Goddag!

Hejsan!
Jag har ju bloggat en gång idag redan men då kom jag ju inte med så mycket viktigt kan man säga. Jag var hos Beckis idag som vanligt. Hon har fått ett marsvin som heter Elvis och han kissade OCH bajsade i soffan och på hennes mamma. Aja baja Elvis! =) Dessutom fick vi ut matteproven. Jag fick bättre än jag trodde. Bara två fel. Den här uppgiften gick fel; Janne kör 280km i 80km/h Elin kör 300km i 90km/h. Vem kommer fran före? Och hur mycket före? Räkna det om ni kan! Men INTE med miniräknare. Men ingen i klassen fick den rätt har jag för mig. Eller jo det kan vara att en fick men sen hade han lyckats med något annat intressant så att han ändå inte fick fulla poäng på den.

Dessutom kan jag tala om att mitt läsarantal återigen har höjts. 7 enskilda besökare, typ 42 visningar.

Bilderna från igår

Som ni kanske läste igår så fick min dator problem och så fick jag bråttom osv så här kommer bilderna.
LammfärspinnarnaMockarutan
Har råttorna varit framme? =)

Mat =)

Idag har det blåst jättemycket så vi var inte ute så länge. Vi byggde lite på vår koja och så byggde jag ett valv vid dörröppningen. Av ris som hade blåst ner "flätade" jag den. Sen lagade vi lammfärspinnar med cous-cous och det blev jättegott.
Jag hade tagit en bild men nu har datorn fått spel så den vill inte öppna den och Albert måste sova så jag skulle måsta släcka ner nu. Så jag tar ett nytt försök imorgon.

Dessutom bakade jag världens fulaste mockarutor. Det hade jag också en bild på men nu orkar jag inte bråka med datorn så det får vara.

Goodnight!

Ingen läser längre!!!! =( :'(

Jag är läsarlös... Idag har en person kollat min blogg. Och denna ena person är jag. =(

Vi hade kul träningar. Vår tränare som annars är väldigt sparsam med berömmande sa att "vi spelar riktigt fint". Fast vi kom försent. Först missade Wilma och Sanni bussen och jag blev och väntade på dem. Då skulle vi ännu ha hunnit. Men sen kom inte metron så då måste vi vänta i 12 minuter på den. Kul va?

Det var det viktiga jag hade att komma med nu. Halv skulle det komma nåt bra tv-program tror jag men jag kan inte minnas vad det var och jag orkar förstås inte gå och kolla. =)

Jag var i skolan!! =)

Goddag på er!
Idag har jag varit i skolan (surprise, surprise) och vår lärare var förstås sjuk så vi hade vikarie. Eller nej förresten. Läraraen var inte sjuk det var hennes son. Det var en bra vikarie och det var väl tur för henne för annars skulle jag ha fått spel. Det finns nämligen med på min lista över  saker jag ska ändra på när jag blir president. Att vikarier ska förbjudas och att lärare inte får ha barn för de blir alltid sjuka så då måste man ha vikarie och det är det värsta som finns. Det var iaf otroligt tyst på sista timmen (matte) . Och med otroligt menar jag verkligen otroligt. Det var helt knäpptyst. Dessutom hade vi ett jättelätt kapitel så jag läste två tredjedelar av timmen! =) Snart har jag träningar och vi har bestämt att vi åker med den senare bussen. Vi tar risken att komma lite sent för med den tidigare kommer man en halvtimme för tidigt. Och dörrarna brukar vara låsta. Så det hinner oftast bli ganska kallt. =)

Allmänt struntprat... nja.. läsvärt nog, tror jag!

Hejsan på dejsan!
Idag har jag varit och skidat. Till vägen och tillbaka. Det råkade liksom bli så. Först kom Wilma och Amanda och skidade med mig men vi hann inte ens en kilometer innan deras buss skulle gå så sen for jag och skidade ensam. Och sen kom jag hem och åt dagens andra middag! =) Jag var nämligen hos Lydia idag med. Fast inte så länge. Så där fick jag också mat. Siskonkorvsoppa fast potatisen var slut så det var nudlar i istället. Vi var ute och gick med Chakra (hunden) och så lyckades hon dra ner oss båda från en snöhög när hon ville till en grop. Som hon hade grävt nån gång i tiden.
Här för nån dag sedan fick jag nån konstig ide och började ta bilder av mina nagellacksburkar uppradade. Jag tror att jag lyckades ta femton stycken! =) Ganska typiskt mig om nån undrar. Här är iaf en bild.


