Blåbärsefterrätt!

Här är nu den här efterrätten jag pratat så länge om. Den består av havregrynscrunch, blåbär och vaniljglass.



Så här gör man den:
Stek en passlig mängd havregryn i en stekpanna. Sätt i socker och lite sirap. Vrid ner plattan och tillsätt mera sirap. Rör om hela tiden. När det har blivit lite hårt och chrunchigt är det klart. Men oroa dig inte, lite av crunchigheten kommer när man låter det stå.

Sätt upp vaniljglass i skålar. Lägg på havregrynen och efter det de frysta blåbären. Servera direkt.

Eftersom vi alltid kommer på sätt att laga saker på så att det blir ännu bättre så sa pappa att man kan använda nykokt, varm blåbärssylt istället för frysta blåbär. Och så kan man använda höga glas och varva med glass, blåbär och havregrynscrunch.

Ifall någon någonsin gör det här skulle det vara kul att få se en bild. Eller i alla fall få höra om det. =^.^=

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0