Mikamba

Eller Makimba eller makiba, mikaba, mikamamba, nåt sånt. Vårt land. Vi fick i uppgift att skapa ett land på livsåskådningen. Så smarta som vi är, bestämde vi först och främst vad landets motsvarighet till K-market skulle heta. Efter det vem som skulle vara chef där. Sen president (jag) och statsminister. Som dessvärre genast blev avsatt på grund av bisarra åsikter om droger.
Landet ligger på en liten boll fasttejpad på jordklotet. Den populäraste sporten är förutom lådbilskörning, segling och cykling, bilar är nämligen förbjudna. De största exportvarorna är skateboards och mango. Och kiwi. Som energikällor används solkraft och vågkraft. Vindkraft blev nerröstat av polischefen för att de var för fula.
Det kom också in ett förslag om att alla människor skulle ha fyra fötter. Tyvärr kunde vi inte ändra på sånt bara så där.
Och ja, förresten, i lagen står att det är förbjudet att resa tillbaka i tiden. För skulle man resa tillbaka kanske man plötsligt skulle stå mitt i ingenstans eftersom landet uppfanns först idag. Plus att landet under en timme hann med ett inbördeskrig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0