Dessutom är här helt sjuka mängder snö så här kommer en bild på hur det ser ut utan för vårt hus. Pappa håller på att städa förrådet så det är därför det står två cyklar här.


Jaja, nu ska Albert sova igen så jag måste väl gå.

Jag kan spela björnen sover!!=)

Okej då det var inte så märkvärdigt. Men det var faktiskt på gitarr. Pilutta! Fast när jag testade på Lydias tvärflöjt kom det inte ett pip. Och när jag skulle testa på nytt började jag skratta! Så det gick inte så bra. Jag var förresten hos Lydia idag. Vi gick ut med hennes hund. Och sen höll jag på att missa bussen. Eller egentligen kom jag samtidigt som den till busshållplatsen. Så jag hann faktiskt. Just och just. Jag har igen inte så mycket att säga. Goodbye!!

Fakta av statistiknörden

En intressant nyhet: Igår är det två personer (datorer) som har kollat min blogg. Men de har kollat den 18 gånger! Nån som har haft tråkigt och vill erkänna? ;)


Vi klarade det!

Vi klarade oss igår! =) Först såg vi på halva Idrottsgalan från Sverige. Sen åt vi pasta med pesto och skinka och tomat och typ mozzarella och lite annat. Efter det såg vi på andra halvan av Idrottsgalan. När Idrottsgalan var slut såg vi på ett avsnitt av Barn på sjukhus. Till sist såg vi på två avsnitt Fixa Rummet. Allt på svtplay. Utan svtplay skulle vår kväll ha varit betydligt tråkigare. Fast vi såg inte bara på tv. Efter sista avsnittet Fixa Rummet spelade Anni gitarr några minuter och jag läste Hus och Hem. Så vi gjorde faktiskt annat också! Idag ska vi baka pepparkakor! Nu vill Albert se på TV och för en gångs skull låter jag honom göra det. Moro! Osta poro! (så sa morfar just till mig) För alla glada svenskar som läser min blogg kan jag berätta att det betyder: Hejsan! Köp en ren!

Nu har jag igen inte skrivit på länge

Typiskt mig. Nu har jag inte skrivit igår heller. Igår kom mormor och morfar. idag for de till Tallinn. Imorgon på kvällen kommer de tillbaka. Ska just fara på handisträningar. Wilma kommer inte så jag och Sanni åker igen iväg ensamma på ett väldigt tyst äventyr till botby. Nu när jag ska blogga märker jag att det inte egentligen har hänt så mycket att blogga om. Jag bestämde mig för att skriva om Knossos. Men jag måste skriva "väldigt utförligt" för att få en tillräckligt lång text påstår min lärare. Så det blir väl om minoerna också. De som bodde på Kreta och i Knossos, enligt de uppgifter jag hittills har hittat. Imorgon far mamma o pappa till Sverige. Så jag (o anni o albert) får vara ensamma här hela kvällen. Stackars oss! ;) Jag tänker begära chips som straff för att de lämnar oss ensamma här. Så det blir väl helt okej ändå. Just det! Vi hade matteprov idag. I can happily tell att det gick åt skogen. Eler det som är åt skogen för mig. Jag tror att jag kommer att få högst 27 poäng av 30. En uppgift måste jag fundera på jättelänge och sen tappade jag all koncentration. Ja, ja jag måste gå. har typ inte fixat i ordning alls ännu. Så jag får väl bråttom idag med.

Den intressanta historien om en massa konstiga saker

Goddag!

