Sommarlov på riktigt

Nu har jag inte seglat sedan onsdagen och ligger bara och såsar hela dagarna. Vi är hos farmor och farfar och tidigare idag var vi på en av mina kusiners konfirmation.

Jag säger ju alltid att jag så gott som bor på seglingsföreningen och när vi hade läger i veckan sov vi på riktigt över där. Det var kul.


Så kan det gå ibland

Om man har sina mätbrev i väskan. Och det regnar. Och det regnar in i väskan. Då kan det gå så att mätbreven blir blöta. Och blöta mätbrev måste torkas. Så därför är de fint utspridda över mitt rum.
Tur är att de faktiskt börjar torka på riktigt.


Det skulle inte vara bra

Så att jag inte bara ska få ledsamt efter mina seglingskompisar, så har vi idag varit och shoppat. Den ena av två seglingsfria dagar under en sjuttondagars period.
Det var faktiskt väldigt trevligt. Jag köpte ett nytt skal till telefonen, två startklockor (den ena för att jag och Anni råkade slänga Alberts i sjön igår), en mattermos och en topp. Toppen består till femtio procent av modal spets enligt en liten lapp inuti så eftermiddagens projekt blir väl att ta reda på vad det egentligen betyder.
 
Vi såg ett linne på stan där det stod "Sailing into your heart". Kom fram till att det skulle kunna vara ett trevligt litet dubbelbudskap på seglingen.
Om ni verkligen vill veta så kan jag berätta att när idéerna upnådde den otroliga intelligensnivån hade vi varit på stan i fyra och en halv timme.

Jag har ångrat mig

På basen av hur många timmar jag spenderat framför datorn idag och hur lite jag fått gjort kan jag konstatera att lediga dagar nog inte är något för mig.
 
Min shoppingrunda slutade med att jag under två och en halv timme köpte en flaska balsam. Och reservdelarna till båten men det räknas inte.
Mycket lyckat.
 
Imorgon ska jag och segla igen så då gör jag något vettigt också. Nackdelen är ju bara att jag inte bloggar så mycket.

Ledig dag

Idag är en av två dagar under en fjorton dagars period som jag inte seglar. Istället är jag på väg till drumsö för att köpa en reservdel till min båt.


Min hatflagga

AP. Det betyder att starten är uppskjuten. Mycket irriterande.

Nu fördriver vi tiden med att drömma om bullar och diskutera på vilket sätt det är bäst att dela en människa på mitten. Vi har inte kommit fram till en slutsats ännu.


En till stor händelse

Jag har överlevt mitt livs första studentfest. Knappast sista.
I klassisk Ellen-anda är jag nu på väg till vår båt nånstans västerut och ska segla den hem över helgen med pappa. Så gott som nonstop.

Genast på måndag morgon är det seglingsläger som gäller.

Har inte lyckats fatta riktigt att det faktiskt är sommarlov redan. Hoppas jag fattar snart för annars går lovet lite till spillo.


RSS 2.0