vi ska fortsätta med reparationen av min båt. "Nu. Ja alltså om en halvtimme eller så."

RSS 2.0