Jag sitter och funderar på vad jag ska skriva om i mitt greklandprojekt. Kraven är att det ska vara nåt som hänt mellan 2000 år f. Kr. - 300 år f. Kr. Jag funderade på Knossos men jag kollade lite just och det verkade svårt att hitta fakta om det. Kanske skulle satsa på gudar eller nåt. Fast det kanske är tråkigt. Samtidigt så kan det väl vara intressant på sitt lilla sätt. Har nån nåra förslag? Skulle vara i akut behov av nåt bra att skriva om. Men mamma, akvedukterna var i Rom. Så du behöver inte ens föreslå det. Idag har det inte hänt nåt särskilt i skolan. Vi hade elevkårsmöte så att jag missade friskrivningen. Kul! =( Har scouter ikväll men annars är det en helt vanlig dag. Förutom att jag har varit 12 år i en hel vecka! Börjar bli en riktigt erfaren tolvåring! =) På hissan lärde vi oss att våra månader heter fel. egentligen borde det vara januari, februari, mars, april, maj, juni, september, oktober, november, december, augusti, juli. För först fanns det bara tio månader men sen kom nån på att det var lite fel. Sommaren flyttade på sig liksom. Så då befallde kejsar Augustus att det borde göras något åt saken. Efter en lång tid av forskning och räkning kom nån fram till att det skulle vara tolv månader. Så då var Augustus så självisk att han ville ha en månad döpt efter sig själv, Augusti, och han ville att den skulle vara den varmaste och annars också trevligaste månaden så han måste klämma in den mitt i. Men sen behövdes det ännu en till månad och för att det skulle vara rättvist så döptes den efter typ nån Julius kejsare och blev alltså juli. Och också den klämdes in i mitten. Dagens lärdom utlärd. XD
Dessutom har jag gjort alla läxor!!

Goodbye

Haha... En mycket intressant story om en "mysterious old lady"

Morjens! ( Det betyder förresten typ "Du ska dö" på nåt annat konstigt språk. Åtminstone påstod en i min klass det.)
Jag har inte uppdaterat på två dagar nu men det är nog för att det inte har hänt så mycket. Det var engelska idag igen och jag skrev en jättefin berättelse. Vår lärare hade hittat en artikel i metro om att två biltjuvar hade kört ner i ett dike och i bilens baksäte hade de hittat en "mysterious old lady" som hade liftat. Sen skulle man skriva en berättelse om vad kvinnan gjorde där. I min berättelse berättade kvinnan till polisen varför hon satt där. Det var för att hon skulle se sin största idol spela i Helsingfors (hon bodde i Kuopio) men sen hade bilen blivit stulen (hon var en vimsig gammal tant så hon anmälde inte det till polisen) så hon måste gå. Hon började promenera längs motorvägen men efter två dygn utan vare sig mat, vatten eller sömn var hon så trött att hon måste lifta. Då märkte hon inte heller att det var hennes egna stulna bil som hon liftade i. Och sen vet ni resten. I slutet säger hon "Goodbye! Nice to meet you!". Till polisen alltså. Men nåt mera viktigt hade jag inte att säga. Eller jo! GRATTIS JOHANNA!

"Goodbye! Nice to meet you!"

Vi förlorade....

Vi hade två handismatcher idag. Vi förlorade båda. Första 7-15, andra 4-16. Men vår målvakt var sjuk så jag måste stå i mål. =(. Det hade nog att göra med målantalet. Dessutom var det svåra motståndare. Vårt bästa mot det första laget är typ 8-9 och det andra har vi väl vunnit med kanske två mål eller nåt. Vet inte riktigt. Nu håller mamma och pappa på och städar så jag borde väl också göra det. Sedan ska vi gå och äta middag till Beckis. Imorgon har jag match med nittioåttorna. Det är typ mot Atlas och jag tror att de sa att det är ett lätt lag. Får väl hoppas på det. Jag har inte så mycket mer att säga idag. Jag vann över Wilma i fyra i rad. Så det var ju bra. dessutom hade Kira födis idag så vi tog en Paula (som hon själv hade köpt) och hennes sked och så gick vi ut och öppnade Paulan och satt hennes sked i dit och sen gick vi in och sjöng. Vi låtsades att skeden var ett ljus så hon måste blåsa det. Och nu tog Albert min minnessticka för att han inte får vara på datorn så jag måste väl gå och leta rätt på den. =(

Statistik

Jag kan redan meddela att dagens läsar-antal har gått upp på delad tredje plats. Fast sidvisningar är det ännu dåligt med. =(

Mera presenter..

Här är det som jag fick av min farbror på posten idag:

Ett fyra-i-rad spel


Ett par simglasögon

Typ, vanligt, tråkigt

En helt vanlig skoldag. Förutom att typ halva klassen kom fel tid till skolan. Smile! Jag fick dessutom mitt paket på posten. Ett par simglasögon och ett fyra i rad spel! Tack! Det har inte hunnit hända så mycket känns det som. Fast igår försov jag mig. Min buss skulle gå 7.18. 6.50 kom mamma och väckte mig. Men jag hann. Faktiskt. Fast det blev trots allt lite bråttom. Dessutom har vi fått i läxa till nästa fredag att lära oss skrivreglerna. Typ at skriva punkt och stor bokstav på rätt ställe. Plus talstreck och sånt. Det finns bara en regel där som jag inte följer helt fullt ut... Nämligen att inte börja meningar med och eller men. Just det är jag dålig på. Men det är inte så att det blir i misstag. Jag är nog medveten om det. Okej, nu ska jag nu avsluta och sitta och hoppas på att jag slår mitt läsarrekord. 13 unika besökare, 93 sidvisningar! Hittills idag har jag 2 unika besökare och 4 sidvisningar. Duktigt! Fast den här texten är nog ingen "rekordslåare" direkt. Hmmm..

Skrivbordsstädning! =)


Före


Efter. Fast den är sned så ni får lite huvudgymnastik på köpet.

Men det syns ju faktiskt skillnad.

Kvällsbloggning

Gästerna (mina gudföräldrar och deras dotter) gick nyss. Av dem fick jag ett kamerafodral (se bild) och en minnessticka.
<- Kamerafodralet

Dessutom åt vi en jättegod efterrätt. Bilden på den blev inte så snygg, men här kommer den iaf.


Hmm.. Det märks säkert att min kamera funkar igen. Jag hade egentligen två foton på när jag städade mitt skrivbord också, en "före-bild", och en "efter-bild". Gissa vilken som är finare. Hihi.. Men de har jag redan laddat upp på andra datorn och raderat från kameran och nu ska Albert gå och lägga sig i samma rum så det funkade inte att lägga upp dem. Tyvärr. Men nu ska jag sluta trötta ut er med mina långa förklaringar. Goodbye!

Min vackra mössa!


Jag måste bara få lägga upp den. Jag hittade den igår. Och jag har använt den. Faktiskt. Idag. Och massor förra året. Eller för två er sedan. Det är Johanna (min bästis) som har gjort den. Tack!

Yes! Jag är tolv!

Jag är tolv nu. Eller inte riktigt. Jag tror jag föddes på kvällen. Men iaf. Spelar inte så stor roll. Nu är bara problemet att jag är kortare än en massa elva-åringar. Får äta en himla massa gröt för att bli längre. Fast det är kanske inte vär det. Nej, det är det nog inte. Jag får helt enkelt stå ut. Eller äta gröt. Men som sagt så väljer jag hellre att försöka stå ut.

Nu är ni säkert jättenyfikna på vad jag fick i födelsedagspresent. Jag fick inte så mycket idag för jag har fått massor tidigare. Här kommer i alla fall bilder på några saker jag fick:
Av: Farmor och Farfar
En ryggsäck av farmor och farfar

Av: Mamma och Pappa
En klocka av mamma och pappa

Och så fick jag förstås presenter på mitt kalas men dem orkar jag tyvärr inte ta foto på alla. Annars har det varit helt okej i skolan idag. Hissan var roligare än jag trodde men jag upptäckte att jag just och just kommer att missa båda proven när vi är i Australien. =) Kiva! Fast jag måste ju ändå göra dem. Dessutom har vi simning typ veckan efter att vi kommer tillbaka så då kommer jag inte ha nån hissa efter Australien.

Ja,ja. Trots att dte är min födelsedag fick jag en lång lista med saker jag måste göra ikväll. Bl a. baka sockerkaka och göra mina läxor. Så jag måste väl gå och göra det nu. Tyvärr. =(

Tillbaka till vardagen

Nu är det som det brukar. På femtio minuter ska jag äta och fixa mig klar inför träningarna. Ätningen är inte så avancerad i och för sig. Den består av att ta ut en färdiglagad pizza ur frysen och värma den i micro. Packningen brukar vara mer avancerad eftersom mina saker alltid tycks försvinna. Och om ni undrar varför jag bara har femtio minuter på mig så är det för att jag har varit på kören. Alltså är allting bråttom som vanligt igen. Hmm.. Jag kan nog inte skylla på nån annan än mig själv. Det är ju faktiskt ingen annans fel att jag har hobbyer nästan varje dag. Fast jag kanske kan ändra så det är så?

Förresten orkar nån räkna ut om det är lika många dagar på de första sex månaderna som på de från och med juli framåt? Låg och funderade på det igår men det blev inte till nåt. =)

Inte vet jag vad det här inlägget ska heta..

Hejsan på dejsan!

I skolan har vi en jätterolig lek. Vi har startat en butik! Vi har en prislista (av papper som ligger ute dygnet runt, kanske inte så bra, hihi) och jättemånga olika produkter. Bl. a. kalkon, fisk, tuggummi, batonger och pizza! Dessutom har Vixan tagit med sig lekpengar som vi handlar med. Jag vet, det är ganska barnsligt men man kanske inte alltid måste bry sig om sånt. Eller? Det var bra idag. Plus att vi hade geografi. Vi lärde inte oss så mycket nytt utom att Hugo berättade att Finland exporterar koägg till andra länder. Enligt honom alltså. Och så påstod han att han såg en räv utanför fönstret. Fast när han kollade riktigt noga var det en varg. När vår lärare kollade var det en helt vanlig hund. Imorgon fyller jag tolv! Jippi! Idag har jag nog inte så mycket mer att berätta. Eller jo, vi hade Kiva skola. Alltså inte kiva (roligt) utan antimobbningsprogrmmet kiva ( typ kiusaaminen vastaus eller nåt) och det är tråkigt.

Och jag fick min kamera tillbaka!!

Väghyvlare!!

Haha, nu undrar ni nog vad det är för fel på mig då jag skriver en så där konstig rubrik. Men det finns en logisk anledning. Nyss var här en sådan på vår väg. De som har varit här vet att en inte är mycket att skryta med och nu var där en väghyvlare! För er som inte vet vad en väghyvlare är (hörde själv till den skaran fram till för kanske en halvtimme sedan) så är det en grymt stor typ traktor som har en lång stång fram till framhjulen. Okej stång var dåligt ord men just nu kommer jag inte på nåt bättre. Men stången är ingen stång utan snarare ett rör utan hål i eller nåt. Iaf, under den här stången eller röret eller vad vi nu vill kalla det så hänger en plog. Det är ingen vanlig plog utan typ en.. hyvel (såklart, det heter ju väghyvlare) med taggar. Den gör så att framhjulen trycks upp (typ) och så får den en grym kraft att skotta undan snö med (som ni märker är jag inte särskilt bra på det där med fysik och sånt). Och så kom det en sån hit. Fatta coolt! Tillsammans med den kom också en liten traktor som skottade undan snö som hamnade på fel ställen. Men den är inte så mycket att prata om. Inse nu hur väl plogat här är jämfört med hur det brukar vara. Mina kompisars föräldrar som kör hem mig från hobbyer vågar ju inte ens köra upp hit av rädsla för att fastna. Men nu är det andra bullar minsann! Måste tyvärr gå och lägga mig. Börjar åtta imorgon.

Skola igen

Nu har skolan börjat. Hade engelska idag (hemspråk) och vi gick igenom "countable and uncountable nouns". Jättekul. Fast innan det såg vi klart filmen vi började på förra gången, "She's the man". En ganska tråkig förutsägbar film men ändå bättre än att måsta hålla på med "some grammar-exercises". Imorgon har jag fullt upp, först pysselklubb, sedan kör och sedan handboll. Bra är att det är "planeringseftermiddag" så vi slutar ett! :) Anna är tillbaka i skolan men bara två/tre timmar per dag. På onsdag (min födelsedag) får vi seilors turkafile till mat i skolan. Mycket intresserad av vad det är men pappa och mamma listade redan ut att det säkert är typ seglarens torskfile. Samma dag har vi både historia OCH finska. Får se om jag klarar dagen levande. Jag och Wilma bestämde att vi ska ha virkklubb hemma hos mig på torsdag, om det blir nåt lägger jag upp bilder och kanske ett kort mönster. Beror på vad jag gör. Nu ska jag ta reda på om min kära dator har lyckats få iväg ett mejl som jag tryckte på sänd på för typ en halvtimma sedan. Den har typ lite spel.

Förresten jag fick 10- i mitt projekt om religioner! =)

Tour de Ski

Efter att ha sett på den slutliga etappen i tour de ski nyss har jag fundrat på lite olika saker. Bland annat var det väldigt kul att se hur de gjorde efter att ha kommit över mållinjen. Justina Kowalzcyk (stavning?) som vann sträckte ut armarna och antaglingen så skrek hon också. Sedan föll hon ihop i en hög. Terese Johaug, tvåan, jublade i en segergest, sedan lade hon sig på marken och sprattlade. Av glädje antagligen. Hon startade faktiskt som femma. Charlotte Kalla gick det inga bra för. Jag hejade på henne och blev rejält besviken. Visserligen skidade hon förbi Petra Majdic men hon brukar ju vara jättebra på jaltstart och idag skidade hon bara upp sig en placering och förlorade dessutom sekunder upp till Kowalzcyk. Anna Haag kom inte ens till start. Tourens största stjärna är nog Terese Johaug som skidade upp sig SÅ många placeringar både idag och igår. Krista Läähteenmäki har dock också gjort bra ifrån sig med tanke på hur ung hon är.

Snart kommer herrarnas och då ska vi se om det kommer lite positivare besked från den svenska och finska truppen. Troligtvis är segraren säker där också. Dario Cologna, från Schweiz.

Äntligen..

Okej. Eller, man kanske ska börja med hej. I så fall, Hej!

Äntligen har jag lyckats skapa en blogg. Jag kan tala om för dig att det har tagit tid. Jag ska försöka att skriva nåt som är kul att läsa men troligtvis blir det bara typ idag gjorde jag det, igår gjorde jag det och imorgon ska jag göra det. Men sluta inte läsa efter det här inlägget. Ni kan väl läsa åtminstone ett till. Liksom ge det en till chans. Dessutom kanske jag i framtiden lägger upp bilder. Eller typ om en vecka. För det råkar sig så att min kamera är på reparation. Jag lovar, det var INTE mitt fel att den gick sönder. Den bara inte funkade längre.

Igår hade jag kalas. Jag fick en massa kul grejer. Jag fyller inte år förrns på onsdag men nästa helg har jag match båda dagarna. Så då funkar det inte att ha kalas. Imorgon börjar skolan, och tro det eller ej, det ska bli kul.


Gott nytt år!!

Gott nytt år till alla mina läsare! Till alla andra också för den delen men det är lite svårt att läsa nåt som står i bloggen och inte vara en läsare. Genast man läser den blir man ju en.

I år har jag för ovanlighetens skull tänkt satsa på ett nyårslöfte, att sätta ut fler bilder på bloggen. Vanligtvis gillar jag inte nyårslöften för de är så svåra att hålla. Men i år ska jag försöka. Ni kan ju ändå ta det i beaktande att jag inte nödvändigtvis håller alla mina nyårslöften till punkt och pricka...

Gott Nytt År,
Grått Nytt Hår,
eller, som man säger till folk som ofta färgar håret, eller, varför inte till personer som aldrig färgar håret, jag känner nämligen inte så många som färgar håret ofta,
Blått Nytt Hår!!

RSS 2.0